מטרונום ואפקטים

gatinho

New member
מטרונום ואפקטים

שלום! אני ממש חדש בעסק אז אם אפשר להסביר במדויק ובשפה פשוטה... (אני לומד את התוכנה AS I GO) 2 שאלות: 1. העלתי קובץ אודיו שישמש לי GUIDE עליו אני מקליט גיטרות. איך אני מכוון את המטרונום שיהיה בקצב של השיר? (כמו כן הבנתי שהוא גם קובע את הGRID לפי זה וזה חשוב לעשות תיאומים אח"כ). 2. איך אני גורם לאות מהגיטרה לעבור קודם בתוכנה שמדמה אפקטים (כמו guitar rig או amplitube) ושהקיובייס יקליט אותו לטראק עם האפקט? עכשיו הוא פשוט מקליט לי אות נקי, גם אם אני שומע באוזניות את האפקט. מה שאני עושה כרגע כדי לעקוף את זה זה לחבר את הגיטרה לכרטיס קול דרך המולטי אפקט החיצוני שלי (זה שהייתי מחבר למגבר). דרך אגב, כרטיס קול זה M-Audio Fast Track Pro. תודה לעוזרים!

HeavenlyB

New member
תשובות

1. אם ה-Guide הוקלט עם מטרונום, אז כוון את הקיובייס לאותו טמפו, והזז את הקובץ עד שהוא יישב עם המטרונום. לפעמים יהיו קצת שינויים הטמפו בין תוכנות ומטרונומים שונים, לכן יש סיכוי שיהיו צורך לכוון את המטרונום קצת אחרת. אם הוא הוקלט ללא מטרונום אז יש צורך לשבת ולכוון כל תיבה בנפרד. 2. שים את האפקט ב-Insert של ערוץ הכניסה (Input) ואז הוא יוקלט.

gatinho

New member
איך מכוונים

את הקיובייס לאותו טמפו? ואם כבר העלתי את הGUIDE וכבר הקלטתי כמה ערוצי גיטרות אז יש אפשרות לשנות עכשיו?

HeavenlyB

New member
תמיד יש אפשרות לשנות

אם ה-Guide הוקלט עם מטרונום, אז פשוט לגשת ל-Transport Bar ולשנות שם את הטמפו, לפי המקור, ולוודא שהוא נמצא על Fixed. אם יש שינויי טמפו, אז יש צורך לשנות ל-Track, ואז להתחיל להזיז את ה-Bars בסרגל לפי השיר. זו עבודה קשה, במיוחד אם השינויים מורגשים. ואתה תרגיש אותם יותר ככל שיהיו לך יותר כלים. לכן רצוי להקליט את ה-Guide לפי מטרונום של הקיובייס כדי שהכל יוכל להמשיך לעבוד משם ללא צורך בכיוונים.

gatinho

New member
אפקטים

ואם אני רוצה אפקט של תוכנה חיצונית (כמו guitar rig או amplitube), שמדמים גיטרה הרבה יותר אמיתי? ועוד דבר, שמתי לב שאני לא מצליח להפעיל את התוכנות האלה בו זמנית עם קיובייס. אם אני מפעיל אותם קודם אז קיובייס לא מזהה את הכרטיס שלי, וההיפך. אין לי מושג למה!

HeavenlyB

New member
התוכנות האלו עובדות גם בתור הפלאגינים

ואתה שם אותם באינסרט כמו האפקטים השגיעו עם קיובייס. הסיבה שהתוכנות לא עובדות יחד היא כי אתה עובד עם אותו דרייבר ASIO בכולן, ולכן רק אחת יכולה לעבוד כל פעם.

gatinho

New member
ואין אפשרות בכלל

שכן יעבדו יחד? או שהדרך היחידה היא כמו שאמרת לשים אותם בINSERT? בכל אופן תודה רבה על העזרה!

למעלה