מטריה בשבת זה מוקצה?

נראה לי שזה אסור מהטעם שכן הדרך ..

להלך ביום חול ומושג זה נקרא בהלכה:עובדין דחול כי יש בעיה לעשות בשבת דברים שעושים מהשבת חולין כמו אופניים שמאותו הטעם אסורים.

שייקס35

New member
מה פיתאום, אסור אבל.......

אסור ביגלל שזה משום "אוהל" בשבת. ונראה לי שזה גם מוקצה..

א77

New member
אם זה מאהיל

וודאי שזה מוקצה. היינו נכון שזה עשיית אהל, ולכן אסור. וכיון שמלאכתו לאיסור, הרי זה מוקצה.

geva

New member
ועוד משהו....

איסור על מיטריה בשבת הינו מדין בונה (אתה בונה לך מחסה, נכון, המטרייה מוכנה, אבל עצם הפתיחה נחשבת כבניה) והינו יכולים להקשות ולהגיד: אם כך אז נפתח את המטרייה לפני השבת ונשתמש בה בשבת, וכאן בא מראית עין, אנשים יחשבו שפתחת את המטרייה בשבת, ולכן אסור ללכת עם מטריה בשבת (אפילו אם נפתחה לפני השבת.

למה תגובה כזו קשה

אני שואלת כדי להבין את ההבדלים במה באה לידי ביטוי מלאכת לא תבנה ומה ההבדל בין למתוח יריעה מעל הראש לבין פתיחת מטריה? וכל זאת דוקא משום שבשבת האחרונה באמת היה הרבה גשם והלכתי ככה עם ניילון וחשבתי לעצמי על הנושא

א77

New member
אוהל עשוי מיריעות

אם תכסי ראשך ביריעות אהל, הרי לא עשית טהל. מקסימום לבשת את היריעות, או התכסית בהם. לעשיית אהל יש גדרים והגדרות. יצירת אהל היינו מתיחת יריעה וכדו'. לא כשהיריעה מונחת ללא שנוצר חלל חלות תחתיה. הקמת חופב, או פתיחת מטריה, זה אהל. שהרי מתוח ופרוש בד ואהל המגין והמיסך על האדם שתחתיו. בעטיית ניילון אין אהל כשם שאין אהל בכל לבוש,] לא סוג הבד/יריעה יוצר את ההל. אלא אם הוא נפרש. לא באתי להאריך בביאור ההלכות. אלא בכדי לומר שאין כל חשש לאוהל בעטיית ניילון. בברכת ופרוס עלינו סוכת שלומך סוכת רחמים וחיים ושלום, זאבי.

א77

New member
ללא שגיאות - אהל עשוי מיריעות

אם תכסי ראשך ביריעות אהל, הרי לא עשית אהל. מקסימום לבשת את היריעות, או התכסית בהם. לעשיית אהל יש גדרים והגדרות. יצירת אהל היינו מתיחת יריעה וכדו'. לא כשהיריעה מונחת ללא שנוצר חלל חלול תחתיה. הקמת חופה או פתיחת מטריה לדוגמא, זה אהל. שהרי מתוח ופרוש בד ואהל המגין והמיסך על האדם שתחתיו. בעטיית ניילון אין אהל כשם שאין אהל בכל לבוש שהאדם לובש וחובש. לא סוג הבד/יריעה יוצר את האהל. פרישת היריעה מלמעלה יוצרת את האהל [כמובן בתנאים שנקבעו בהלכה]. לא באתי להאריך בביאור ההלכות. אלא בכדי לומר שאין כל חשש לאוהל בעטיית ניילון. בברכת ופרוס עלינו סוכת שלומך סוכת רחמים וחיים ושלום, זאבי.

למעלה