מטפל טוב

מטפל טוב

פעמים רבות אנחנו מתלבטים מתי ללכת לטיפול ולאיזה טיפול ללכת. האם המטפל הזה מתאים לבעיה או לצורך שיש לילד שלנו או שלנו עצמנו? האם המטפל הזה מספיק טוב? האם הוא יקדם אותנו במה שאנו רוצים להתקדם? האם הוא לא יקרן מדי? האם יהיה לי נעים אתו? ועוד כהנה וכהנה. מה הייתם מצפים ממטפל קוגניטבי דינאמי כדי שתרגיש שאומנם הוא תורם לך ושווה לך ללכת אליו? נעמי

מיכל ט

New member
מטפל טוב

הדברים שהיו חשובים לי במטפל (מכל סוג) הם הבנה ורגישות, אדם עם יכולת ליצור קשר ללא שיפוט וביקורת. בנוסף לזה הוא חייב להיות אדם מענין עם יכולת להבין הומור ובעל קצב מהיר. אני חושבת שמה שאני מנסה להגיד זה שלפני המקצועיות חשוב לי שהמטפל יהיה בנאדם.

דבר ראשון - מקצועיות

מקצועיות, הווה אומר: ידע רב ועדכני בנושאים שקשורים לצרכיו של המטופל,ואומץ להגיד: "זה לא בתחום התמחותי", כשיידע כזה חסר. ניסיון. חוכמה. הקשבה חכמה ורגישה ויכולת ניתוח. גמישות. הכרות עם גישות ושיטות שונות. אמינות וחפות משיקולים זרים לטיפול. יכולת ניהול תהליך ואחריות להתקדמות התהליך הטיפולי. דבר שני, זה כבר עניין של גישה, אבל בעיני חשובה מאוד אנושיות, התחשבות במצבו הכלכלי של המטופל, כיבוד המטופל כאדם, והתייחסות עיניינית לשאלותיו (אני באופן אישי לא יכולה לסבול מטפל שלא יענה לי לשאלה לגיטימית). מישהו מכיר?

לדעת למה

אני גם חושבת כמוכם שמטפל טוב הוא כזה שקודם כל הוא בן אדם . כזה שיודע באמת להקשיב...מה שנקרא הקשבה פעילה, כזה שבאמת יודע להתייחס לצרכים של מי שבא אליו ולא רק לצרכיו וכזה שיודע מתי הוא יכול לעזור ומתי לא. אני חושבת שמטפל קוגניטיבי דינאמי יש באפשרותו לזהות ולהיפגש עם צרכיו של הפונה ויחד עם זאת להעביר את התערבותו לחיי היום יום של הפונה ובכך להפוך את הטיפול לא למשהו מופשט, אלא למשהו שאפשר להעזר בו ולהשתמש בו וללמוד ממנו. זה מזכיר לי את הבדיחה של זה שהלך לפסיכולוג כי הוא משתין בלילה , אחרי ארבע שנים שואל אותו חברו האם הוא מרוצה מהפסיכולוג והראשון עונה לו שכן מאוד. אז החבר שואל האם הפסקת להשתין בלילה והמטופל עונה לו: לא , אבל עכשיו אני יודע למה....אני רוצה לחשוב שאחרי ארבע שנות טיפו קוגניטיבי דינמי מטפל טוב יביא אצל המטופל שלו גם לשינוי ממשי....

למעלה