מטרונום

מטרונום

כשאני מבצעת פריטה (אותו אקורד) ,אני יכולה לעשות אותה די מהר או סביר,הבעיה היא ההחלפה בין האקורדים שמבוצעת לאט יותר ובגללה אני מאטה את הקצב של המטרונום... השאלה שלי היא מה הקצב שאליו בסופו של דבר אני אמורה לשאוף כדי לנגן טוב? כלומר אני כרגע מתחילה בנמוך אבל מה האופטימלי?

Amiram_e

New member
אין קצב שצריך לשאוף אליו

צריך לשאוף לנגן מדוייק. המטרונום הוא בסך הכל כלי העוזר לנו לנגן עם משמעת. כאשר מתחילים לנגן אפשר להתחיל עם קצב 60 לדוגמה. לעבוד לאט קודם כל על אקורד אחד ולראות שהפריטה טובה מבחינה טכנית. לאחר מכן להתחיל לעבוד על החלפות של אקורדים. לא לרוץ על כל היצירה, אלא לקחת תיבה אחת ולעבוד עליה עד שתצא מושלמת. כך להתקדם בכל פעם. אין צורך להעלות את קצב המטרונום בכל פעם שאת רואה שהנגינה השתפרה, קודם כדאי לשלוט בדיוק של הנגינה בקצב איטי.

Kfitzi

New member
../images/Emo45.gif מסכים, צריך לתת ליד

את הזמן שלה. לתת לזמן לעשות את שלו. לעבוד לאט ובקנאות. להקשיב לגיטרה כשמנגנים. עדיף להתקדם לאט ובצורה יסודית מאשר להתקדם מהר וחפיף - כי אז בסופו של דבר תגלי שאת לא מתקדמת כלל. הרבה יותר קשה לנגן לאט ומדויק מאשר מהר. כשאת נמצאת בקצב מסויים עם המטרונום ומרגישה נוח במהירות שאת נמצאת בה - תתקדמי בקפיצות של 4-8 בי פי אם... ושוב בפעם הבאה שתרגישי נוח.

למעלה