מיגון...-נושא רציני

zipfer

New member
מיגון...-נושא רציני

תראו.. מבחינתי... אם משחקים בלי מיגון בליגה... אז אין מה להתייחס לליגה ברצינות.. ושאף אחד לא ייקח את זה אישית או משהוא.. אבל זה פשוט אווירה ישראלית חפיפית... לא סתם משחקים עם כל המגנים האלה.. באמת צריך אותם.... ראיתי את הפציעה של מייקל... ואני בטוח שכשיתחילו המשחקים וכולם ייתנו באמת 100% מעצמם נתחיל לראות עוד פציעות כאלה... חברה.. זה ספורט מסוכן ותחשבו שיש לפחות פציעה אחת בכל משחק כשמשחקים עם מגנים ב nfl... תארו לכם מה יהייה פה... אם היה למייקל מיגון לדעתי היה כואב לאיתי יותר מאשר למייקל... וגם מיגון חלקי לא מתאים לדעתי ואפילו יותר מסוכן... תחשבו על מה שהיה עם מייקל ונגיד והיה לו קסדה אבל לא היו לו shoulder pads... אז איתי היה פורק את הכתף או משהוא מהמכה מהקסדה של מייקל... או שמישהוא נכנס לתיקול פשוט ונתקע למישהוא במגן רגליים.... בקיצור יש עוד אלף ואחד דברים ואני בטוח שאתם מבינים אותי... חברה.. אם אנחנו רוצים שיתייחסו לליגה ברצינות אנחנו צריכים להתייחס אליה ברצינות.. ואני שוב אומר... שאף אחד לא ייקח את מה שכתבתי בנסיון לקרוא לו לא רציני או חפיפניק או משהוא כזה.. המטרה זה שבאמת המשחק יהייה יותר בטוח.. אני אישית מת על המשחק הזה אבל באמת שלא מתאים לשבור לסת.. אפילו פציעות בסדר גודל של נקע או משהוא כזה זה מבאס..אבל לא הייתי משחק בלי מיגון.. ובמיוחד כשאין ביטוח.....

lambdeus

New member
טוב, תראה אתי...

בחור אחד כבר הוציא את עצמו מרצונו גם מהפורום הזה וגם מהמשחקים שלנו בגלל שתפסתי עליו קריזה בעקבות משהו שהוא כתב פה בפוררום. שדיי דומה למה שאתה כתבת פה למעלה. אין לי שום רצון לעשות את זה לעוד מישהו, אבל אני לא צריך שכל זב חוטם שמשחק איתנו שבוע וחצי יבוא ויתקע מקל בגלגלים של הקמת הליגה. אני משחק פוטבול כבר 4 שנים ששנתיים מתוכם תאקל, ב-4 שנים האלו אני זוכר משהו כמו 2 או 3 ימי שישי שלא הגעתי לשחק (למעט מקרים של מילואים, חו"ל וכדומה). יש פה אנשים שמשחקים כבר 7 שנים תאקל פוטבול. כולנו עובדים על העניין הזה של הקמת הליגה בצורה הזהירה והרצינית ביותר שאנחנו מכירים ומסוגלים עם ההכשרה המינימלית שלנו בהקמת ארגון ספורט כלל ארצי עם יסודות חזקים שיחזיקו מעמד הרבה אחרינו. המקרה של מייקל, עם כל הפחד והכאב, הוא יחודי ולעולם לא קרתה כזו פציעה רצינית (שאני יודע עליה) למישהו במשחקים שלנו (2-3 חבר'ה שברו את עצם הבריח ועוד מישהו קרע רצועות בצולבת אבל כולם עדיין איתנו וממשיכים לשחק) מלבד נקעים מתיחות ודימומים קלים היה לנו מזל עד עכשיו. עם הקמתה של הליגה והפיכתם של המשחקים למשהו יותר מאורגן ורציני, אנחנו מנסים לכסות את כל הבסיסים ונמצאים כרגע בעיצומה של השגת הצעת מחיר לביטוח פציעות אישי לכל שחקן וביטוח הליגה עצמה לצד ג' (תביעות מבחוץ וכו'). כל עד שיחקנו שכונה, ועדיין אנחנו משחקים כרגע שכונה, לא היה צורך בזה כי זו אחריות אישית של כל אחד. עכשיו, לגבי הציוד: חלק מהדעות טוענות, כמוך, שציוד מגן ייגן עלינו מפני פציעות וימנע פגיעות ראש וחלק טוען שברגע שנתחיל לשחק עם מגינים וקסדות, האמבולנס יצטרך לחנות קבוע בחניה של הספורטק. האמת, כמו תמיד, נמצאת איפושהוא באמצע. אמנם קסדות יגנו על פגיעות ראש ומגיני כתפיים יורידו משמעותית את הפגעות בעצם הבריח ובכתפיים, אבל אני לא מקנא במישהו שיכנסו בו במלוא המהירות עם קסדה בירך או בשוק. כמובן שננסה להמנע ממקרים כאלו אבל היי shit happens ובטח בסביבה שבה משולבים מהירות וכוח. וכמובן שיש את הבעיה של הלוגיסטיקה. על מנת לשחק עם קסדה וגיני כתפיים, צריך לדעת לשחק נכון עם האביזרים האלו. כל שימוש לא נכון בכלי עבודה מביא לפציעות. וקסדות ומגינים הם כלי עבודה לכל דבר שצריך ללמוד הייטב איך להשתמש בהם. גם לא כל אחד יכול לאפשר לעצמו את ה+/- 1000 שקל שעולה ציוד כזה. המטרה שבסופו של דבר יהיה אותו לכל משתתף בליגה אבל בשביל זה צריך לפעול במתינות ובהדרגה. להתחיל מקטן וזול ולהגיע לבסוף לגדול והמרשים. אם אתה מוכן לממם את כל הציוד, אין בעיה, נתחיל לשחק עם ציוד מגן כבר מחר. רק להביא 2 קסדות לארץ על מנת להתחיל במדידות ולראות למי מתאים מה לקח יותר מחודש. אז זה לא יקרה כל כך מהר. אז קל להגיד: "היי לא יקחו אתכם ברצינות אם תשחקו בלי ציוד" ובכלל קל להגיד הרבה דברים כשאין לך מושג מה מתרחש באמת ומכיר את כל הבעיות שנתקלים בהם ולא מעריך את המאמץ שמושקע כדי שאתה ושכמותך יוכלו להגיע ולשחק בבטחה ובהנאה.

ofribecker

New member
בהקשר ובהמשך לכל מה שרביב אמר

אנחנו עושים את העונה הזו (הראשונה) עם ציוד רך, ובשנה הבאה המטרה היא לשחק עם קסדות ומגיני כתפיים כמו בעולם האמיתי. שמע zipfer יש פה חזון שכולנו מנסים להגשים כבר הרבה זמן וסוף סוף מתחילים לראות אור בקצה המנהרה שאיננו הרכבת שבאה ממול. אמירה כזאת כמו שלך כאן בפורום יכולה להבריח אנשים מלבוא לשחק, ולא בצדק. נראה לי שגם אתה לא רוצה שזה מה שיקרה. נכון, אנחנו לא ה NFL ואף פעם כנראה שלא נהיה, ומנסים לעשות כאן משהו מכלום, אבל זה היה המצב של מדינת ישראל כשעוד היו פה רק ערבים. ההשוואה לא באה סתם. אם רוצים שיהיה משהו, צריך קודם כל לעשות. האויב של הטוב הוא העוד יותר טוב. ילד שמתחיל ללכת, לא מלמדים אותו ישר לרוץ, למרות שבריצה הוא בוודאי יכול להשיג יותר. זרום איתנו ותן צ'אנס לחלום הזה להתגשם. אני מבטיח לך אישית, מנסים לטפל בכל הבעיות שיש, ותאמין לי - יש המון. אבל כולנו יחד יכולים לעשות את זה.

Yo-man

New member
ואני רוצה להוסיף לתשובה של רביב

קודם כל - אל תיקח את זה באופן יותר מידי אישי, אבל הליגה הזו היא הבייבי של רביב, ולו מותר להתייחס לכל הערה באופן אישי
לגבי מה שכתבת - היית באחת מפגישות הנהלת הליגה ? קראת את המסמכים המלאים שפורסמו כאן בעקבות הפגישות ? התעדכנת ביום שישי (או זה שלפניו) איפה אנחנו עומדים ביחס לציוד ? לעמוד בצד ולהגיד מה שאמרת מתסיס חלק מהאנשים, בעיקר אלה שמשקיעים מזמנם הפנוי לברורים ולמציאת דרכים לפתור כמה שיותר בעיות שיכולות לקום עם הקמת הליגה (יודעים שרביב עצבני שיש יותר מ-3 טעויות כתיב בהודעות שלו
). אני קיבלתי מסר שקורא לי למחוק את ההודעה של רביב שלא תעליב אותך, ואני חושב שהיא היתה מעודנת ובמקום. לא הייתי רוצה שהודעות כאלה ירחיקו אותך מהפורום או מהמשחקים, אבל הכרזה כמו "לא הייתי משחק בלי מיגון.. במיוחד כשאין ביטוח" מרגיזה, והתשובה הכי נוחה לזה היא - אל תשחק. כשאתה משחק כדורסל עם חברים, יכולות להיות גם פציעות. נכון שבפוטבול יש רושם שיש יותר, אבל תכלס, כמו שרביב אמר, ב-6 שנים היו הרבה פחות מפציעה כל שבוע. הייתי שמח אם לא היה כלום, אבל הייתה כתף שנפרקה, 2 עצמות בריח שנשברו, 2 מקרים של התעלפויות ועכשיו מייקל. שאר הפציעות לא הצריכו אפילו טיפול רפואי. מה שנאי מנסה להגיד הוא שכשאתה חדש במקום כלשהו, נסה לבדוק קודם את העובדות ורק אז למתוח ביקורת. אני מבין את הצד שלך ויודע שאתה מרגיש צודק (עדיין), אבל זה כמו לנסות לנהוג כשאתה מכיר רק דוושה אחת של גז ואל את זו של הברקס. כולנו מזועזעים ממה שקרה ומקווים שנצליח להפחית את כמות ורמת הפציעות. בזמן שאתה משחק פלייסטיישן ומכין שעורים יש מי שנפגש עם נציגים של מד"א, ארגוני ספורט אחרים, מאמנים ומי שרק אפשר כדי למצוא את הדרך הנכונה להעביר את ההקמה. קח אויר, תן לנו זמן ותראה שנמצא את הדרך.

tragula

New member
תשובה לשאלה עצמה

הסיבה האמיתית לכך שאנחנו מתכננים עונה ראשונה במיגון חלקי (ירכיים ומטה) הנה עצה של מאמן קולג'ים מארה"ב שביקר אותנו בקיץ. למאמן דרך אגב יש ניסיון בהקמת ליגת פוטבול בטורקיה, וגם שם התחילו לשחק במיגון חלקי. המעבר למיגון מלא מחייב אימון מסודר על השימוש בו (ואכן אנחנו מתכננים סדנה כזו לקראת האביב) כיוון ששחקן יכול לגרום לעצמו פציעות קשות כאשר הוא מתקל לא נכון עם קסדה.

zipfer

New member
לכולם

אז מההתחלה... זה לכולם ובעיקר לרביב.. כתבתי פעמיים בהודעה שלי שאני לא יוצא נגדכם ושאני לא מזלזל בכם ואין לי שום כוונה לפגוע או להמעיט בערכה של ההשקעה שלכם בליגה... בסך הכל ציינתי דאגה שלי כי אני מפחד להיפצע.. ואני בטוח שאף אחד לא רוצה להיפצע אז העלתי את הנושא...אבל זה בסדר... תודה למי ששלח את ההודעה ל yo-man אבל ציפיתי לתגובה מסוג מה שרביב אמר למרות שכתבתי שאני לא מתכוון ל.. כל מה שכתבתי למעלה...רביב לא מת עליי אז יצא שזה הוא... לא נעלבתי...מקסימום אני יאכל איזה תיקול כואב במשחק הבא(הכל בצחוק כן?..,לא להתעצבן שוב..) ושוב אני אומר כי אני רוצה שתבינו זה גם חלום שלי שתיהייה פה ליגה עם יסודות חזקים שתמשיך הרבה זמן ואני בחיים לא ינסה לקלקל את הנסיונות שלכם לפתח אותה או להבריח אנשים או משהוא...אני פשוט קצת מודאג וזה הכל ולהגיד שזה להבריח אנשים זה לא נכון כי הדאגה הזו צריכה להיות קיימת.. לא צריך להיות יותר מידי נאיביים(לא לכעוס רביב).. אני לא יכול לשחק בליגה בכל מקרה בגלל גיל אבל זה מדאיג בכל זאת.... ואני מבקש ממכם.. לפני שאתם משסעים את הכלבים... תסתכלו פעמיים על מה שאני אומר ואז תגיבו... ושלושה דברים אחרונים... אני בערך שלושה חודשים פה ולא שבוע וחצי..ההערה זב חוטם הייתה לא לעניין ויכולת לחסוך אותה ו"אתי" כותבים עתי... תודה :)

Bledsoe11

New member
תגובה מאיתי

שלום עתי זה איתי, הQB שמשחק איתך בפיונירס. תראה, מה שאמרת ואיך שניסחת את הדברים לא היו במקום ואני אסביר. אני כמו רביב ושאר השותפים לחלום שקרוב מאוד למציאות שנקרא פוטבול אמריקאי אמיתי בישראל (עם כל הכבוד לפלאג) משחקים ומשקיעים הרבה מאוד זמן,יזע, מאמץ וכסף (אישי) בכל הקשור לפוטבול בארץ. ערכנו אין ספור פגישות, ישיבות, נסיעות, דיונים והכל במטרה אחת שהיא לקדם ולדחוף קדימה את הפוטבול בארץ, בין השאר דרך ליגת הפוטבול העתידית. עברנו ואנחנו עוברים דרך הרבה מאוד קשיים, שלחלקם ההתייחסת במה שכתבת ואת רובם הגדול אתה בכלל לא מכיר ולא מעורב בהם והאמת היא שרוב האנשים למעט רביב ואנוכי ובודדים נוספים לא היו מעורבים בהם עד היום. האמן לי שאחרי יומיים בבית חולים עם מייקל, אין מישהו שכואב לו יותר ומודאג לגבי כל מה שקרה, ממני. מה שאתה מעלה כעיקרון הוא דבר ברור ומובן מאליו, אך אין לך ולו מושג קלוש כמה אנחנו מתעסקים בזה, מטפלים בזה וכמה נעשה וקורה בכל הקשור למיגון, ציוד וביטוח של הליגה שעתידה לקום. לכן מן הראוי שמי שמעביר ביקורת כזו או אחרת, פשוט יתעניין וישאל את האנשים שעוסקים בהתנדבות בנושא שכה יקר לליבנו, מה קורה ואיפה עומדים הדברים עם כל הנושאים שציינת. אם יש דבר אחד וודאי, באופן מוחלט, שאסור לרמוז לגביו במקרה הנ"ל ואת זה אני אומר ב100% ביטחון, שיש פה איזה אלמנטים של חוסר רצינות או חפיפניקיות של מי מאיתנו בכל הקשור לנושא. שוב אני חוזר ומציין כי אתה לא יודע כמה משאבים ומאמצים אנחנו משקיעים בנושאים האלו וכמה עבודה קשה של שנים נעשית כמעט כל יום בשביל לקדם את הפוטבול בארץ. רביב הוא אולי מי שמהווה את חוד החנית שלנו בכל מה שציינתי עד כה (בתמיכה ובאהדה של כולנו) וטבעי היה שהוא ייפגע ממה שנכתב, לכן פשוט להבא, גם כאשר אתה מעלה טיעון הגיוני, פשוט תשאל ותדבר עם האנשים לגבי הנושא, לפני התנסחות כזו או אחרת עם כל מיני משפטים (ישראלי חפיפניקי) שלא מקדמים את המטרה לשומקום ועושים עוול לאילו מאיתנו שמשך כ"כ הרבה זמן דוחפים את העגלה קדימה. תמשיך להנות ולשחק איתנו, איתי

למעלה