מיאר יכולים למות ?!?

Nifredil

New member
מיאר יכולים למות ?!? ../images/Emo16.gif

המיאר לא אמורים למות לגמרי ולא לחזור. גאנדאלף מת במוריה וחזר לחיים. אבל איך סארומאן מת?

פרמיר

New member
אני משער שסרומן לא מת באמת.

הוא בא לארץ התיכונה בדמות אדם, ולכן הוא מת, או יותר נכון הוא מת למראית עין. למעשה הוא עבר להיכלות של ארו שמעבר לזמן, ושם הוא בא על עונשו, אני מניח.

ארו

New member
על אותו המשקל - מה קרה

לסאורון? נאמר שרוחו חלפה מן העולם. אך לאן ? מה היה גורלה ? לא סביר להניח שאינו יכול "להעלם" מעל פני השטח. אבל אם כבר אנחנו שואלים - בלרוגים הם מיאר, מה קרה לכל הבלרוגים שמתו ? שאלה מצויינת העלת כאן. ארו - שלא מגלה לכם את תכלית הקיום .

יש להניח כי בדומה לולאר, גם המיאר

נאספים בבוא יומם אל היכלי מנדוס ומשוטטים להם - תועים אולי - בגני לוריין, תחת עינם הפקוחה של נמו וירמו. אך רבות ניסיתי לדמיין, ללא הצלחה יתרה, את סאורון ובלרוגיו יושבים להם שם בלוריין על הברזלים באיזו כיכר ירוקה או שדירה פורחת, סיגריה כבויה שמוטה בזוית פיהם ועיניהם מתרוצצות באי-נחת... לאן, באמת, נשלחו ה"רעים"?

הואלאר והמיאר אינם עוזבים את ארדה

גם לא במותם. כשנכנסו לארדה, נכתב בסילמריליון, נכבל גורלם לגורלה, להיות חלק ממנה עד לסופה. לכן הם אינם עוזבים את ארדה. נוסף על כך, אינור אינם יכולים למות. לכן, לפי שתי הנחות אלה, וגם בהתבסס על אותו "ענן" מסתורי שעלה הן מברד-דור כשנפל סאורון, הן מגופתו של סרומן כשנרצח - אני סבור שמיאר שגופם הפיזי נקטל פשוט נותרים בארדה נטולי-גוף. כך נאמר מפורשות, על-ידי גנדלף אאל"ט, לגבי סאורון: הוא הפך לרוח נטולת-גוף, שנותרה לבלות את כל עידני ארדה הנותרים עם עצמה, במחשבות אפלות מתוסכלות. הוא הדין, לדעתי, בסרומן ואף בבלרוגים. גנדלף, כאשר מת, זכה לחסדו של ארו בכך שהבורא השיב אותו אליו והעניק לו גוף חדש וכוחות מחודשים, אך הוא היה יוצא-הדופן.

zarn

New member
אהההמ, לא נכון

במכתב 156 (תרגום שלו קיים בנומנור) כתב טולקין ברורות: גאנדאלף, במותו, נאסף ע"י הבורא. סאורן לא מת, לא ממש. כל אונו ניטל ממנו, אך לא קיומו בעולם. מאומניפוטנט הוא הפך לאימפוטנט.

במה זה שונה ממה שכתבתי??

כתבתי שגנדלף נאסף אל ארו, שהוא היה יוצא הדופן שמת באמת. כתבתי שסאורון הפך להיות ישות נטולת-גוף. איפה טעיתי?

למעלה