שאלה מעניינת ../images/Emo13.gif
שנה טובה לך, בועז. כשאומרים לי שיוסי מתאמן - אני תמיד שואל את עצמי לראת מה הוא מתאמן. בעצם אולי השאלה היותר משמעותית לשאול את עצמי זה מדוע הוא מתאמן. וכפי שכבר סיפרו ענבל ורונן - נוכל להתבונן בעניין זה ממספר מקומות. אחר כך עברת לבחון עניין של קונפליקטים. לא ברור לי אם זה המשך של הנושא או נושא חדש. ולבסוף העלית את נושא ה"רפור"
ובמחשבתי מתחברים ארבעתם והם אחד. אשמח לחלוק את מחשבתי . . . אצלי אימון הוא התהליך שאדם בוחר לחוות. בין אם הוא בוחר לחוות אותו עם מאמן, שני מאמנים, בקבוצה ובין אם הוא בוחר לחוות את התהליך בינו לבין עצמו (כמה בין?). האימון יכול להיות עם מטרה מוגדרת ויכול בעצמו להיות המטרה - פשוט להיות באימון. מצאתם אצלי את השימוש בכינוי שחקן למתאמן. הרבה פעמים נמצא את עצמינו במצב בו אנחנו מתקשים לצעוד קדימה ולרוב, כשנחקור לגלות את מקור הקושי נגלה שיש לנו מה שמכונה "כוונות סותרות", או התנגשות בין ערכים. זאת כאשר אין באמת קושי ממשי לצעוד קדימה. הפעמים בהם הקושי הממשי אכן קיים יהיו אלה שנתמודד אתם בכלים ידועים ואינם מעניינו של הדיון שבכאן. והנה כאשר אנו מתקשים לקבל את ההחלטה שמשמעותה להעדיף ערך אחד על פני האחר - כלומר - נמצאים בקונפליקט - זה המקום בו אנו מזקיקים את עצמינו למשהו חיצוני לנו כדי להקל עלינו את קבלת ההחלטה שזה בעצם הוא פתרון הקונפליקט. אסכם חלק זה באמירה שהקונפליקט הוא יתרון האדם - כל מקום שאין קונפליקט הכל ברור. גם אתה וגם אני נחליט באותו אופן. הייחודיות שלנו מתבטאת בצורה בה אנחנו בוחרים לפתור את הקונפליקטים שלנו. נו, הגענו לנושא הרפור. המממ . . . אני חושב שלא חייבים להתייחס לכל פרט, מספיקה התייחסות לחלק . . .
שתהיה לכולנו שנה מלאת קונפליקטים, אתגרים, פתרונות וכמובן עליית מדרגה
איציק