מטרנה-סימילאק

מטרנה-סימילאק

שלום לכולן... יש ברשותי 5 מטרנה שלב 1 מהדרין מכיוון שבתי אלרגית למטרנה אז היא אוכלת סימילאק טופ 1 אשמח מאד אם מישהי תסכים לקבל אותן(הקופסאות חדשות וסגורות ולא נעשה בהן שום שימוש) האוכל הוא יקר ונע בין 38 ל40 ש"ח ובתמורה לקבל סימילאק או לחילופין אני מוכנה לתת אותן בפחות ממחירם.

י י ל י

New member
מטרנה מהדרין

במטרנה המהדרין חסר ויטמין שיש במטרנה הרגילה. לכן זה לא יכול להיות תחליף לתינוק שאוכל מטרנה, אלא רק לתינוק שגם ככה אוכל רק מהדרין.

זה בדוק?

כי חשבתי שרק הצמחית זו זו שחסר בה מרכיב... (מה שהיה אז בעייתי ברמדיה, היה השילוב של תמ"ל צמחי וכשרות)

i r i t 24

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo13.gif אשמח אם תגיבו

אז ככה למרות שאני בטוחה שאני אניק במשך שנה וחצי אולי אפילו יותר אם יתאפשר אני יודעת שהכל יכול לקרות אז למרות שזה עוד מוקדם לחשוב על זה שבוע 21+6 רציתי לדעת איזה אוכל הכי מומלץ לילדים מטרנה או סימילאק? אחרי שראיתי את כל הבלאגן של חברת יו שכחתי את שמה החברה נו יו חברה שהמוצרים שלה היו פגומים והמון ילדים נפגעו מוחית זה פשוט זעזע אותי אני מאוד רוצה לשמוע מאמהות שמתמשות גם במטרנה וגם בסימלאק מה לדעתם לגבי החברות ואיזה בעיות נוצרו עקב מוצר כלשהו תודה מראש וסופ"ש נעים ביותר

Bebik

New member
מטרנה או סימילאק

זה תלוי בתינוק. יש תינוקות שאוכלים מטרנה ולא מסתדרים עם סימילאק ( כאבי בטן, גזים), יש ילדים שמסתדרים עם סימילאק ולא עם מטרנה, יש ילדים שמסתדרים טוב עם כל תמ"ל ויש ילדים שלא מסתדרים לא עם מטרנה ולא עם סימילאק. את בטח מדברת על פרשת רמדיה שבה אכן ילדים נפגעו בגלל מחסור בויטמין חיוני. אני מקווה שהחברות האחרות הפיקו לקח חשוב מפרשת רמדיה ופאשלה כזאת לא תקרה בעתיד. תראי, ברור שעדיף לתינוק חלב אם, אבל לפעמים קורה שההנקה לא מסתדרת או שהאישה מחליטה לא להניק. אנחנו משתמשים במטרנה ובינתיים מרוצים.

ltrm

New member
מסכימה עם כל מילה.

עם הגדול התחלתי סימילק בנוסף להנקה בגיל 7 חודשים (אצל המטפלת תמ"ל, איתי - הנקה בלבד). זה לא עשה לו טוב, הוא שילשל עד שהחלפתי לו למטרנה. עם המטרנה הוא הסתדר נהדר. הקטנה רק ינקה (עד לפני שבוע
) ואף פעם לא טעמה תמ"ל.

C a l a n y a

New member
גם אני מסכימה (אני הנקתי עד 2.5)

פשוט רציתי להכנס להיריון נוסף ולא יכולתי אז דילדלתי את ההנקה (שהייתה רק בוקר וערב). אני רוצה גם עכשיו להניק הנקה מלאה (הגדול נהנה ממטרנה רק במחלקת יולדות), אך לא יודעת מה יהיה ואיך יהיה, עם שניים זה לא קל... ולכן לא מתכננת יותר מדיי.

lcילנה

New member
נכון, עם שניים זה לא קל

(מניסיון של חצי שנה וקצת
) אבל דווקא ההנקה הרבה יותר קלה בפעם השניה מהראשונה. אין שום סיבה לחשוב שתהיה בעיה. להפך.

למה עם שניים לא קל?

ולהכין בקבוק כל פעם שהתינוק צורח זה יותר קל? לדעתי הכי קל זה פשוט לשלוף ולהניק. אני את שני הילדים שלי הנקתי עד גיל שנה בלי שום בעיה מיוחדת. הפסקתי רק כי רציתי להיות שוב בהריון ונהנתי מכל רגע. לדעתי, אם הכל הולך חלק ואין בעיות בהנקה עצמה, אין יותר קל מלהניק.

כתומה30

New member
למה להיות פסימית?../images/Emo13.gif

יש לי בת שנתיים וחצי שלא טעמה תמ"ל בחייה, לא סימילאק, לא מטרנה, ובטח לא רמדיה... לפעמים לא נעים לי להודות שאני לא יודעת אפילו איך מכינים את הדברים האלה, ולא מזמן הבכתי את עצמי באמצע מגרש המשחקים כששאלתי חברה למה היא מערבבת בסיבוב ולא בניעור.... (וזכיתי לכמה מבטי בוז מאמהות בסביבה)
זה אכן מעט מוקדם, אבל בהמשך, במקום לעסוק במה עדיף כ"עדיפות שנייה", תעסיקי את עצמך בהכנה להנקה
וזה אומר סיבוב בפורום הנקה, הכרת ה"שטח", הכרת הבעיות שעלולות להיווצר והדרכים המומלצות לפיתרונן. הצטיידות בטלפון של יועצת הנקה מוסמכת באזור שלך לפני הלידה מאוד מומלצת. בהצלחה

yoyo10

New member
חשבתי שאני ה../images/Emo163.gif היחד שלא יודעת להכין מת"ל

isidora

New member
גמני עד היום מתבוננת בסקרנות בעירבוב הסיבובי

הבת שלי ינקה שנה ושמונה חודשים ומעולם לא קיבלה תמ"ל. מצחיק אותי לחשוב שהיום, כשהיא בת שלוש וחודשיים, עדיין פרק הזמן בחייה שינקה (20 חודשים) גדול מפרק הזמן בחייה שכבר איננה יונקת (18 חודשים)...

שמירלנה

New member
הי,ומה אוכלים חוץ מהנקה ? מוצרי מזון של

"הגדולים" ? ובעצם אם לא מניקים אחרי גיל חצי שנה ,אי אפשר לת רק אוכל רגיל בלי תמ"ל ובלי הנקה?

IcNיה

New member
אם מפסיקים להניק בגיל 6 ח'

יש צורך במתן פורמולה. כמובן שלא חייבים להפסיק להניק בגיל 6 חודשים, ואז אפשר לשלב מוצקים במקביל להנקה.

yoyo10

New member
בגיל הזה עדיין עיקר התזונה הוא חלב אם או תמ"ל

אולי אחרי גיל שנה וחצי אפשר בלי אבל לא קודם בגיל חצי שנה רק מתחילים עם טעימות של מוצקים

אם פי 3

New member
עד גיל חצי שנה

התינוק לא אמור לאכול שום דבר שאינו חלב אם, או לכל הפחות תמ"ל. אחרי גיל חצי שנה, התינוק מתחיל בהדרגה לאכול אוכל מוצק, אבל לוקח זמן עד שזה מהווה חלק משמעותי מהתזונה, ובינתיים הוא זקוק גם לחלב - וכמובן שהכי טוב, הנקה. מגיל שנה בערך (תלוי גם בתינוק הספציפי), גם אם מפסיקים להניק, אין צורך להשלים בתמ"ל. המלצת משרד הבריאות היא להניק בלעדית עד גיל חצי שנה, ולאחר מכן בשילוב עם מוצקים, לפחות עד גיל שנתיים (ואפשר להמשיך כל עוד מתאים לתינוק ולאם).

inbalim

New member
מבחינת תקן...

לחברה שלי יש חברה לגמרי פנאטית שלא תיתן לתינוק שלה שום דבר לפני שהיא תעשה את הבירורים הכי מעמיקים שיש. היא בדקה, ואפילו יצרה קשר עם המדענים של מטרנה ומסתבר שהתקן של מטרנה מחמיר יותר מהתקן האירופאי (לכל מי שחושבת שתוצרת חוץ, כלומר סימילאק, עדיף על תוצרת הארץ). אני נותנת לילד שלי מטרנה והוא גדל איתה יפה מאוד. היום הוא בן שנה ו-10 חודשים ועדיין עם מטרנה. המחיר גם קצת יותר נמוך מסימילאק, וזה גם נוח שיש להם אריזות גדולות.

dinn1

New member
הגדולה היתה עם מטרנה ולא נרשמו שום

בעיות , הקטנה התחילה עם מטרנה פגים וסבלה, עברנו לסימילאק פגים והכל בסדר שתיהן ינקו בערך 10 חודשים כל אחת ולכן המעבר לא היה קשה כי הן היו כבר יחסית גדולות

למעלה