מטרות,

מטרות,

שלום לכם. כדי לנצל את הזמן שלי היטב, אני צריכה, בראש ובראשונה, לפעול למען המטרות שלי. אבל מהן? אין לי מטרות. אני מסתובבת במעגלים, רק מנסה לשרוד. אני משועממת, עצובה, מדוכדכת. אולי זה קשור גם לכך שאני עוד בחופש הגדול. יכול להיות, שאם, כאשר יגיעו הלימודים, אשקיע את כל כולי בהם, אשתעמם פחות. יכול להיות שהמטרה שלי תהיה להשקיע את כל מרצי וזמני בלימודים, להצטיין בהם. זו תהיה השנה האחרונה שלי בבית הספר היסודי, אני אצטרך להשקיע בלימודים. אבל אז מה? איזו מטרה תהיה לי? אני לא יודעת. אני מבולבלת מאוד, ומקדישה לזה, כנראה, יותר מדי מחשבה.

מטרה

שלום
אין לך מטרות, אוקיי, למה זה רע? לא הבנתי מאיפה הרעיון שחייבים מטרות בחיים? מישהו אמר לך את זה? איזה מטרות את רואה שיש לאחרים? לדעתי, ניצול טוב של זמן בחיים שלנו הוא כאשר אנחנו נהנים, טוב לנו. לא צריך מטרות מיוחדות אני אוהב משחקים. האם כאשר אני משחק, זה בזבוז זמן? מבחינתי, להיפך!
אכן, אם חושבים יותר מדי על אותו דבר בצורה מעגלית, הדרך היא למטה ולא למעלה. נהיים עצובים, מדוכאים, סגורים לחיים ולדברים חדשים. כי אין לזה פיתרון בראש, במחשבות. מה יהיה בעתיד? לא יודעים, אף אחד לא יודע את יודעת שעוד מעט תחזרי ללמוד, יופי חוץ מזה, לא חייבים לדעת מה יהיה, פשוט לומדים לקבל את מה שהחיים מביאים לנו. לא חייבים ללחוץ, לומדים להירגע הנה כמה מטרות שלא תמיד מדברים עליהן - ללמוד להיות מאושר למצוא משהו שאת מאוד אוהבת לעשות, שעושה לך טוב ליהנות מסתם לשבת בשמש, או להסתכל על עננים, או ציפורים, או מה שלא יהיה, בלי לחשוב על שום דבר מיוחד

גם להינות זה מטרה בפני עצמה

או לעשות דברים מיוחדים , או לשאוף למטרה הנשגבת - אושר.... תעצמי את העינים תחשבי מה יכול לעשות לך טוב ותנסי לממש את זה...

hilabarak

New member
אני רוצה לחזק מאוד את הדברים שנאמרו

כאן. להשיג מטרה זה עניין של זמן ואם מנסים להשיג את המטרה הלא נכונה אז הרבה אנרגייה יורדת לטימיון ואנחנו מאבדים את האמונה גם בדרך. בעיני המטרות הבסיסיות הן באמת אושר ואיזון ומהן כבר צומח הכל. תנסי לעשות מעשים שיגרמו לך לאושר אפילו אם לא תיהני מהם בהתחלה, המטרה לא צריכה להיות לעשות משהו חשוב או להצליח להיות מאושר בשבוע. אם תתמידי בעשייה שמהותה אושר (אפילו ללכת לבלות עם חברים חדשים שאינך מוצאת איתם עדיין שפה משותפת) האושר יגיע. בהתחלה קצת מאולץ, אבל בסוף טבעי. כשאני התחלתי לעבוד עוד כתבנו על נייר. בשלב כלשהוא אחרי שנתיים בערך התחלנו לכתוב ישירות על המחשב. בחצי שנה ראשונה לא מצאנו את האותיות על המקלדת, היום 9 שנים אחרי, זה נראה בלתי נתפס לכתוב על נייר. אושר ואיזון הם זהים, אם תציבי אותם כמטרה בהתחלה זה יהיה מאוד עלוב. אחרי 5 שנים לא תביני איך חיית בחוסר כזה נוראי פעם (לא שהופכים למאושרים לחלוטין או חסרי צרות, אבל החור הגדול הקבוע הזה די נסגר).

Shy IL

New member
לא הבנתי משהו ..

"אושר ואיזון הם זהים, אם תציבי אותם כמטרה בהתחלה זה יהיה מאוד עצוב" האם כוונתך מדברת על כך שעל מנת להיות מאושר צריך לתת לחיים להוביל אותו ובו זמנית לעשות דברים שיגרמו לנו אושר? עניין נוסף שלא הבנתי הוא העניין של לעשות דברים שיגרמו לנו אושר בעתיד. כיצד אני יודע מה יגרום לי אושר בעתיד? אולי .. כוונתך אם לדוגמא ללמוד לרקוד. בהתחלה זה מעייף, מאייש.. אבל בסופו של תהליך מניבים פירות די יפים. תודה רבה לך : )

hilabarak

New member
מתנצל, טעות בניסוח. כוונתי היתה

להיות ראלי. להכין את האדם שמחפש אחרי איזון ואושר שבהתחלה הוא לא ישיג אותם כל כך מהר. התוצאות עלולות להיות מאוד עלובות (עצובות) אבל אין מה להתייאש, פשוט להיות מוכן לזה שייקח שנה עד שזה יצליח. לא לשאול "איך זה שאני מנסה כבר חודש לאזן עצמי ולא מצליח ?" זה תהליך ארוך. אבל אם לא מתחילים היום גם לא מגיעים לסוף עוד שלוש שנים. לגביי מה שעושה לך טוב, או שאדם יודע או שיילך על הדברים שכולם אוהבים. סרט טוב, נופש, מפגש עם חברים, שירה בציבור, ריקודים ... יש דברים שקשה לפספס בהם. גם אם הלכת לשירה בציבור ולא ניהנית במשך חודשיים כי יש בך דיכאון בסיסי שלא מאפשר לך ליהנות מכלום, הסבירות היא שבסוף תיהנה מזה. מעט מאוד אנשים בעולם לא נהנים מזה. ואם זה ממש לא מדבר אלייך תנסי ים או כל דבר שהוא יחסית בטוח שיביא הנאה. כדאי לא להיות שאפתן מלכתחילה ולחפש את ה"ייעוד" שלך. קודם לומדים ליהנות מדברים בסיסיים שקל לאהוב אותם. אחרי זה לומדים ליהנות מאוד מהעבודה (לא סתם ללכת ולהעביר זמן) ומנסים למצוא מימוש (שזה כבר מצריך קצת ניסיון).

למעלה