מטרת הפורום

ל ב י א 2

New member
מטרת הפורום

יישר כח לעמית על יזמתו לנהל פורום עבור תושבי רמת השרון אני מצפה להודעת פתיחה שתסביר לכל מי שנכנס לפורום מה מטרתו, כי אם זה הולך להיות מקום להתנצחויות אינסופיות על זכותה של רמת השרון לפורום אז חבל על הזמן. אשמח לראות בפורום הבעות דעה של תושבים על נעשה בישוב החל מעידוד להשתפות ערה בצעדת הבנים המתקרבת אלינו ביום הזיכרון ועד לדיון עניני בסוגיה שהציפה את המקומונים בסוף השבוע בנושא הסקר בעד ונגד פתיחת חנות לאביזרי מין.

צודק, שיניתי מעט את הודעת הפתיחה

מקווה שעכשיו תהיה ברורה יותר. וכדבריך - אני מצפה לשמוע את דעתם של התושבים בנושאי היישוב השונים, ולעודד תושבים להשתתף באירועים הקרובים.

לי בתור רמת שרונית

עומד בראש סדר העדיפויות שמירת אופיו הכפרי של הישוב,הפחד הכי גדול שלי הוא שעכשו כשהוכרזנו לעיר זה ילך ויעלם ולא פחות חשוב שהקיצוצים לא יפגעו בהשקעה שתמיד היתה אצלנו בחינוך,שהורה ששולח ילד לבית ספר פה יוכל להיות בטוח שהוא עדין מקבל את הטוב ביותר. שלכם חנה גונן

אופי כפרי - עתיד עגום

ראשית, בנושא החינוך אינני מתמצא כרגע ואני מאמין שגולשים אחרים ישמחו להרחיב בנושא. השאלה העיקרית עליה אני יכול לענות, היא במה מתבטאת "שמירת אופי כפרי"? ההולך/נוסע היום ברחבי השטח הבנוי, בפרט ברבעים הדר ואלון, לא ירגיש ב"אופי כפרי" כלל ועיקר. בכך אין כל הבדל בין רמת השרון לערים אחרות באזור - ת"א מעבר לירקון, הרצליה, רעננה, כפר סבא ועוד (הוד השרון יוצאת דופן עקב פריסה גדולה של שטחים חקלאיים ממש בתוך העיר). אם הכוונה היא לכך שהיישוב מוקף בשטחים חקלאיים נרחבים, אכן מתגלגלות יותר מדי תוכניות בנייה נרחבות שתגזולנה יותר מ-50% מהשטחים החקלאיים והטבעיים בתחומי שיפוט העיר, אם כולן תצאנה לפועל. תוכנית אחת שאושרה כבר לפני שנים, ועתה עומדת להתממש, היא בנווה גן (קרית שאול) - 1400 יח"ד במקום השכונה הדלילה שיש שם כיום. תוכנית שנייה שאושרה השנה היא צפון גלילות. נוסף לרב-מכר ולסינמה סיטי, צפוי להיות אזור תעשייה ומסחר בין צומת גלילות, כביש החוף, נתיבי איילון וגבול הרצליה- וכן מחלף חדש בכביש החוף בין צומת גלילות ומחלף הסירה ("מחלף העלומים", אם אינני טועה). התוכנית כוללת גם תחנת רכבת מתחת לגשר שיוצא ממחנות גלילות לרב-מכר. התוכנית העיקרית הנמצאת היום בדיונים היא תוכנית דרום גלילות, (רש/800)תוכנית ענק לבניית 9000 יחידות דיור, שטחי מסחר וכו'. לתוכנית זו הגשתי התנגדות, ויש מאבק גדול לשינוי התוכנית הקיימת. יותר פרטים יבואו בהמשך. תוכנית נוספת הנמצאת בשלבים לקראת שמיעת התנגדויות הציבור, היא רש/765 - באדמות הכפר הירוק, כולל נגיסה משמעותית בשטח החקלאי של הכפר הירוק ובניית שכונה ממערב לבית הקברות בקרית שאול, צפונית לנווה גן. כחלק מתוכנית זו ומתוכנית דרום גלילות, מתוכנן להיסלל כביש ראשי חדש - "כביש הנופש", מכביש גהה כק"מ מדרום לצומת מורשה, עד כביש החוף, דרך השטחים החקלאיים, מעבר ברמזור ליד תחנת הדלק טופז והמשך לאורך הגבול הצפוני של בית הקברות בקרית שאול. את "כביש הנופש" עתיד לפגוש כביש עוקף רמת השרון, שייצא משדרות שבעת הכוכבים בהרצליה ליד הקניון, יתחבר לכיכר המחנות ליד אנדרטת המודיעין, מחלף חדש במפגש עם כביש 5, צומת/מחלף במפגש עם "כביש הנופש", המשך לאורך הגבול המערבי של בית הקברות וחיבור למחלף קרית שאול ב"צומת הפיל" של היום. כמו כן, חלק ממפעלי תע"ש כבר פונו בצד של הרצליה, ויש בהחלט כוונה להעביר את כולם ולבנות שם. "לקינוח", ישנן תוכניות נוספות ברצועת הטניס, במזרח מורשה וסתם תוכניות נקודתיות בתוך העיר הקיימת. מימושן של כל התוכניות הללו, יביא את רמת השרון בתוך כ-20 שנים מעיר של 45 אלף תושבים לעיר של כ-150 אלף תושבים, כאשר השטחים החקלאיים שישרדו יהיו למעשה רצועות צרות במיוחד וכלואות בין כבישים ושכונות קיימות ועתידיות. אחד מיעדי הפורום הוא בהחלט להעלות את המודעות הציבורית לכל הנושא הזה. מבחינת יעדי דיור ביישוב, בכלל לא ברור שאחרי 80 שנים עם 45 אלף תושבים, העיר צריכה לשלש את אוכלוסייתה בתוך כ-20 שנים. בוודאי שלא בראייה הלאומית, המדברת על פיזור אוכלוסין ושמירת שטחים ירוקים גם במרכז הצפוף. הטענה המרכזית של העירייה בעניין זה, היא החשש מסיפוח שטחים לת"א, טענה שניתן להתמודד עימה (ונראית לי אישית מטופשת לחלוטין).

זה בידיוק מה שמפחיד אותי

שמרוב בניה נגיע למצב שבו תאבד רמת שרון את המראה הירוק שתמיד יחד אותה כל השנים,בניגוד למקומות אחרים אפשר ממש להרגיש את האוירה הכפרית אצלנו ברמח אברים,הגינות,שדרות העצים והשדות המרובים עושים ממש טוב בנשמה ואם זה יעלם הרי שבאמת אנו עלולים לההפך לפרור של תל אביב,רוב הפרויקטים שצינת נראים לי מיותרים ומגלומנים לגמרי. שלך חנה גונן

למעלה