טיפול איכותי- על פי הגדרות מקצוענים
בתחום. גם במאמר שהבאת, מתוך אתר "הגיל הרך", גם במחקר של אבי שדה, גם במאמרים נוספים שיצאו בארץ מתכנית שוורץ, מדברים על המושג טיפול איכותי. טיפול איכותי לא מושג בקורסים למטפלות מוסמכות. טיפול איכותי נלמד לאט לאט במסגרת הדרכה. טיפול איכותי בגיל הינקות, מתייחס לשלושה נושאים עקריים בטיפול בתינוק- החתלה, האכלה והשכבה לישון. רכזת משפחתונים, המלווה מקצועית את המטפלת פעם בשבוע(הדרכה פרטנית) - תנסה ללמד המטפלת טיפול איכותי מהו. הדבר כולל בין השאר היכולת להכיר בשונות בין הילדים, בדחיפות הצורך שיש למלא(לא דווקא על פי מידת "הצעקנות"), ומענה לצרכי הילדים על פי סדרי עדיפויות. אבי שגיא במחקרו צילם כמה קליפים להדגמה- מהו טיפול לא איכותי בשלושת התחומים הנ"ל, באותם מעונות יום ציבוריים או פרטיים, המפוקחים על ידי משרד העבודה והרווחה או על ידי משרד החינוך. ועוד נקודה- יותר אישית. אני מניחה, שאילו כל ההורים, או מרביתם, היו מוכנים לשלם למפעילת משפחתון הסכום שמשולם בגנים הקבוציים עבור טיפול בילד- גם מפעילות המשפחתונים הפרטיים היו מעדיפות לעבוד עם שלושה חברה בלבד. לפני שנה, כפי שציינתי, בכורח הנסיבות והכללים המקצועיים שקבעתי לעצמי- עבדתי רק עם שלושה תינוקות במשך תשעה חודשים(אחר כך, כאשר גדלו, צרפתי עושד שני פעוטות). רמת החיים שלי נמוכה מאד- למרות זאת הייתי צריכה להצטמצם ולקחת הלוואות. מתוך סך הכל הכנסות של 5550- ש"ח, הייתי חייבת לשלם 18% מע"מ. ישנן הוצאות על אחזקת משפחתון. ברור למה מס הכנסה פותר מתשלום מס על משפחתון- גם אם אני מטפלת בחמישה ילדים.... השיקולים בבחירת מסגרת טיפולית לילד- עליהם בדיוק כתוב במאמר שנעה הביאה- מורכבים מאד. גם יכולת כלכלית משפיעה על הבחירה. כשהייתי אם צעירה, נשארתי עם בני הבכור שנתיים וחצי בבית.נהניתי מאד. האווירה החברתית היתה אז אחרת, אבל גם אורח חיי - היה צנוע . גם ביתי זכתה להיות במחיצתי זמן רב,אבל פחות מבני. החיים נהיו יותר יקרים. לכן אני רואה במאמר שהובא על ידי נעה- מאמר כה מעניין. הוא מציג את כל מורכבות הנושא. להוציא ממנו רק את הקטע המתייחס לסטנדרט האמריקני של טיפול ביחס של 1:3, מהווה פיספוס המאמר - הנוגע במגוון שאלות המבוססות על החיים האמיתיים. דרך אגב- אני מניחה שבביתה של ציפי. ג יש מעין משפחתון. ובשעות שהילדים לא מבסגרת, ובמיוחד כאשר היו קטנים- היא הייתה צריכה להתמודד עם כמה קטנים יחד- ואני סומכת עליה שענתה על צרכיהם בדרך האופטימלית עבורה ועבורם. דסי