מיגרנות anybody?

narkis18

New member
מיגרנות anybody?

אני חייבת לשאול - מישהי מכן סובלת ממיגרנות? אם כן, זה משהו שמוכר כתופעת-לוואי של האנדו'? לא הלכתי לאבחן את זה באופן רשמי, אבל הבנתי (מאנשים שכן מאובחנים) שכנראה מה שיש לי הוא אכן מיגרנות. מדובר בכאבי ראש שיכולים להביא אותי למצב של הקאה, ומתרכזים בעיקר "מאחורי העיניים" (קצת ליד איפה שהאצבעות נמצאות כשצובטים את גשר האף). אז, מוכר למישהי?

kikona126

New member
היי נרקיס

מגרנות יכולות להיות תופעה נלוות של האנדו אבל גם תופעת לואי של גלולות ולכן כדאי ללכת ולבדוק זאת אצל ניורולוג (אם את במכבי ממליצה בחום על ד"ר גנדלמן) וגם אצל הגניקולוג. (בסופו של דבר העבודה צריכה להיות מקבילה ומשותפת בין שניהם)

annabell Lee

New member
כן בהחלט והרבה...

לא יודעת אם זה קשור לאנדו'..אבל כל פעם שאני טיפה מרימה את הקול...המיגרנה מתעוררת...בדיוק עכשיו, בדיוק היום, וכנראה שגם מחר ומחרתיים.

פיצ 50

New member
אכן ייתכן...

אני לפני ווסת חוטפת מיגרנה שאלוהים יעזור לי....ובגדול סובלת ממיגרנות... שאלתי בזמנו את סוריאנו ואמר שיש קשר....אבל בגדול כל מה שאפשר להאשים את האנדו- להאשים!!!

ללא הורמונים אין לי

על הורמונים - ועוד איך. אני חיה לצערי הרב מאד, עם הורמונים כמו רובנו

kikona126

New member
כן

כי אצלך זה כניראה תלוי הורמונים ולא תלוי אנדו... שווה לבדוק בקשר להחלפת הגלולות.

annabell Lee

New member
כנראה שכן.

גם אצלי, תמיד היו מיגרנות לפני שהתחלתי עם הגלולות..ומאז שהפסקתי איתן, המיגרנות חזרו ובגדול...

איזה באסה לי

בדיוק לקחתי חופש של חודש מהדיכוי ואחרי הכתבה על האופטלגין אני חייבת למצוא תחליף שווה ערך

זואילי

New member
../images/Emo207.gifנראה לי שחטפתי מיגרנה מהלוקרין

לא ידעתי אם לשרשר לכאן או לשירשור של ריקינט... שבוע אחרי לוקרין ואני נכון לעכשיו יומיים עם מיגרנה. תוקעת כדור אחרי כדור רק כדי להצליח ללכת לעבודה. בכלל לא חשבתי על הקשר ללוקרין אבל נראה לי שבגלל שהתקף המיגרנה האחרון היה ממש מזמן - אז נראה לי הגיוני שהFLARE עכשיו הביא לי את הצרה. בקיצור, עם איבחון עצמי בגרוש - המיגרנות שלי מושפעות מסיחרור הורמונלי.

פיצ 50

New member
יכולה להגיד לך

שאני בכלל לא שייכתי בין הלוקרין למיגרנה...... והייתה לי כזו מיגרנה שחשבתי שאני עומדת לפני אירוע מוחי חוזר, מזעזע לומר שפשוט "חיכיתי" שתהיה לי חולשה בצד אחד של הגוף או שלא אראה על העין.....בקיצור ההורמונים האלו אי אפשר בלעדיהם ואי אפשר איתם
תרגישי טוב בובה

ריקינט

New member
צודקת !!! קשור מאוד

אני סובלת מזה 18 שנים ממגרנות ומטופלת בתרופות למניעת התקפי מגרנות כל לילה אני לוקחת 2 כדורים כקוקטיל אשר קיבלתי מד"ר אריה קורצקי. בעבר כשסבלתי מכאב ראש נוראי הורי נבהלו מאוד ופנו לרב פירר עם שלל בדיקות שערך לי רופא המשפחה. לאחר עיון בבדיקות נאמר להורי שאין מה לדאוג ושזה רק מיגרנות המליץ לפנות לד"ר קורצקי לטענתו קורצקי הוא הרופא הכי מבין בארץ בתחום המיגרנות. עד לזריקת הלוקרין הייתה לי תקופת שקט נפלאה של חצי שנה לפחות (בזמן התקף אני לוקחת כדור ריזלט 10 מ"ג. לי זה עוזר יותר מרילרט וכדו') שבוע בדיוק מזריקת הלוקרין חטפתי כזאת מיגרנה קשה הרגשתי שחצי פנים שלי משתתק ובתוספת הקאות מזמן שכחתי מצורה כזאת של התקף. לשימחתי אישרו לי לקחת את הריזלט בנוסף לזריקות פטידין שקיבלתי בבית חולים. היו ימים שהיה לי צורך לקחת את הכדור בבוקר ובערב (כי המיגרנה התחילה שוב בשעות אחה"צ) למזלי מאז שובי הבייתה הפסיקו ההתקפים כולי תקווה שלא ישובו יותר. את שלושת השבועות הקשים אני עוברת מחר כך. שלדברי סוריאנו אני לא אמורה יותר לסבול וממתינה בקוצר רוח לתקופת חיים יפה. זואילי מתוקה
קחי משהו חזק להרגעת הכאב כי אחרת כמו שכתבת את תסחבי את הכאב כמה ימים וחבל, מחזיקה לך אצבעות ומאחלת לך את כל הטוב שבעולם,

kikona126

New member
אה נכון שכחתי...

הניורולוגית שלי הוציאה הודעה במחשב (וגם מודפסת) שאסור לי סוגי הורמונים מסויימים... בגלל זה נתקעתי עם הפרוגסטורון...

זואילי

New member
אוף איתנו ../images/Emo6.gif

ובמקום להכנס למיטה כדי להיפטר מהפנסים השחורים שצמחו לי מתחת לעיניים אני צריכה עכשיו לקפוץ לחברה, כי חברה משותפת שלנו הגיעה לביקור מולדת מחו"ל ואני לא יכולה להבריז. אז אני הולכת עכשיו להעביר שעתיים עם 6 ילדים (!) ונראה לי אחרי זה - אקח רילרט
ואתפגר בנחת.

זהבה240

New member
צר לי לאכזב אתכן אבל זה לא רק האנדו'

מיגרנות ידועות כקשורות קשר הדוק ביותר למצב ההורמונאלי, ובייחוד לרמת האסטרוגן . לכן, למשל, לנשים שסובלות ממיגרנות לא נותנים אסטרוגן. מכיוון שנשים עם אנדו' בין כה רגישות לאסטרוגן, אז כנראה גם המיגרנות צצות. אבל, יש גם נשים שאפילו הפרוגסטרון כשהוא עולה, משפיע לכיוון של מיגרנות, ובעצם כל שינוי במאזן ההורמונאלי משפיע. זהבה

למעלה