מטריות ומניפות....

tals56

New member
מטריות זה של האנגלים נראה לי

אז למה שיהיו כאלה יפניות? וגם ככה כל המטריות היום הם Made in China אם אתה מתכוון למטריה שמיוצרת ביפן

GnomeBubble

New member
היפנים גם הם המציאו את המטריות

בנפרד. או שיותר נכון לקרוא לזה שמשיות?

tals56

New member
דווקא ראית בהרבה מקומות שהאנגלים

המציאו את המטריות אולי שניהם מי יודע...(כמו שכולם המציאו את הכתב אז יכול להיות ששני עמים ימציאו דבר אחד או שזה היה שונה ואז עם הזמן שהאנגלים או היפנים נפגשו איפה שהוא אז הם הפכו את זה לדבר אחד)

GnomeBubble

New member
עד כמה שאני יודע

שמשיות היו קיימות במזרח הרחוק עוד הרבה לפני שהאנגלים הגיעו לחלק הזה של העולם. אני לא חושב שהם היו מתקפלות/נפתחות, אבל הן היו שם (זאת לא המצאה הכי מסובכת אחרי הכל)

dannyshadow

New member
לא בדיוק

מטריות היו שימושיות הרבה לפני עוד במזרח הרחוק, אבל בתקופה הקצת יותר מודרנית (ימי הביינים-תחילת העת החדשה), לאנגלים נמאס להרטב בגשם ולכן השמשיות הגיעו גם למערב, שבסופו של דבר הפך אותן למטריות. עד כאן פינת ההיסטוריה
(אוי, כמה שאני שונא הסטוריה..)

ToHrU

New member
כן:)

בת"א בנחלת בניימין יש דברים שמיובאים מיפן . . . יש גם שמלות מהממות שהיפניות תמיד לובשות (100 שקל) יש מניפות ועוד מלא דברים . . . גם ברמת גן יש ליד שדרות ירושלים . . . חנות של יבוא מהמזרח . . .

תודה !!! יש לך אולי את השם של החנות

ברמת גן ? ואולי את יודעת איפה בנחל בנימין אני יכולה למצוא ? (יש לי נטיה ללכת לאיבוד לפעמים)

ToHrU

New member
אה . . .

ברמת גן אני לא בדיוק זוכרת את השם . . . משהו בסטייל "יבוא פריטים מהמזרח הרחוק" . . . אם ייצא לי להיות שם שוב בקרוב אני אגיד לך . .. בנחלת בניימין זה נמצא בדיוק בכניסה האמצעית לשוק . . . שימי לב, לא בהתחלה - באמצע . . . תהני!!!! (ותספרי לי מה קנית :))

למעלה