מטרה

ordanco

New member
רפור כשלא...

רפור מבוסס על חיבור בין אישי, חיבור אינו שכפול או מראה מדוייקת הרי כל אחד מאיתנו שונה, ניתן להתחבר גם כשלא מסכימים.

Edna Maimon

New member
מסכימה עם אורן

ראפור עוזר ליצור כימיה עם אחר/ים. גם כאשר שני אויבים מחליטים לשבת ביחד לדיון, כאשר עדיין אין הסכמה ביניהם, ראפור יכול לתרום המון לדיון ולהחלטות.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תמיד יש מטרה באימון

גם אם הלקוח לא הגדיר אותה - זוהי האג'נדה שהמאמן בא איתה. תמיד יש למאמן אג'נדה - לסייע למתאמן להרחיב את יכולותיו, להגשים את עצמו ולמצוא את דרכו בחיים. (או הגדרה אחרת ברוח זו). רצוי שללקוח תהיה מטרה באימון - גם אם המאמן יודע לאיזה כיוון הוא היה רוצה להפנות את האימון - על המתאמן לראות זאת גם, ולהתחבר למטרה הזו. אם הלקוח מתקשה להגדיר מטרה, הגדירו אותה ביחד. אם אין הסכמה, אין אימון.

bridges

New member
מקום מצויין ללמוד בו

החיים שלנו מלאים קונפליקטים ופרדוקסים, חלקן מובנים בחברה שלנו כמו הקונפליקט בין טובה הכלל לטובתי האישית. זיהוי קונפליקט מאפשר לנו ללמוד. תחילה אנחנו לומדים איך אנחנו ו/או איך הלקוח שלנו מתמודד עם קונפליקטים. אחר כך ניתן לחקור דרכים אפקטיביות להתמודד עם קונפליקטים ולשאול האם יש דרך אחת או שיש מספר דרכים להתמודד עם קונפליקטים שאנחנו יכולים לבחור מהן את הטובה ביותר להתמודד עם הקונפליקט הנוכחי שלנו. והנה קנופליקט עבורך, בועז, הקונפליקט בין טובת הכלל לטובתי האישית: אתה מגיע לצומת מרומזר ואתה רואה שלאחר הרמזור יש פקק. גם ברחוב שחוצה את הצומת יש פקק. יש לך אור ירוק ואתה צריך להחליט אם להכנס לצומת או לא. אם תיכנס לצומת אז סיכוי גדול שהרמזור יתחלף לאדום ואתה תחסום את התנועה החוצה, זוהי טובת עצמך. מצד שני אתה יכול לא להכנס לצומת ולחכות למחזור הרמזור הבא. אבל... אם לא תיכנס לצומת יכול להיות שאיזשהו נהג בתנועה החוצה כן ייכנס לצומת ויחסום לך את המעבר גם במחזור הבא ואז תאלץ לחכות שני מחזורי רמזור ואולי יותר. במה תבחר, בטובת הכלל או בטובת עצמך? או אולי יש דרך אחרת לבחור? שנה טובה וגמר חתימה טובה, רונן

תלתלית3

New member
ב-NLP יש תרגיל שנקרא 3 העמדות

3 כסאות. כסא אחד - ערך 1, כסא שני - ערך 2, כסא שלישי אני כמשקיף. לקרוא לכל אחד בשם כלשהוא. על הערכים לדבר בניהם כאשר המטרה היא הגיע לעמק השווה עבורי. מה אתה רוצה מהערך השני ? מה הערך השני רוצה מהראשון ? מה הם מוכנים לעשות זה למען זה ? וכדו'. ישנה גם טכניקה להעלאת הערך הרצוי. זו בהחלט דילמה ותמיד רצוי שתהיה אופציה שלישית, אזי יש בחירה אמיתית. בהצלחה טליה

כשיש קונפליקטים בין הערכים

כאשר הקונפליקט מגיע זה זמן להתבוננן פנימה ולבחון את הערכים המובילים שלנו, לבדוק את סדר העדיפויות שלנו, להגדיר לעצמנו מה אנו מאמת רוצים? מהי המהות הפנימית? ומה אנו רוצים? כשהם תואמים הכל מתקדם באופן טבעי, והקונפליט עזר לנו לבנות ולהכיר עצמנו פנימה ולבטא את המהות הפנימית ולהביא אותה לידי הגשמה. לוקחים אפשרות נוספת את הקונפליט ורואים בו מקום לצמיחה וביטוי פנימי. שבוע נפלא ומלא ערכים והגשמה

bridges

New member
השאלה היא איך אתה מגדיר "מטרה"

כאשר אנחנו מתכננים (ללא קשר לאימון) אז יש לנו: מטרות, יעדים ואבני דרך. עומת יעד שאנחנו רוצים שיהיה מוגדר בזמן, ספציפי ומדיד מטרה (לפחות בעיניי) צריכה להיות רק מדידה. כלומר אנחנו צריכים לדעת האם המטרה הושגה או לא. לאחר שאנחנו מגדירים מטרות אנחנו יכולים לגזור מהן יעדים ומאותם יעדים אבני דרך לאותם יעדים (שהם גם סוג של יעדים, רק יעדים שהם בדרך). אם מגדירים מטרה כך אז, לפחות בסגנון האימון שבו אני עובד, יש אימון ללא מטרה. מה שענבל מתארת בעיניי איננה מטרה אלא כוונה וכוונה תמיד קיימת באימון, גם אם יש מטרה וגם אם אין מטרה. בעיניי חשוב לזהות את הכוונה יותר מאשר את המטרה: האם כוונת המתאמן לשפר את איכות חייו או אולי להרגיש שהוא מממש את הפוטנציאל במלואו? או אולי כוונת המתאמן פשוט להרגיש טוב עם עצמו או להיות מאושר? כוונה קשה עד בלתי ניתן למדוד משום שהיא מאוד סוביקטיבית. המטרה האימונית היא למעשה דרך להפוך את הכוונה למדידה. דרך אגב הבנת הכוונה תאפשר למתאמן להיות יותר מחוייב לתהליך. רונן

isaacm

New member
שאלה מעניינת ../images/Emo13.gif

שנה טובה לך, בועז. כשאומרים לי שיוסי מתאמן - אני תמיד שואל את עצמי לראת מה הוא מתאמן. בעצם אולי השאלה היותר משמעותית לשאול את עצמי זה מדוע הוא מתאמן. וכפי שכבר סיפרו ענבל ורונן - נוכל להתבונן בעניין זה ממספר מקומות. אחר כך עברת לבחון עניין של קונפליקטים. לא ברור לי אם זה המשך של הנושא או נושא חדש. ולבסוף העלית את נושא ה"רפור"
ובמחשבתי מתחברים ארבעתם והם אחד. אשמח לחלוק את מחשבתי . . . אצלי אימון הוא התהליך שאדם בוחר לחוות. בין אם הוא בוחר לחוות אותו עם מאמן, שני מאמנים, בקבוצה ובין אם הוא בוחר לחוות את התהליך בינו לבין עצמו (כמה בין?). האימון יכול להיות עם מטרה מוגדרת ויכול בעצמו להיות המטרה - פשוט להיות באימון. מצאתם אצלי את השימוש בכינוי שחקן למתאמן. הרבה פעמים נמצא את עצמינו במצב בו אנחנו מתקשים לצעוד קדימה ולרוב, כשנחקור לגלות את מקור הקושי נגלה שיש לנו מה שמכונה "כוונות סותרות", או התנגשות בין ערכים. זאת כאשר אין באמת קושי ממשי לצעוד קדימה. הפעמים בהם הקושי הממשי אכן קיים יהיו אלה שנתמודד אתם בכלים ידועים ואינם מעניינו של הדיון שבכאן. והנה כאשר אנו מתקשים לקבל את ההחלטה שמשמעותה להעדיף ערך אחד על פני האחר - כלומר - נמצאים בקונפליקט - זה המקום בו אנו מזקיקים את עצמינו למשהו חיצוני לנו כדי להקל עלינו את קבלת ההחלטה שזה בעצם הוא פתרון הקונפליקט. אסכם חלק זה באמירה שהקונפליקט הוא יתרון האדם - כל מקום שאין קונפליקט הכל ברור. גם אתה וגם אני נחליט באותו אופן. הייחודיות שלנו מתבטאת בצורה בה אנחנו בוחרים לפתור את הקונפליקטים שלנו. נו, הגענו לנושא הרפור. המממ . . . אני חושב שלא חייבים להתייחס לכל פרט, מספיקה התייחסות לחלק . . .
שתהיה לכולנו שנה מלאת קונפליקטים, אתגרים, פתרונות וכמובן עליית מדרגה
איציק

bridges

New member
אני, רק משהו קטן

אני שרשרתי את שלושת הנושאים ביחד. בועז שאל על כל אחד מהם בנפרד. ובכל זאת, הנה יש קשר בין הנושאים. מעניין מה יקרה אם סתם ניקח נושאים שונים ולכאורה לא קשורים ונחבר ביניהם...

tulululi

New member
המטרה הכרחית...

אימון אישי לא שונה מבחינה זו מתהליך של פיתוח מנהלים: אם מנכ"ל רוצה לקדם את המנהלים שלו בנושא מסוים, או להעביר ידע - הוא צריך איכשהו להעביר להם את הידע הזה, באמצעות סדנאות מנהלים ייעודיות. אם, למשל, המטרה שלו היא לייעל את ניהול הזמן בארגון - הוא צריך להעביר סדנאות של ניהול זמן. אותו הדבר באימון אישי: אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לשפר - ואז לקדם את עצמך בהתאם.

bridges

New member
ואני לא מסכים (כפי שכתבתי)

ד"א אני לא בטוח שתמיד זה נכון להגדיר מטרה כזאת גם בפיתוח מנהלים... מעניין מה היה קורה אם הייתי שולח את המנהלים שלי לתהליך פיתוח מנהלים מבלי שתקבע מטרה. אילו דברים מעניינים יעלו
...

isaacm

New member
זו דוגמא נפלאה

אם מנכ"ל רוצה - הוא צריך איכשהו . . . אם, למשל, המטרה שלו . . . - הוא צריך להעביר . . . לכל מצב נבחר יש דרישות. הפכת את הדברים באימון אישי אני צריך . . . - ואז . . . ואני תוהה . . . האם אני צריך להחליט מה אני רוצה לשפר? האם אני באמת *צריך* להחליט מה אני רוצה לשפר? מה אני כשאני מחליט מה אני רוצה לשפר? מה אני כשאיני מחליט מה אני רוצה לשפר? ואיך ייראה השיפור אצלי כשלא בחרתי מה לשפר? מעניין . . . שנה טובה, וגמר חתימה טובה איציק

למעלה