מטפלת/משפחתון...

• פותח הנושא lilo
  • פורסם בתאריך

דיאנה1

New member
בתי הבכורה התחילה לחלות בגיל

8 חודשים בדיוק - אבל זה הגיל שבו גמלתי אותה מהנקה. היא היתה עם מטפלת בבית ובכל זאת חטפה דלקות אזניים אחת אחרי השניה. הבן שלי, בן כמעט שנתיים, עדיין יונק, התחיל לחלות ברגע שנכנס לגן, בגיל שנה ו 8 חודשים (עד אז הוא היה איתי בבית). אבל אני מדברת על דלקות אזניים שדורשות אנטיביוטיקה ולא על נזלות והצטננויות - זה אולי היה גם קודם אבל בצורה מאד קלה. קשה כמובן להגיע למסקנות משני מקרים בודדים.... ובכל זאת, נראה שהנקה מגנה ממחלות, אבל לא מצליחה להגן מפני מתקפת החיידקים והנגיפים כשנכנסים לגן. עכשיו אני שוקלת ברצינות להחזיר אותו לבית עם מטפלת. בחודש האחרון הוא כמעט לא היה בגן ובאמת דלקת האזניים לא חזרה בפעם הרביעית אחרי 3 דלקות רצופות.

Kalla

New member
אף אחד מהם לא ינק

והילדה אפילו לא יודעת מה זה תמ"ל - גדלה על חלב פרה מהיום הראשון (הייתה בבית ילדים עד גיל שנה).

דיאנה1

New member
כמה נורא!

ואני בטוחה שזה לא היה הדבר הגרוע ביותר שם
כל הכבוד על האימוץ
אני מניחה שזה אומר שהיא באמת צריכה להיות חזקה ובריאה באופן מיוחד, לשרוד שנה כזו.

Kalla

New member
יחסית, זה היה בית ילדים טוב

הילדים לפחות היו נאהבים ומטופלים עד כמה שהמצב הכלכלי של בית הילדים אפשר זאת. אבל אפילו בית הילדים הטוב ביותר, עם המזון הטוב ביותר הוא לא מקום לילדים לגדול בו. ובאמת לא מגיע לי כל הכבוד. עשיתי מעשה אגואיסטי לחלוטין - כל השנים חלמתי על בת ופשוט הגשמתי את החלום שלי ואת הצרכים שלי. אבל תודה בכל מקרה.

נורית מ.

New member
אפשר להיות חשוף לחידקים ווירוסים

בלי לחלות ועדיין לחזק את המערכת החיסונית. למעשה, כמו שאני מבינה את זה, זה המצב אצל רובנו רוב הזמן. הבן שלי בן שנתיים ושמונה נמצא איתי בבית והוא חשוף למחלות שלי, של בעלי ושל ילדים (שכנים וקרובי משפחה) ורוב הזמן הוא לא נדבק מהם.

דסי אשר

New member
פרטיים עם רשיון להפעלת עסק?

הי נעה, קראתי את כל הדיון, ואני מתחילה מהתגובה שלך. לא ידעתי, ולא ידוע לי- שמשרד העבודה נותן רשיון להפעלת עסק. הגוף שנותן רשיון להפעלת עסק- הוא הרשות המקומית- עיריה וכו´. אומנם דרורית אמיתי דרור כתבה זאת פעם בפורום של "הגיל הרך"- אבל אני יודעת שאפילו מפעילות המשפחתונים הציבוריים- עובדות ללא רשיון להפעלת עסק. לשם קבלת רשיון לעסק- התנאי של הרשויות (לפי המידע שלי) - מעל 10 חברה... עוד יותר- מפעילות המשפחתונים הציבוריים אינן מטפלות מוסמכות. ברשותן תעודה, המאשרת שעברו קורס של ניהול משפחתונים - מטעם משרד העבודה והרווחה או של הגוף המפעיל- אם הגוף המפעיל ריכז את הקורס (רשות מקומית או חברת המתנ"סים). בתום שנתיים עבודה במסגרת הגוף המפעיל- הן יכולות להבחן בחומר תיאורטי, להחשף לתצפית של מפקחת חיצונית- ואם הצליחו בשני התנאים- זוכות לתעודת מטפלת מוסמכת דרגה 1 כתבת-משפחתונים ציבוריים- עם פיקוח כלשהו. אני מניחה שבמסגרת הלימודים שלך- תגיעי למשפחתונים ציבוריים או שכבר הגעת, במסגרת הפרקטיקום. הפיקוח על מפעילות המשפחתונים הציבוריים, שנעשה באמצעות לווי מקצועי פרטני וקבוצתי- הוא הפיקוח הרציני ביותר שאני מכירה מבחינת מסגרות לטיפול בתינוקות ופעוטות בארץ(להוציא את מה שנעשה בקיבוצים- כאשר המסגרת משלבת ילדי חוץ וילדי קיבוץ...). זה שהמטפלות לא תמיד בעלות רמה אישית/קוגנטיבית מספיקה להפנים את מה ההדרכה- זו בעיה. העובדה שרכזות המשפחתונים הציבוריים לא מספיקות תמיד להגיע פעם בשבוע אל המטפלת, להדרכה פרטנית- גם זו בעיה, שכמובן קשורה למשאבים, לפוליטיקה, שקובעת כמה כסף יוקצה לטיפול בתחום הגיל הרך הנורמאלי. אני בהחלט מסכימה עם המחשבה שתינוק בן 4 חודשים רצוי שיקבל טיפול אישי- על ידי מטפלת אישית או הורה. אבל, המציאות היא קשה- לא כל הורה יודע איך למצוא את המטפלת הטובה... ולא כל הורה יכול להעדר מעבודה תקופה ארוכה, או לממן מטפלת. גם לא כל הורה נגיש גאוגרפית וכלכלית לגנים הקיבוציים.... זה לא רק סדרי עדיפויות- במיוחד בימינו...(שוחחתי היום עם אם, מפרנסת יחידה, לבעל מובטל, שנמצא בסוג של דכאון כתוצאה מהאבטלה.., שלטובת בנה, בחרה להוציא אותו מטיפולו המסור של האב המדוכא- למשפחתון...). מפעל המשפחתונים הציבוריים הנו "יצירה" של בוגרות תכנית שוורץ, עם התאמה לארץ. אכן, פרופ´ רוזנטל, ראש "תכנית שוורץ" - במאמר שסוקר את תהליך הקמת רשת המשפחתונים הציבוריים והרציונאל המקצועי המלווה את הפעלתו- מצטטת את התקן האמריקני. היא מציינת, שבישראל לא תהיה אף מטפלת שתסכים לעבוד בתנאים של מחירים מסובסדים עם שלושה תינוקות. המודל האמריקני של 3 קטנים, מתייחס לשלושה תינוקות. גם פרופ´ אבי שגיא במחקרו על "איכות הטיפול הרגשי בתינקות במעונות היום בישראל" - התייחס לתינוקות ולתקן האמריקני. פרופ´ רוזנטל הציגה את הרעיון של מסגרת טיפולית הטרוגנית בגילאים- על מנת לענות על צרכי הילדים בצורה אופטימאלית עד כמה שאפשר. בפירסום של מורות מהתכנית(פירסום ישן מאד)המתייחס לטיפול "איכותי", הן מציגות כיצד ניתן להאכיל שני ילדים, גם אם שניהם באותו גיל פחות או יותר... בשנה שעברה עבדתי עם שלושה תינוקות- זה היה נפלא- ולא הרגשתי שמשהוא יוצא חסר.. כמובן, שהיו תנאים מקצועיים- לא פחות מחצי שנה, לא כולם בני אותו גיל. כמו שכתבת- יש לך "טיק"("שריטה") משלך. את האוכל מכינים לפני בואם של הילדים. החימום נעשה היום במיקרו(יש הורים שכמובן יתנגדו..). מטפלת מנוסה, כמו אם, לא תחכה שהתינוק ייבב וייסמן חזק מאד שהוא רעב. היא תתארגן כך, שהכנת האוכל המרוסק תוכן בזריזות, תוך כדי שהיא מדברת עם התינוק שמראה סימנים ראשוניים שהוא רעב. במשפחתון , בשלב מסויים, היו רק שניים. אחד "טורף". שניה, אוכלת לאט. שניהם הואכלו בו זמנית, כאשר על כל כפית לאחת, הזולל קיבל שלוש ארבע כפיות. נכון שעסוקים בהחלפת טיטולים- אבל כמו במשפחה, שיש בה יותר מילד אחד(ובבתים רבים המרווחים קטנים מ4.5 שנים...), כאשר משהו שאינו מטופל- קורא כי הנו ב"מצוקה"- נמצאת הדרך הנכונה להתייחס אליו ולעזור לו- ואין הוא שרוי במצוקה ללא התייחסות. אני מסכימה עם וורד לגבי נוכוחת הורית במשפחתון.. דסי

נעה גל

New member
דסי - ההודעה שלך מאוד ארוכה ואני

אתייחס רק לפרט הטכני שבהתחלה. כל מי שרוצה לפתוח עסק בבית שלו צריך אישור ממשרד העבודה והרווחה המיוצג בעירייה (לא צריך לפנות לשר
). זה לא משנה אם מדובר במשפחתון, מכולת, או חנות בגדים. כל מטפלת המטפלת ביותר מילד אחד חייבת את הרישיון הזה (ציבוריים בטח נכנסים בהסדר אחר), כי היא מפעילה עסק מן הבית. אף אחד לא אוכף את החוק - זה ברור אבל, הוא קיים. אגב, אם מישהו מכם היה מנסה לפתוח מכולת בחצר ביתו הייתם מגלים שפקידי משרד העבודה והרווחה מגיעים אליו לפני שהוא מספיק לפרוק את הסחורה מהמשאית הראשונה. הרי לכם סדרי עדיפויות במדינת ישראל... לגבי הרכזות - בגלל הסיבות שכתבת רשמתי "פיקוח כלשהו". וכן. הגעתי למשפחתונים ציבוריים. ורכזת שעובדת בחצי משרה ויש לה 14-17 משפחתונים תחתיה פשוט לא מסוגלת לתת הדרכה כמו שצריך... עצוב עצוב.

דסי אשר

New member
יש לי אישור בכתב מהמחלקה המשפטית

של עירית רמת גן, שאינני חייבת ברשיון להפעלת עסק. כך גם כל המטפלות עליהן הייתי אחראית בעירית תל אביב. אין חובת רשיון לניהול עסק, אין ארנונה על עסק. עובדה. מסכימה אתך, לגבי הפער בין המצוי והרצוי במשפחתונים הציבוריים. המודל שנבנה היה 12 משפחתונים על משרה שלימה של רכזת. היום, ב"עידודם" של כל שרי משרד העבודה והרווחה, והאוצר- המצב עגום. דסי

לאה_מ

New member
דעתי האישית - מטפלת.

אני חושבת שאין תחליף לטיפול פרטני - אחד על אחד - בתינוק. הכי טוב, כמובן, זה טיפול של אמא. במקום השני אבא, סבתא וכד´, אבל אם אי אפשר - מטפלת טובה נראית לי הפתרון הטוב ביותר. לי היתה מטפלת לעומר ולאורי (אותה אחת, אגב, הגם שבהפרש של 7 שנים...). עם שירה, לעומת זאת, הייתי בבית שנה שלמה ואחר כך הכנסתי אותה כבר לגן. אני יודעת שיש הרבה חששות לגבי מטפלת (שוב, אני לא מדברת על התעללות, אלא על דברים ברוח הדברים שנעה ציינה בהודעותיה), ואני לא משלה את עצמי שהמטפלת (הנפלאה, אגב) של אורי נהגה איתו בדיוק כפי שאני הייתי נוהגת - אבל אני אדם שנותן אמון, אני סומכת עליה, אני רואה את היחס של הילדים אליה (ואגב, כשהיא טיפלה באורי היו בבית משעות הצהרים גם עומר ושירה, שהם גדולים ויכולים בהחלט לדווח לי על כל דבר שקורה) - והסידור הזה היה נפלא מכל הבחינות (הבעיה היחידה היתה כשהמטפלת היתה חולה). החסרון המרכזי הוא המחיר. אני הסכמתי לשלם למטפלת של אורי סכום גבוה, משום שמאד רציתי אותה ורציתי שהיא תהיה מרוצה. לא רציתי שהיא תנקה את הבית כי רציתי שהיא תהיה עם אורי (ולכן המשכתי לשלם למנקה פעם בשבוע) - זה היה סידור מאד יקר, אבל לדעתי משתלם. עומר ושירה נכנסו לגן בסביבות גיל שנה. אורי נכנס לגן בגיל שנה ו-10 חודשים. ההשתלבות בגנים היתה טובה מאד.

vered4

New member
אני לא נגד מטפלת

זה רק ענין של סך כל השיקולים. אבל בלי קשר לדעתי, מעניינת אותי נקודה מסוימת. כאשר מביאים את טיעון הטיפול הפרטני כנקודת זכות, זה בעצם סותר את ענין הרכב המשפחה. הרי במשפחה באופן הכי טבעי יש מס´ ילדים. יש אפילו ה"מביאים" יותר מילד אחד כל 3 שנים. ובכל זאת אין שום בעיה לילד (הבעיות שמועלות הן קשיים של האמא לדעתי, ולא בעיות של הילד). אפשר להגיד שאמא זה לא מטפלת, אבל מצד שני לאמא הטיפול בילדים הוא הרבה שעות כל יום ויש גם מעורבות רגשית שבאופן טכני יכולה להקשות עליה, (בנוסף לעבודה שלה לפעמים), ואילו המטפלת במשפחתון נפרדת מהם וחוזרת רעננה למחרת. כך שלמרות שנראה שכביכול יש בעיה למטפלת משפחתון, אני לא בטוחה שהיא אכן בעיה לילד. שוב בהנחה שמוצאים מישהי טובה וחמה.

אפרת_ח

New member
הפתרון המועדף עלי: תינוקיה בגן

הפתרון המועדף עלי הוא תינוקיה בתוך גן עם טווח גילאים רחב. בד"כ זה עד 5 תינוקות עם מטפלת "מוגדרת" להם, בגן שיש בו ילדים עד גיל 3/4/5. את נוני (4) הכנסתי למקום כזה בגיל 5 חודשים והיא עדיין שם, והצטרפה אליה שקד (שנה) בגיל 3 חודשים. יתרונות: מצד אחד אין המון תינוקות ומצד שני יש עוד מבוגרים, הילד עובר מקבוצת גיל אחת לשניה בצורה "זורמת" בלי להחליף צוות ועוד ועוד. מבחינת מחלות: הגן שלנו מיועד להורים עובדים (פתוח 7-17) ולכן די גמיש בעניין מחלות. מצד שני רוב המטפלות עלו מרוסיה ויש להן הרגלים טובים של היגיינה, אז לא ראיתי שהילדים בגן חולים מעבר למקובל (טפו-טפו חמסה-חמסה).

למעלה