אל תצפו ממני לקוהרנטיות בפרשנות בגמר. הצפייה נעשית אמוציונאלית מדי. במשחק הקודם נתתי לעצמי facepalm רציני איפשהו ברבע השלישי, כאב אחושרמוטה.
התאמה אחת שפחות התרגשתי ממנה - באטלר לוקח את מורי בשלב מוקדם של הסדרה. מדוע? כי אם השחקן/סקורר השני בטיבו בגמר נאלץ לשמור את הסקורר השלישי בטיבו, אז מהר מאוד הם יחליפו מקומות.
ג'ימי תקף בעיקר מצד שמאל של המגרש והגיע לאזורים המועדפים עליו, אך ניכר שאין לו מספיק lift לסיים אותם בעקביות.
באופן כללי, הגישה של באטלר, בצוותא עם בעיית העבירות של וינסנט והתקררות של סטרוס הפכו את המשחק הזה לסוג של two on two, והחבר'ה שלנו פירקו אותם (קלעו 16 נקודות יותר בשתי זריקות פחות). לראשונה בהיסטוריה של הליגה, צמד שחקנים רשמו טריפל דאבל של 30 נקודות, והם החליטו שהפיינלס הוא עיתוי הולם. כמעט כל סל של מורי היה סגל גדול בעל חשיבות מכרעת, והוא החזיק מעמד יפה בשמירה אישית.
אמרתי בלועזית לאוהדי דנבר שאם נצליח לפרום את האזורית, כנראה שננצח את הסדרה. אז אמנם עדיין חרקנו מעט אך מגיע למאלון קרדיט על זה שהציב את יוק סמוך לקו הבסיס ובכך דימה את הנגיעות שלו לפוסט אפ'ס. בשאר הזמן מורי ואחרים פשוט הורידו את הראש ונכנסו פנימה. אולי בהמשך גם נקלע מחוץ לקשת.
קטע מעניין עם השלשות. לא חצינו 30 ניסיונות עד כה בסדרה, היכולת שלהם להאט את הקצב (באמצעות לחץ שמתכנס לאזורית או פשוט סתם לא לאבד כדור אף פעם) ולהניע כדור מסייעת להם לנצח מתמטית, אך בחצי מהסדרה המשמעות הייתה חיתוכים לסל ונקודות בצבע.
הרגע שבו הייתה לי תחושה שבראון הלבן יהיה הבחירה הנכונה, וכן, שמרתי את הסרטון מתחילת העונה בדיוק בשביל הופעה כזאת. מנסה להיות הראשון שזוכה באליפות המכללות וה-NBA בשנים רצופות, ומי שצפה בו בפיינל פור יודע שהוא לא מפחד מכלום. הוא וגרין עושים עבודה מצוינת בלסדר את הרגליים לפני הקאץ' ובכך להרוויח צעד בתחילת החדירה (ג'ינובילי היה עושה הרבה). קל לשכוח שהם 7'6 ו-8'6 בהתאמה (ואתלטיים) אז אם הם תופסים פור על השומר (הבדרך כלל נמוך) יש להם נתיב יפה לטבעת.
מבט להמשך
-הירו יטרוף את הקלפים? בינתיים הם הרערו את ההגנה בעיקר במהלכי האנד-אוף מהולים באיום שלשה מהכדרור, אין שחקן מתאים מהירו למשימה. עם זאת, ההגנה שלו צפויה להיות חלשה, אז מדובר בהתלבטות. אני חושב שדקות שלו ידליקו את הקהל אז שיתוף שלו יביא ערך מוסף. לגבי היכולת אין לי מושג למה לצפות.
-מה יהיה פורטר ג'וניור? סיפק יופי של הגנה והאסל ברבע השלישי, לא באמת מחסה על היכולת הנרפית בהתקפה. לא חצה 37% מהשדה 5 משחקים, לא פוגע בכלום מחוץ לקשת או מבצע מהלך דינמי עם הכדור ביד(אסיסט בודד בסדרה). יהיה לנו קשה בלעדיו לאורך זמן.
-לראשונה פירקנו אותם על הלוחות, אמנם קשר ישר לריבוי ההחטאות שלהם, רק שהגדלנו לעשות והבסנו באופנסיב. אם נמשיך ככה אנחנו בדרך הנכונה.
-מעניין שספו התקמצן עם האזורית. למרות שעבדה פחות טוב, בשילוב עם לחץ בלתי נלאה על הכדור היא האטה אותנו ויצרה איבודים. במשחק צמוד אני עדיין תוהה איך נתמודד.