מטרות הדת

מטרות הדת

(לפי דעתי זה קשור לשרשור הקודם אבל לא ידעתי בדיוק איפה לשים את זה אני פותחת שרשור חדש) המטרה העיקרית של הדת היא לתת ביטחון לאנשים. כלומר, שלא כמו חברים ומשפחה שהולכים ובאים (ריבים-השלמה ומוות) שתמיד תאדם תיהיה את הדת. כלומר, לבן אדם רע, דרסו לו את החתול, החברה שלו בגדה בו עם חברו הטוב ואמא שלו נעלמה. אם הבן אדם הזה הוא בן אדם בעל יכולות על טבעיות הוא היה ממשיך בחייו כרגיל אבל, בגלל שרובנו בכל זאת אנושיים, היינו נהיים עצובים או שחלק היו נכנסים לדכאון ואפילו היו חושבים כי התאבדות כאפשרות. אבל כאן נכנסת הדת. כדי שנתפלל אל אלוהים ונספר לו את כל הצרות שלנו ואולי דרך זה ש"נדבר" עם אלוהים ככה גם נמצא אליהן פתרון כלשהו. זה פחות או יותר המטרה העיקרית של הדת, וגם הדת שימשה דרך לגבש אנשים, בגלל שיש אנשים שגרים בקרבת בית כנסת (או מוסד דתי אחר) ואז הם רואים אחד את השני במקום פולחן הדת ויוצרים קשר כלשהו. אלו מטרות כל דת, אם היא הלניסטית, פגנית, נוצרית, יהודית, מוסלמית אינדיאנית, הודית , בודהיסטית או כל דת שקיימת אבל בכל דת יש גם אנשים שלוקחים את הדת יותר מדי ברצינות ובמקום לחיות שמרכז החיים שלהם יש דת, הדת היא מרכז החיים שלהם וזה כבר עבודת אלילים לשמה, אנשים לא עושים את זה מרצון וחלק מאורך חייהם אלא הם עושים את זה כדי להחשב לצדיקים, ללכת לגן עדן ובדרך הם שוכחים את החיים שלהם וחלקם הגדול מנסה לכפות זאת על אחרים. מה שמשבש את מטרות הדת.

CANDY MAN

New member
אבל זה יוצר את הבעיה הכי חמורה!

במקום שאדם ייקח את עצמו בידיים וידאג לעצמו הוא בוחר לומר "בעזרת השם הכל יהיה בסדר" וזהו... החרדים התמימים או הלא כל כך תמימים אומרים... בואו כולנו נתפלל ונקווה לטוב... עזבו צבא, עזבו ביטחון... רק להתפלל ולקוות לטוב... אם אני לא טועה יש אפילו משפט שאומר שאמונה בלי מעשה לא שווה כלום... וזה נכון מאד! סבבה, אדם יכול להאמין ולהרגיש שמשהו מעליו שומר על עליו... אבל הוא צריך לעשות משהו בנדון... זה לא חוכמה לומר... שהכל יהיה בסדר בעזרת ה´ כי ראינו ששום דבר לא בסדר ועוד יותר ראינו שאמונה לא מספיקה כדי לשרוד (אהממ שואה...)

החרדים הקצינו יותר מדיי!

לשבת על התחת ולהגיד "ה´ יעשה הכל" זו טעות. ה´ לא יעזור למי שלא מנסה לעזור לעצמו. החרדים טועים ומשנים את הדת, ולכן נוצר אצל החילונים הרושם שהדת היא שטות. החרדים טעו, כפו ועיוותו, והם אוכלים את פירות הבאושים של הטעות שלהם, וחבל.

CANDY MAN

New member
סוף סוף הבנת אותי...

חשבתי לרגע שאני הולך לקבל עוד צעקות של שונא חרדים ושונא דת... תודה רבה לך...

שמע, רק הסכמתי איתך קצת...

תמיד חשבתי ככה על החרדים. מצד אחד- הם קיצוניים מדיי מצד שני- אין סיבה לעשות עליהום על הציבור הזה.

למעלה