מטפל קוגניטיבי

monic10

New member
מטפל קוגניטיבי

יעל שלום, קראתי את המאמר שלך על טיפול קוגניטיבי וזה מאוד דיבר אל ליבי בחודשים האחרונים אני סובלת מדיכאון קל ומנסה להיחלץ מזה. אני יודעת שדפוסי החשיבה שלי רק עוזרים לשמר את המצב הכואב ויוצרים לי שוב ושוב מכשול בחיים. אני מעוניינת להתנסות בטיפול קוגניטיבי (לאחר התנסות בטיפול דינאמי שלא עזר לי) אודה לך אם תוכלי להפנות אותי למטפלים קוגניטיביים שעובדים בשיתוף עם קופות החולים או לאמר לי היכן אני מבררת. ברשימה של קופת חולים כללית לא מצויין אם המטפל הוא קוגניטיבי או לא. רשום רק "מטפל קליני" או "טיפול דינאמי" אודה על תגובתך ושיהיה יום טוב לכולנו. מוניק

כתבתי כאן זאת בעבר

הרשימות של הפסיכולוגים שעובדים עם קופות החולים לא ממויינות לפי כאלו שמטפלים קוגניטיבית וכאלו שלא. תצטרכי בכל מקרה לבחור מתוך אלו שבהסדר כמה שקרובים אליך ולהרים טלפון ולשאול אותם אם הם מטפלים גם טיפול קוגניטיבי. מטפלים קוגניטיביים שאינם פסיכולוגים לא תמצאי ברשימות של הקופה. לקופות יש הסדרים רק עם פסיכולוגים.

אולי את יכולה להעזר ברשימה של איט"ה האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי מפרסמת רשימת חברים באגודה, תנסי לראות אם חלק מהם מופיעים ברשימות של קופת החולים. מקווה שעזרתי איילת

אלכסנר

New member
מטפלים בהסדר

יעל שלום.ברצוני לתקן את התשובה שנתת(אמנם קצת באיחור) רשימת המטפלים של קופות החולים כוללת מטפלים שרשאים לטפל -פסיכולוגים ועובדים סוציאלים.בחלק מהקופות יש פירוט של ההתמחות CBT(התנהגותי/קוגנטיבי )במקומות שאין פירוט צריך פשוט לשאול את המטפלים.

למעלה