מיגרנות כרוניות! בבקשה עזרה....

YANA1BARON

New member
מיגרנות כרוניות! בבקשה עזרה....

שלום! אני בת 26 וסובלת ממגרנות כבר 5 שנים. ניסיתי כבר כמעט כל דבר: דיקור, שינויי בתזונה, כדורים למינהם ומרפאת כאבי ראש באיכילוב. לפני 7 חודשים ילדתי ובמהלך ההריון הכאבים פשוט נעלמו ואפשר להגיד שהחיים שלי הפכו לנפלאים. הבעיה היא שמאז הלידה הכאבים רק הגברו והתדירות הפכה לבלתי אפשרית (כל יום/יומיים התקף) הדבר היחיד שעוזר לי בהתקף הוא רילרט 40 מ"ג אבל גם כאן שמתי לב שלוקח לכדור הרבה יותר זמן להשפיע (בעבר כ-20 דקות והיום כשעה). במרפאת כאבי ראש הייתי מטופלת כשנה ושום דבר שהרופאה נתנה לי לא עזר, היא ניסתי כל מיני כדורים שפשוט לא השפיעו.... הרמתי ידיים והפסקתי ללכת לשם ממש לפני ההריון. אני מרגישה שאין לי חיים והכל סובב סביב המיגרנה שממתינה לי מעבר לפינה. ההתקף שלי מתבטא בכאבי ראש קשים, בחילות, ראיה מטושטשת ובמידה ואני לא לוקחת את הרילרט הקאות שלא פוסקות ואז התייבשות ומיון (כבר פעמיים הייתי מאושפזת וטופלתי בסטרואידים). אשמח לכל עצה כי אני לא יכולה להרשות לעצמי לא לתפקד אפילו ל-5 דקות כי עכשיו זה לא רק אני אלא תינוקת קטנה. בבקשה אני מרגישה אבודה כל כך...

roniron40

New member
שלום יאנה,

אני מבין את המצוקה שלך כתוצאה ממהתקפים החוזרים ונשנים.מקווה שמאז ששלחת את הפוסט לא עברת התקף ושמעט
הוקל לך.אישית,אינני סובל ממיגרנות כבר שנים,וכשסבלתי היה את הכדור "ריזלט",מהסוג שמתמוסס מתחת ללשון(כנראה
שאת מכירה),כשהייתי מזהה את ההתקף בתחילתו,הייתי כבר שם את הכדור בפה ולרוב,תוך חצי שעה הייתה כבר הקלה
משמעותית.כיום שמעתי שיש תרופת מנע,כזו שלוקחים באופן יומיומי,ותכיפות ההתקפים פוחתת משמעותית.תמשיכי לבדוק
כאן בפורום,חברים יענו לך ויתייחסו.אני יכול להיות לצערי,'רק' אוזן קשבת,את לא לבד עם הבעיה הזו,אנחנו מכירים את התסכול
שמתלווה לחיים מהתקף להתקף.רצוי,לדעתי,שתכנסי למסגרת רפואית/טיפולית בעניין הזה.מרפאת כאב ראש אחרת אולי,רופא
מומחה שתקבלי המלצה עליו וכד'.בינתיים;תדאגי לשתות הרבה נוזלים,ללא קשר לתחושת צמא,אם לא ניסית את ה'ריזלט' אז
שווה לנסות גם.וכשאת לא בהתקף,תשתדלי לא לחשוב מתי הוא יגיע,תנסי לתפקד כרגיל.עם כל הקושי שבדבר.החרדה לא מועילה.
יום-יומיים ויגיעו תגובות,הרבה בריאות לך,ותהיי חזקה. ברוכה הבאה ומזל-טוב על האימהות החדשה.

Sigal H

New member
שלום

הייתה תקופה שהייתי עם מה שכינו בזמנו 'סטטוס מיגרנוזוס'. הכוונה למיגרנה קבועה, שזה פחות או יותר לחיות בהתקף תמידי (נגיד, כשהגעתי לשלושה התקפים בשבוע עשיתי חגיגה
). לא היו לי הקאות אבל הגעתי לקהות חושים, התאשפזתי הרבה וגם אחרי שאובחנתי לא היה הרבה מה לעשות. ניסיתי כמה תרופות, כבר איני זוכרת את שמותיהן, גם כעזרה מיידית בהתקף (ריזלט, זומיג, רילרט, עברתי את רוב המשפחה) וגם כטיפול מונע (אלטרולט ועוד דברים שאני כבר לא זוכרת). שיאצו הקל על התסמינים ושחרר מאוד את הצוואר, הלסת והאיזורים האלו שמלבים את המיגרנה. דיקור וכל מיני ערבובי צמחים לא עזרו. אבל מה שהכי הכי השפיע היה פשוט להוריד גירויים. אני רושמת פשוט אבל זה לא באמת ככה - בשבילי זה אמר להפסיק להגיע לכתה בחטיבה וללמוד מהבית, בלי הרעש, האורות והתנועה הבלתי פוסקת. למזלי אני גרה בקיבוץ שהוא די חור, זה עובד לטובתי כשאני חייבת שקט. זה גם השפיע לי מאוד על סדר היום - שינויים בשעות השינה מיד הקפיצו את המיגרנה - עד שלמשך תקופה מסויימת ויתרתי על ה'שבת' ושעות השינה הקורצות שלה ופשוט התנהגתי כשגרה, ומצד שני גם - אם ישנתי פחות מ-10-11 שעות בלילה, זה היה מתכון בטוח למיגרנה. עם השנים זה התמתן. בינתיים, לפני כמה שנים גם התפתחה לי אפילפסיה, והתרופות הקבועות שאני נוטלת בשבילה (למיקטל, דפלפט, ובזמנו גם ליריקה) הם גם מעין טיפול מונע למיגרנה והיום אני בתקופה טובה.

זה סיפורי. אם משהו מזה יעזור לך - אשרינו.
וסליחה על השאלה, יש עוד מישהו בתמונה - בן/בת זוג, משפחה, שכנים טובי לב - שיוכלו לעזור עם התינוקת כדי שתוכלי לקבל יותר שעות שינה או שקט כדי לנוח ולנסות להתאושש? אני מניחה שעם תינוקת כזו קטנה זה קשה, אבל אולי יש דברים שאפשר למנף אותם לטובתך.

שיהיה לך הרבה טוב

חופן חיוכים,
סיגל

hansom20201

New member
תגובה

אני התחלתי להשתמש בסד לילה קשיח לפני כשנה
וזה הוריד לי את הכאבים ב-60 ו-70 אחוז
את יכולה לנסות את זה.
בנוסף לכך את יכולה לנסות להיעזר ברופא מאזור הצפון שבכללית
אני לא אגיד לך את השם שלו פה
אלא אם תפני אליי במסר אישי