מטרף!

siete

New member
מטרף!

מצאו לי איזה ספר משומש ב12 ש"ח "יינות וקוקטיילים" מאת פנינה ודלס, 1975, הוא ממש מצחיק, כל המידות שם הם בכפות וכפיות. והיא גם קוראת לשייקר... מטרף! ןיש שם ליקר דרמבויה שעשוי מדבש, פרחי סקוטלנד ושעורה (מלט). מישהו מכיר את הספר?

bar wine

New member
../images/Emo2.gifלא מכיר אבל

נישמע מדליק . יש שם קוקטלים שלא נפוצים היום ? יענו גוועו מן העולם ? נשמח לקרוא על כך

siete

New member
ללא ספק דברים מוזרים פה...

ראשית ג'וניפר זה רותם? (כי זה מה שקראו פה לתבלין של הג'ין) יש כאן דברים אותנטים כי המרטינים הם כולם עם דש אורנג' ביטרס (כמו שצריך!) אבל ראית פעם ברמן מודד עם כף??? קצת מפוקפק. יש כאן גם דברים מוזרים מאד, תחת קוקטיילי הג'ין מופיע: מרגריט Margarita (שגיאת הדפסה???) שזה: 2 טיפות ביטר אורנג' 18 סמ"ק (3 כפות) ג'ין 9 סמ"ק (1/2 1 כפות) ורמוט יבש 1/4 סמ"ק כפות קירסאו ולקשט בזית ירוק. המידות המוזרות האלה הורגות אותי... ויש קוקטייל בשם "שלום - shalom" עם תמונה של כובע טמבל: 18 סמ"ק (3 כפות) וודקה 12 סמ"ק (2 כפות) יין מדרה 1 כף מיץ תפוזים קוביות קרח לנער במטרף את כל החומרים פרט לקוביות הקרח (?) לסנן לכוסית, להוסיף קוביות קרח ולקשט בפלח תפוז. ברור לחלוטין שהרבה מתכונים מתורגמים מאנגלית (היא כל הזמן כותבת דברים הפוך כמו "קפה ליקר") אבל היא לא כותבת מאיפה.
מלא בהמון קוקטיילים קלאסיים, רובם אני לא מכירה... הבלאדי מארי באופן מוזר לא מופיע למרות שהיא מזכירה אותו בהתחלה ברשימת "הקוקטיילים העיקריים")

thenewone

New member
איזה פטל, זה מר כמו

הגיהנום! אבל כן, זה ערער וזה המרכיב העיקרי בג'ין. זה לא רותם בעברית... איזה קוקטיילים שמוכרים לנו היום (ולא הקלאסים) יש שם?

siete

New member
אין שם! נדמה לי...

אמנם יש קוקטיילי וודקה - אז זה לא מימי הביינים, אבל אין טקילה בכלל. הblue monday הוא חדש? בכל מקרה, הוא שם. המתכון הוא וודקה + קירסאו + צבע מאכל כחול. מעניין מתי המציאו את הקרסאו הכחול...

Orrza

New member
הג'וניפר=ערער וזהו שיח שמאוד נפוץ

בארץ, תמיד יראה על איי תנועה בכבישי ערים. זהו התבלין העיקרי המרכיב את הג'ין, ומכאן שמו.

thenewone

New member
הוא לא העיקרי, אני חושב שהם ביחס

שווה, יחד עם כוכבי האניס, האנג'ליקה, ועוד. העניין הוא שהערער הוא הבולט והדומיננטי בטעם. למי שיש ג'ין גורדונס בבית, הערער בולט על העטיפה של הבקבוק. בלו מאנדי הוא קוקטייל ישן ומוכר, וקיים עד היום. קירסאו כחול? בטח מרגע המצאת ציבעי המאכל...

thenewone

New member
יש ויש, גם בג'ין יש מעט ליקריץ

שאר התבלינים : כוסברה, הל, אנג'ליקה, קליפות תפוז, שורש אוריס, קליפות לימון וכמובן גרגירי ערער.

סניפטר

New member
תן לי שמות שלהם

כי זה נשמע מעניין אני אישית לא חולה על הטעם של הג'ין אבל אהבתי בו דבר אחד כשאני שותה ממנו בערב עם חברים כל עוד אני לא קם מהכיסא אז אני ניראה בסדר כאילו כלום אבל איך שאני קם יש כשל מערכתי ברגליים שלי .

Orrza

New member
לא נראה לי הגיוני בכלל

אם תוכיח אותי על טעותי, אני אשמח ללמוד ולהחכים.

thenewone

New member
קראתי את זה בכמה מקומות על

ג'ין, גם בכל מיני כתבות. לצערי אין לי לינק עכשיו, אני אחפש ואם אני אמצא אני אשים פה.

thenewone

New member
אוקיי, חריש קטן ברשת

ומגיעים לאתר של הג'ין המפורסם בומבי סאפיר, ג'ין מצויין לדעתי : http://www.bombay.com/flashindex.htm בין שאר המרכיבים שם, ליקריץ.

למעלה