מטריצה??

sigal112

New member
מטריצה??

שלום קודם כל אני רוצה להודות לכל מי שנתן לי תשובה בפורום עזרתם לי מאוד אבל יש לי עוד שתי שאלות... 1- מה זו מטריצה 2-מזה מיון לפי שיטת הבועות תודה סיגל

ranchi

New member
מיון בועות

בס"ד שבוע טוב בשיטת מיון בועות המחשב מבצע בכל פעם השוואה בין 2 איברים ומסדר אותם מהקטן לגדול. נניח וצריך למיין מערך בין 10 איברים , מהקטן לגדול ,המחשב יבצע השוואה בין האיבר הראשון והשני ויחליף בינהם במידה והאיבר הראשון גדול יותר,אח"כ תתבצע השוואה בין האיבר השלישי והרביעי ותתבצע החלפה במידה והאיבר השלישי גדול מהרביעי וכך עד סוף המערך .צריך לעבור על המערך כמה פעמים עד שהמערך יהיה מסודר. ביי

ranchi

New member
תיקון טעות

בס"ד ההשוואה מתבצעת בין האיברים הראשון והשני (מתבצעת החלפה במידה וצריך),השני והשלישי,השלישי והרביעי וכך הלאה עד סוף המערך. כתוצאה מכך האיבר הגדול ביותר מגיעה לסוף המערך. מקווה שעזרתי

ihovav

New member
תשובות :

1 -> מטריצה היא למעשה מערך רב מימדי - את יכולה לדמות את זה ללוח שח מט (כאשר מדובר במטריצה דו מימדית) או לקובית קסם (כאשר מדובר במטריצה תלת מימדית) וכ"ו - אין גבול לכמות המימדים של המטריצה 2 -> מיון בועות (BUBLLE SORT) היא צורת מיון היא מתבצעת ב2 לולאות מקוננות כאשר את משווה בכל איטרציה בין 2 איברים ומסדרת את האיברים לפי סוג המיון (עולה או יורד) זו שיטה מאוד לא יעילה - ויש שיטות יותר יעילות שבטח תלמדו עליהן

ilanzisso

New member
לשאלתך...

מטריצה זה קבוצה של מספרים שנמצאים בתוך סוגרים מיון לפי שיטת הבועות אומר בפשטות שהמספרים הנמוכים נמציאם למעלה והגבוהיים למטה כלומר מבעבעים את הנמכוים כלפי מעלה זה נקרא באנגלית: BUBBLE SORT וזה אחת השיטות לסדר איברים שלך אילן

למעלה