מטפלת מתחילה...

מטפלת מתחילה...

שלום לכם. אני מטפלת בפרחי באך והילינג בתחילת דרכי, כבר 4 שנים של לימודים ואסיסטנטיות ורק בחודשים האחרונים אזרתי אומץ והורדתי חלקיות משרה מעבודתי האחרת והתפנתי לטפל בתחומים אלה. עד כה טיפלתי באנשים הקרובים אלי. היום פנו אלי לטיפול ראשון מחוץ למעגל המוכר. שאלות לי אליכם, אנשי פורום יקרים בעלי הנסיון: מאיזה שלב עשיתם ביטוח מטפלים? כבר מהמטופל הראשון? ומה עם מס הכנסה וכל זה, כאשר עדיין יש אולי מטופל אחד?... ואם הם יבקשו קבלה ואין לי עדיין?... אשמח לכל טיפ בעניינים של תחילת הדרך. תודות רבות מראש ../images/Emo140.gif

freearth10

New member
פוסעת על חבל דק

אני יותר חששתי מלעבוד באופן לא חוקי מאשר לעבוד ללא ביטוח. כשאת עובדת בצורה אנרגטית על איזה נזק כבר יכולים לבוא ולתבוע אותך?אם לא נתת את התמצית המתאימה הגוף יפלוט אותה או אינטואיטיבית האדם יפסיק לקחת אותה - "ישכח" לקחת אותה וכו. אם מישהו יחשוב שכלום לא עזר לו ושסתם לקחת ממנו כסף יש כאן סיכוי לנזק גדול יותר. זו על כל פנים דעתי. אני עבדתי בהתחלה בתשלום מאוד נמוך ומצאתי שהחלפת שירותים היתה דרך מצויינת להתחמק משלטונות המס ולרכוש מטופלים מרוצים. היו לי כמה מטופלים, אבל מעט וברגע שהחלטתלי לפתוח תיק פשוט הרגשתי בשינוי. לא פחדתי עוד לפרסם את עצמי וזה הביא איתו עוד מטופלים ובתכלס כשההכנסה כל כך נמוכה את לא חייבת בתשלום מעמ ומס הכנסה את מתחילה לשלם רק אחרי הכנסה נטו של 64000 שקל בשנה. "הנזק" החודשי היחיד הוא 140 שקל לביטוח לאומי וזו הוצאה שכדאי לעשות אותה בהתחשב בערוצים החדשים שנפתחים בפנייך.אני הייתי גם משקיעה בקורס של מט"י או העמותה להעצמה כלכלית לנשים, כי שם את נפגשת עם אנשים במעמדך שיכולים להיות שליחי הפרסום שלך, מלבד הידע אותו את רוכשת שם של איך לבנות עסק קטן.. המון ../images/Emo50.gif , ../images/Emo141.gifמאיה.

תודה ../images/Emo13.gif

הבעיה היא שבמקביל אני עובדת כשכירה 1/2 משרה במקצוע הנוסף שלי, כך שאני לא יודעת אם זה יהיה חכם לפתוח תיק במס בכנסה מיד עם הגיעו של המטופל הראשון... אני שואלת, לא ממקום של להתחמק, אלא ממקום שאפתח תיק ואין עדיין מטופלים (פרט ל-1,אולי...). נראה לך נכון לעשות זאת? ברור שכשיהיו לי מטופלים קבועים- אפתח תיק, אך השאלה אם כדאי מיד עם הגעת המטופל הראשון?...

freearth10

New member
עד כמה שאני יודעת

(אבל שווה לך לבדוק את זה עם מומחים גדולים ממני) קיימת אפשרות של עבודה כשכירה ועצמאית. פתיחת תיק משדרת משהו לאומה והנזק הכלכלי הוא לא כל כך נורא. מהתחושה שלי היא פתחה לי אפשרויות, אבל זו כמובן רק התחושה שלי. ../images/Emo141.gifמאיה

ניתן לפתוח תיק

חצי שנה לאחר שהתחלת לעבוד כעצמאית. בינתיים את יכולה לקנות פנקס קבלות ולהשתמש בו. גם אם את פותחת תיק ולא מתפרנסת את יכולה לסגור אותו בהמשך. ובמצבך ההתחלתי את יכולה להיות רשומה כעוסק זעיר וזה פוטר אותך ממע"מ. אני מציעה לך להתייעץ עם יועץ מס או רו"ח כדי שתביני את המצב בצורה נכונה. (אם את רוצה המלצה למישהיא טובה תחזרי אלי במסר) בהצלחה עירית

יחס!

../images/Emo6.gif יש אופציה נוספת, כשרה למהדרין, שאת יכולה לנסות. יש חברה שנותנת לך את הקבלות שלה, ובסוף החודש את מעבירה לה את הקבלות והכסף, והיא שולחת לך תלוש משכורת. זה יכול להיות נחמד בהתחלה, כשאת מגששת, עד הנקודה שאת מתחילה באמת להרוויח. החברה לוקחת אחוזים גובוהים, ואין החזרים על רכישות. מצד שני, ואת זה צריך לבדוק- אפשר להגיש קבלות עד שנה מלפני פתיחת התיק, ככה שאם את "הולכת על זה" עם כל הכח, אז במטופלים הראשונים תעבדי דרך חברה שכזו, ואז כשתפתחי תיק- תוכלי להגיש את הקבלות רטרואקטיבית. אבל שוב- צריך רק לבדוק שזה אכן אפשרי...

זה דווקא פשוט

רק נרשמים שם, ומקבלים את הפנקס. את לא מחוייבת לכלום, וכשאת רוצה, את פשוט מפסיקה... פעם בחודש (או כשאת רוצה), את מעבירה את הכסף, והתלוש מגיע בדואר. מאוד פשוט.

שדה שיבולים, שלום

קודם כל, הרשי לי לאחל לך הצלחה בתחילת דרכך כמטפלת. דרושה מוטיבציה גדולה על מנת להתחיל את הדרך הזו היו לנו כמה שרשורים טובים על תחילת הדרך, ואני ממליצה שתקראי בטאגליינס את הדיונים תחת הכותרת "בתור התחלה". היו עוד דיונים, אבל מפאת הזמן הקצר אני לא יכולה לחפש אותם עכשיו. רציתי להדגיש כמה דברים: ביטוח מטפלים: זה דבר זול יחסית, אבל בכל זאת אני העדפתי לעשותו אחרי שכבר היו לי מספר מטופלים שהגיעו באופן קבוע. יתקנו אותי עמיתי אם אני טועה, אבל הסיכוי שיתבעו אותך בטיפולים שבהם את עוסקת שואף לאפסי. קשה מאוד מאוד לגרום נזק של ממש שניתן להוכיחו בפרחי באך והילינג. טעויות נפוצות של מטפלים שהגיעו לבית משפט היו עצות מזיקות שניתנו, התחזות לרופא, הנחיית מטופל להפסיק טיפול תרופתי או רפואי אחר, דברים כאלה. אם את עושה את עבודתך כראוי, אין סכנה. יש שני מקרים שבהם יש חשיפה מסויימת לתביעות, והיא ביטוח צד ג' (שעולה גרושים ולאנשים רבים יש בקליניקה/בבית בכל מקרה עם הביטוח של המבנה) ואם תיתקלי במישהו מופרע ורודף נקם. בתחילת הדרך, כשיש מטופלים ספורים, אין הרבה סיכויים שזה יקרה. אבל אני לא יכולה לומר לך שאני בטוחה שזה לא יקרה, כמובן. אני בכל אופן, חיכיתי קצת יותר. לדבר השני: עסק פטור ממע"מ כל אחד יכול לפתוח, וזה בחינם. את ניגשת למע"מ, ממלאת טופס, אחר כך ממלאת טופס במס הכנסה. אני לא בטוחה מה התקרה בשני המקרים, אבל אם תגיעי אליה זה אומר שהתחלת הדרך שלך בכלל לא רעה. במלים אחרות, לוקח זמן להגיע למצב שבו מחייבים אותך במע"מ ובמס הכנסה בעסק זעיר. כל מה שאת צריכה לעשות זה לכתוב את הקבלות, ובסוף השנה את מקבלת מכתב שבו את נדרשת לכתוב את ההכנסות שלך. אם הן מגיעות לתקרה, את מחוייבת במסים. כדאי בכל מקרה שתשמרי קבלות (דלק, ביטוח, חשמל, טלפון, כל הוצאה שיש לך לעסק) ואז זה מוריד הוצאות בהמשך, למקרה שההכנסות מרובות. אדומה פעם פרסמה באתר "סינית" מאמר שמסביר את כל התהליך, והיא הביאה לכאן קישור. אני מקווה שנוכל למצוא אותו בקרוב. בהצלחה, ואת מוזמנת להישאר...

תודה על ההסבר המפורט ../images/Emo13.gif

עוזר ומעודד. הבעיה שלי שכרגע אני עובדת בעבודה נוספת כשכירה, כך שחוששת להסתבך אם אפתח "עסק פטור ממע"מ". אודה לך מאד אם תמצאי את הקישור למה שאדומה פרסמה פעם בעניין זה. נשמע שיכול מאד לעזור לי. תודה על ההזמנה להישאר. ../images/Emo140.gif אני קוראת אתכם הרבה, נהנית ומחכימה מכם. אשמח להמשיך ולהישאר ואולי לכתוב יותר...

זו לא בעיה

בדרך כלל בתחילת הדרך לא מגיעים לסכומים שמצריכים תיאום מס, וגם אם כן, בפעם האחרונה שבדקתי, היו במשרדי מע"מ מנהלי חשבונות חביבים שסייעו לבעלי עסקים קטנים בהגשת הדו"ח. בכל מקרה, כשהעסק גדל ולמי שלא רוצה לעשות הכל בעצמו, זה הזמן להיעזר ברואה חשבון.

הכי חשוב

זה קודם כל להיות מסודר ולפעול נכון בכל מה שקשור לבירוקרטיה. מנסיוני המר אוכל לומר לך כי רו"ח הוא דבר חשוב מאוד.(יועץ מס שטיפל בי בהתחלה, הזניח את התיק ופתאום "נחתו" עליי חובות בסך 25,000 ש"ח... גוועלד !!! ). גשי לייעוץ, בקשי שיסבירו לך הכל. אם את עובדת במשרה נוספת יש צורך בתיאומי מס וכיו"ב וגם תשלומים לביטוח לאומי. רו"ח יכול לכוון אותך בצורה הכי נכונה בתהליך. בתחילה, כמו שכתבה עירית, את נחשבת לעוסק זעיר ולא אמורה לשלם מע"מ אך את גם לא מתקזזת על המע"מ שאת משלמת (בכל הקשור להוצאות עסק), את אמורה לספק קבלות בלבד ורק כשתהפכי לעוסק מורשה תצטרכי חשבוניות וקבלות. לגבי ביטוח קחי קצת את הזמן כמו שהמליצה מיכל, אבל אל תשכחי שאם תאמיני בעצמך ותדאגי לכ "הקטנות" מסביב, המטופלים פשוט יגיעו. בשביל זה פינית חצי משרה לא ? ../images/Emo8.gif בהצלחה, ../images/Emo140.gif הילה

למעלה