מטרות.

מטרות.

אני התחלתי לעשות רשימה עם המטרות שלי בחיים. האם יש לכם גם רשימה כזו? (אגב, בין היתר יש המלצה על עשיית רשימה בספר "מיליונר ברגע").

meravor

New member
לחיות בהרמוניה...../images/Emo45.gif

הספר מיליונר ברגע... ספר גדול, אחד הספרים הראשונים שקראתי... גם לי יש רשימת מטרות... שיהיה לכם ערב קסום...

mimeli

New member
רשימה??

הסברי,נמקי ו..?? ואוז איז דוס? או בקיצור, לאנשים כמוני שמבינים מהר כשמסבירים להם לטע: איזה מן מטרות? רוחניות? הסיגיות? לי-עדין -אין כזה דבר.. או יותר נכון, כבר אין לי בנתיים. הייתה לי, בגיל עשרים מאין רשימה לא כתובה, למטרות ששאפתי להגיע אילהם עד גיל 30: נשואה+4 ידלים עובדת במקצוע שלי בלי קשאיים כספאים. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!! בגיל 29 נתקלתי למשבר רציני מאוד, כי עדין לא היה לי מקצוע ו"רק" 2 ילדים. מבחינת כספית -היה גם אז "א ברוך" כמו שאומרים ביידיש. וכשלנשואין..אלה החלו אז דווקה להשתפר.. אז..אני נוטה לחשוב כמו בשיר של ג'ון לנון: "חיים קוראים לך כשאתה עסוק בלעשות תוכניות אחרות" אבל..אני בהחלט מוכנה שילמדו אותי אחרת ואשמח לשמוע על הרשימות שלכם. מה כתבתן שמה? אולי זה יתן לי השראה.. סימון

לדוגמא....

לכתוב תאריך למעלה על הדף. ולמטה לרשום (סתם דוגמאות. זה לא מה שרשום אצלי): 1. תוך 5 חודשים אני מרוויחה כל חודש נטו 5000 ש"ח. 2. תוך שנה להיות במצב של בריאות מושלמת. 3. וכו' וכו'.

mimeli

New member
אז נגיד ש..

עשיתי רשימה כזאת. ו..? מה הלאה? איך זה יקרה? אני יכולה הרי עד מחר לרשום לי רשימות כאלה, לא? מה הגורם שיתן לכל הרשימה הנפלאה הזאת להתבצע? זה עובד? סליחה על הפצצת השאלות..אבל זה ממש מסקרן אותי!! סימון

אוקיי אז ככה....

עצם זה שאת רושמת את המטרות שלך, זה כבר מקרב אותך להגשמה שלהן. למה? כי זה ברור יותר למערכת שלך מה את מנסה להשיג, מאשר מחשבה מעורפלת בתוך עצמך. ואם תקראי מידי יום את המרות שכתבת, אז בכלל תתקרבי להגשמתן! ואם מידי יום תעשי אפילו רק פעולה אחת בתוך כל אחת מהמטרות, כבר תתקרבי אליהן עוד יותר! ואם מידי יום תדמייני איך הגשמת כל מטרה, את כבר מתקרב להגשמתן... וכו' וכו'

לי יש רשימת ביניים- דברים שאני רוצה

להשיג בטווח הקרוב (בשנתיים הקרובות)

אורלי_ל

New member
מטרה אחת שמאוד חשובה לי

להשתלט על הבלגאן והניירת בבית שהזנחתי המממ... בערך שנה. יש למישהו עצה? זה מדכא אותי לראות את הבלגאן ועוד יותר מבעס אותי להתחיל עם זה...

לא הכי טוב פשוט לעשות זאת?

בלי לחשוב על ההרגשה שזה נותן לך? ברגע שמתחילים, כבר ממשיכים..מנסיון.

mimeli

New member
ליאט,ליאט..

אולי יעזור לך הדרך שאני עושה כשיש לי עבודה רבה ואפס כוח(שלא לדבר מחשק).. אני מחלקת לי את העבודה לחלקים קטנים, לשלבים. מנסה לראות לא את הבלגן הגדול שיש בבית, לדוגמה, אלה כל פעם חלק אחר, נפרד ולהתרכז בו: קודם את הסלון, אח"כ חדר האוכל, אז את המטבח.. והעיקר - אני שמה לי מוזיקה- בעדיפות קיצבית- שאני אוהבת, על פול ווליום. ו..אני נעזרת מדי פעם בבנות שלי.("את- קחי את הנעליים שלך ואת ככככככככככככככככככל הדברים שלך מכאן. ואת..תסדרי בבקשה את המשחקים של הקטנה.."- לא תמיד יש מוכנות.אבל לפעמים) אני עומדת לפני מסימת נקיון הפסח."עוד לא" עשיתי כלום(קצת את חדר הילדות). מה שכן- הכנתי לי..אכן, כן!! רשימת מטרות..(אז אני כן עושה את זה-או שזה לא כוונת המשורר/ת??)או אפילו שתיים- אחד עם רשימה של כל הדברים שבכל חדר שצריכים להתנקות, השני מאין "לוח" של השבועות הבאות ואת מה אני מתכוונת לנקות מתי..אבל אני כבר רואה את זה כמאין "הצעה" בלבד ומשטדלת לא להלחץ מעצמי.. הרבה אור ואהבה, בהצלחה רבה!! ושתגמרי לסדר ת'בלגן שלך, תודיעי לי- אני אזמין אותך אלי, שתוכלי לעזור לי עם שלי!!
סימון

אורלי_ל

New member
אי אפשר לחלק את זה לשלבים ../images/Emo10.gif

זה פשוט חתיכת בלאגן אחד גדול. ערימה של איכסה. אני מוכנה לבוא אליך, אחרי שאני אגמור לסדר את הבלגאן שלי, אין בעיה... בואי נקבע מתישהו בגלגול הבא...
נשיקות!

אז תגידי לעצמך

""קל לי לסדר דברים" "הדברים שלי נפלאים" בטח שלא תרצי לסדר אותם......את גם מרגישה שזה יקח לך שבוע והדימוי שלך על הדברים הוא "איכסה"...
אני מבטיחה לך שאחרי שתסדרי אותם תרגישי גם נקייה מבפנים
העיקר שתתחילי! את יודעת מה, אםילו תקדישי רק 5 דקות כל יום לזה!!

יכול להיות שאת מעריכה את העבודה

על זה שזה יקח כמה שעות טובות.... אז ברור שהמערכת שלך תילחץ מזה ולא תרצה לעשות את זה. תחליטי שאת מרגישה עכשיו לסידור רבע שעה בלבד!!! רבע שעה וזהו!!!!! תעדכני אותי אחרי שתעשי את זה, ואתן לך עוד הנחיות

אורלי_ל

New member
כמה שעות?? יותר לכיוון שבוע חחח

חשבתי להתחיל לעבוד חצי שעה או שעה ולהגביל את הזמן. הקטע הוא שאני עוסקת כל היום בעבודה בזבל מסוג זה (קרי - ניירת) ולא בא לי להתעסק עם זה בבית... אבל אני אהיה חייבת לעשות את זה פשוט לעניין ולהתחיל ודי. אוף...

למעלה