מטרה מספר 1

• פותח הנושא דם
  • פורסם בתאריך

דם

New member
מטרה מספר 1

"מה מניע אותך ? " זה בעצם כמו לשאול למה אתה עושה את מה שאתה עושה ? מה דוחף אותך קדימה בדרך לא ידוע ? יש הרבה תשובות שאני מכיר לשאלה הזו ... אהבה נקמה יהדות-ביאת המשיח,גאולה. שטניזם-שלמות בודהיזם-אהרה טאי צי-מודעות מוחלטת שאיפה לכוח לעוצמה , לכסף , להשפעה, להגשים חלום כל אלו הן נקודות אור שממוקמות בעתיד ... חלקם דוחפים אותנו , לחלק אנו נדחפים . גם פחדים שלנו הם על אותו עיקרון ... נקודות בצבעים שונים בעתיד . ולחלקם אנו נמשאבים כמו במעבולת ... לפעמים אנחנו קופצים מאחד לשני לפעמים יש סביבנו כל כך הרבה נקודות אור עד שאנחנו משתגעים .. כי אנחנו נמשכים למקומות מנוגדים . לפעמים אנחנו נסחפים לנקודות שאנו יודעים שיזיקו לנו , אבל הם חזקים מידי (ככה אנחנו חושבים באותו רגע בתוך המערבולת ). אפשר להיות מודעים לזה . להציב נקודה אחת , לא כל כך רחוקה , קטנה להגיע אליה, ואחר כך להציב נקודה אחרת . אבל יש כאן מימד נוסף... יש הבדל עצום בין להגיע לנקודה מאשר להישאר בה . אני בטוח שהרבה ממכם הגעו לשלבים גבוהים בחלימה , התלהבו ושמחו עד השמיים , ומאוד התבעסו שהם אינם מסוגלים לשחזר את זה . אז המימד הנוסף הוא בסיס.- נקודות אור שיובילו אותנו בכחמה , מפתח אחר מפתח צעד אחר צעד יצרו בסיס איתן , ורק אחרי שבנו מדרגה יציבה מאוד , יוכלו לטפס למעלה עוד שלב . היו לי הרבה קפיצות רפאתי את עצמי בחלום , עברתי ממקום למקום , אבל זה פעם ב ... אין יציבות אז הצבתי לעצמי נקודת אור כל כך בסיסית ועתיקה .הצבתי מטרה - להגיע למדיטציה, רגע שאני מתעורר ולפני השינה . מידטציה ברמה של מודעות חיצונית שצוללת למודעות פנימית הצבתי גם יעד לנקודת האור , עד הירח המלא הבא הכוונה שלי שאני אומר להגיע למדיטציה היא לא לעצום עיניים ולנשום, אלא לדעת שהייתי שם, ושנגעתי ברכז . לדעת . תודה

Cheetah

New member
ומה אם

סקרנות, קיומה של האפשרות לגלות משהו חדש, זה מה שמניע אותי. לא אף אחד מהדברים שאמרת... אתה דיברת על מטרות, אין לי מטרה, אני מסתכל על הדרך שכבר עברתי ואני יודע שתמיד יש עוד דרך לפני, מה שמניע יותי זה הידיעה שלמדתי בעבר ואני ילמד בעתיד, אני רוצה פשוט לדעת דברים חדשים, להתקדם. (אולי יש לי שאיפות ומטרות פה ושם.. אבל זה באמת לא העיקר. מה שתמיד ישאר אחרי שכל המטרות יושגו, זה השאיפה ללמוד ולהמשיך להתקדם. אולי זה מה שיביא אותי לגאולה/שלמות/אהרה וכו' ואולי לא, באמת שלא ממש אכפת לי, אני רק רוצה לדעת מה שאני עוד לא יודע)

דם

New member
פיל עם קרבולת, הוא עדיין פיל!

"קיומה של האפשרות לגלות משהו חדש" "אני רוצה פשוט לדעת דברים חדשים" "אני רק רוצה לדעת מה שאני עוד לא יודע" אתה צמא לידע , כמו ערפד שצמא לדם :> ככל הידוע לי...אנחנו נמצאים בעידן "הידע" ובעידן הזה : ידע = כח ולכן אתה צמא לכח. כי אתה לא סתם היית רוצה לצבור ידע שאין לו מטרה ... כל ידע הוא מפתח לדלת אחרת. אולי זה נראה מכוער להיות צמא לכח אבל חשוב להיות מודע לזה.. תודה נ.ב מצטער על שגיאות הכתיב (חצי דסלקציה חצי עייפות) קרא את מה שכתבת..

Cheetah

New member
זאת לא הייתה הכוונה...

לא ידע זה לא מה שמניע אותי בחיים... הידיעה על כך שהיום אולי אלמד משהו חדש... הידיעה שהמודעות שלי יכולה עוד להתפתח ולהשתנות... זה לא מסתיר בתוכו משהו אחר וכמו שאמרתי ברור שיש לי שאיפות ומטרות אבל... הם לא הסיבה האמיתית להתקדמות בחיים... מממ.. חוץ מזה, קראתי שוב את ההודעה הראשונה שלך.. ומה שאני מדבר לא הכי רלוונטי, בכל מקרה אני עומד מאחורי מה שכתבתי גם אם זה לא בדיוק היה בהקשר נכון

דם

New member
המשך

לא משנה אם סטינו מהנושא המקורי, אין לזה חשיבות כדי שאדם יחיה ללא מטרה הוא צריך להיות שלם עם עצמו ... כמו חיה בטבע ... שאין לה מטרות שאיפות חלומות... כמו ילד קטן .. שרוצה כאן ועכשיו!!! ואם הוא לא יקבל את זה הוא ישנא ויכעס.(לשם ההסבר נקרא לאיכות החיים הזו - "קום", (שיהיה)) לדעתי זה דבר מדהים ....אבל כדי להגיע לזה צריך להרפות הכל, ולזרוק את כל המתחים, את כל השאיפות והחלומות. אפשר להשוות את זה לעולם החשמל- חלום בנקודה עתידית בזמן יוצר מתח, מתח בין הרצוי למצוי. בין מי שאני עכשיו, למי שאני תמיד חלמתי להיות... מעניין אם ניתן לחיות באיכות "קום" ועדיין לשמור על החלומות.(אני באמת לא יודע - נראה לי שזה מתנגש) אתה כתבת שאחרי שכל המטרות יושגו! מה שישאר הוא הרצון ללמוד משהו חדש. ואם המטרות לא יושגו ? ויציק לך שאין לך חברה שאתה אוהב..שאין לך עבודה שאתה מרוויח בה מספיק, אין לך כבוד מספיק ... ידידי אולי תבחן את הידע שאתה לומד כל יום, ותשים לב שהוא איזה שהוא התגבשות של מפתח לכיוון מטרה או שאיפה מסויימת ... ואתה לא תתעניין בידע או"משהו חדש" שאתה בוודאות לא תשתמש בו אף פעם ... לדוגמא "אחי זכית בקורס יוקרתי באמהרית האורך שלו חצי שנה" אתה תלך לכיוון ? אולי אנחנו לא מודעים לזה ! ובעצם הילדותינו הצבנו חלומות מסויימים בעתיד והם אלו שמשפיעים על ה"גורל" שלנו ומושכים אותנו לכיוונים שונים... ובן אדם לא ירגיש שלם עם עצמו עד שהוא לא יגשים את כל החלומות הללו או עד שהוא לא יבטל את כולם. מה שנאמר בהודעה הראשונה (בצורה מאוד מבולבלת) הוא: כדי להתחיל להיות מודעים ל מטרת על או די להגיע אליה אפשר... להציב מטרה קטנה בעתיד הקרוב ...להגיע אליה/ להגשים אותה, ומשם להמשיך בלי להיות נעולים על מטרת העל. כמו שאני החלטתי שאני עוזב את הכל את כל הדברים "הגבוהים" ומתמקד רק במדיטציה , ואני יתמדק בה עד הירח המלא עוד שבוע . וכשאני יגיע לשם אני יבחר את המדרגה הבאה או שאולי להישאר בנוכחית . תודה

למעלה