מטפלת

לילי29

New member
מטפלת

בתי בת 5 חודשים, והשבוע חזרתי לעבודה. היא נמצאת אצל מטפלת אשר אין לי ספק בכך שהיא מסורה ומיומנת. אולם, בתי לא כל כך מסתדרת שם. כלומר בוכה הרבה, ולא רגועה. עלי לציין שלפני כן ניסיתי את שרותיה של מטפלת אחרת אך שם לא הייתה כלל כימיה, והתגובה הייתה רעה עוד יותר. כאשר אני נשארת איתה בבית היא רגועה וחייכנית. למישהו יש ניסיון דומה? האם זהו שלב הסתגלות שיעבור? מה עלי לעשות בכדי להתגבר על הבעיה?

הי נחמד לראות אותך כאן

בהצלחה עם החזרה לעבודה, אין לי שום ניסיון אבל חייבת להיות תקופת הסתגלות מסוימת. כן יכולה להגיד לך שכששוקו היתה קטנה לא היה לה טוב אצל חמותי במעט הפעמים שהיא לקחה אותה ואחרי שהסתכלתי עליהן טוב הבנתי שהיא פשוט לא מחזיקה אותה בצורה שנוחה לשוקו אלא שנוחה לחמותי הערתי בזהירות וזה באמת הסתדר. אז שווה לבדוק או אחיזה, אולי ריח לא בהכרח רע אלא פשוט לא מתאים, אינטונציה של קול. כל אלו רק אחרי שאת באמת שלמה עם הבחירה שלך. שיהיה בהצלחה לשתיכן.

התחלה

מסכימה עם פומיקי1 שצריך לתת קצת זמן להסתגלות (קצב ההסתגלות שונה מאדם לאדם).יש תינוקות שרגישים לשינויים יותר מאחרים. זו גם תקופה בה חרדת זרים יכולה להופיע (העדפת דמויות מוכרות על פני זרות). עם זאת כדאי להיות עם היד על הדופק, ואם לאחר תקופה (שבוע שבועיים) לא חל כל שיפור כדאי לבדוק לעומק מה הבעיה. בהצלחה!

מטפלת

אשמח אם תצייני פרטים נוספים לשאלתך,כמו: כמה זמן בתך נמצאת אצל המטפלת(מס' ימים/שבועות)? מהו מספר השעות ביום ? האם גם כשאת משאירה אותה עם אדם אחר מוכר קשה לה ? אשמח לעזור! גלבוע יפעת מטפלת ומנחת הורים.

לילי29

New member
מטפלת

שלום יפעת, בתי נמצאת זה היום השלישי אצל המטפלת, כאשר ביום הראשון השארתי אותה שם למשך 6 שעות וביומיים שאחרי - 8 שעות. המטפלת אמורה לטפל בה ארבעה ימים בשבוע, 8 שעות ביום. לפני המטפלת הנוכחית, השארתי אותה במשך שישה ימים אצל מטפלת אחרת ושם המצב היה גרוע הרבה יותר (זו הסיבה שהוצאתי אותה משם). מלבד שתי המטפלות לא השארתי אותה עם אף אדם אחר מלבד אביה. למרות שאיתו היא די רגועה ונינוחה יחסית, מצב הרוח שלה הכי טוב כאשר אני בסביבה. הסבא וסבתא שלה מתראים איתה אחת לשלושה שבועות בערך, כך שהיא לא ממש מכירה אותם, ולא נשארה איתם מעולם לבד. האם הסיבה לבעיות יכולה להיות שעליה להסתגל לאדם חדש, או אולי אביה ואני פשוט מכירים אותה יותר טוב ויודעים כיצד לטפל בה בדרך שהיא רגילה? מה את מציעה לי לעשות כדי להקל עליה להסתגל למצב החדש? האם קיים סיכוי שלא תצליח להסתגל ויהיה עלי לחזור לטפל בה בעצמי? תודה רבה על התיחסותך! לילי

מטפלת

שלום לילי29 אני מאוד שמחה שענית לשאלותי משום שעכשיו התמונה נראית ה-ר-ב-ה יותר ברורה.ובכן:תני צ'אנס לבתך,מן הסתם לא קל לה להתרגל למקום חדש,אנשים חדשים,לחסרונך ולחסרונו של בעלך... כמו שאת מתארת את המצב הוא נראה טבעי לחלוטין ומאוד מוקדם לקבוע שהמטפלת אינה מתאימה.יתכן מאוד שהסיבה "לבעיות" היא כמו שאת כותבת לי בעצמך:היא אינה רגילה להשאר זמן רב במחיצת אנשים חדשים שעליה להסתגל אליהם וכמובן שלוקח קצת זמן עד שהמטפלת תלמד להכיר אותה את אופיה והעדפותיה האישיות... בכדי להקל עליה אם את יכולה-אני ממליצה להשאיר אותה ,בהתחלה, לשעות מעטות אצל המטפלת ובהדרגה להוסיף שעות. אם לא תכנסי ללחץ מהקושי של בתך ותשדרי לה בטחון היא תתרגל בסופו של דבר. בהצלחה גלבוע יפעת מטפלת ומנחת הורים

לילי29

New member
מטפלת

קודם כל, תודה רבה על התשובה. שנית, רציתי לשאול, אין באפשרותי להקטין את מספר השעות היומיות במהלכן היא נמצאת אצל המטפלת ולהגדילו בהדרגה. האם הדבר עלול להקשות מאוד על בתי, או להאריך את תקופת ההסתגלות? תודה! לילי

הי לילי!

הי לילי- אני מזדהה עימך כל כך- הקושי הזה הוא מאד משמעותי- אנחנו גם השארנו את טלטל אצל מטפלת - והקושי בהתחלה היה עצום. אמנם התחלנו בצורה יותר מתונה, שעה ביום הראשון-שעתיים בשני וכו' לנו היה קשה ובעיקר- אני מודה- לי וטלטל מיד קלט את העיניין. כל עוד אני לא הייתי שלמה עם זה שאני לא איתו- שום דבר לא הסתדר. מהרגע שהחלטתי שגם לי חשוב לצאת ולחזור לעבודה שהיא גם החרכית מבחינת מזומנים וגם עבודה שנחמד לי לעשות- ראיתי גם שאני חוזרת עם המון כוח ורצון להיות איתו וממש להנות איתו.ץ כל עוד הייתי בבית הרגשתי שתוך כדי שאני איתו אני מוסחת על ידי דברים אחרים- וככה יש לי נטו איתו כי אני מאד בוחרת להיות נטו איתו. ולגבי מטפלת- לכי עם התחושות והאינסטינקטים שלך- אם את מרגישה נוח וטוב איתה- אני מאמינה שזה נכון. אצלנו- למרות שהמטפלת הומלצה ע"י חברה טובה והרגשתי מאד שלמה עם זה שהיא מטפלת בטלטל - מידי פעם דאגתי לעשות "בדיקות" אני "שחכתי להביא בקבוק לצהרים או שסבתא קפצה לביקור פתע... אחרי הבדיקות האלו הייתי תמיד עוד יותר רגועה וזה חשוב. בהצלחה ושלא יהיה לך קשה!!!!

מטפלת

שלום לילי בתשובה לשאלתך : 1-יתכן שהדבר יקשה עליה במידת מה,חשבתם על הרעיון שאולי בעלך יכול לקחת חלק "במבצע"? 2-לעיתים קורים לנו דברים במהלך החיים שעלינו להתמודד עמם מחוסר ברירה, ואם אכן המצב הוא שאין ברירה ובתך חייבת לשהות מספר שעות רב ללא אפשרות של הסתגלות מדורגת- תני בה אמון מלא שאכן בסופו של דבר תתרגל והכל יהיה בסדר...השתדלי שלא להכנס לתחושות של אשמה שרק יסבכו את העניין ויזיקו לטווח הארוך. בהצלחה גלבוע יפעת מטפלת ומנחת הורים

לילי29 פרידה והסתגלות

שלום, בתחילת שנת הלימודים כתבתי טור שאמנם עוסק בגן אך העקרונות מתאימים למה שאת עוברת כרגע עם המטפלת. שתיכן חוות תהליך פרידה והסתגלות, הסתגלות צמיחה לשתיכן רונית דובדבני הנחית הורים מורים ותקשורת בין אישית

למעלה