מטפלת אן מעון??

tonti

New member
מטפלת אן מעון??../images/Emo4.gif

מתן בן שנה. כרגע הוא אצל מטפלת עד סוף שנה. לשנה הבאה התחלנו לחפש מעון/משפחתון. כרגע אין משהו רלוונטי. המעון במושב לא נראה לנו ואנחנו מחפשים משהו בחוץ. מה שקצת בעייתי לנו כי יש לנו רכב אחד ובכלל סיפור לסוע כל יום עם מתן (שלא ממש מחבב נסיעות). השבוע המטפלת שלו הציעה שישאר אצלה עוד שנה. בתחלה מיד פסלתי (בראשי כמובן. לה אמרתי שנחשוב על זה). אח"כ התחלתי לחשוב בכיוונים אחרים. וקצת על המטפלת: היא מטפלת במתן ובעוד ילדה שקטנה ממנו בחודשיים. אוהבת מאוד מאוד את שניהם והם אותה. מחבקת הרבה. יוצאת איתם לגינה, לדשא. היא עם בעלה בבית ושניהם בעצם מטפלים בילדים. למרות שעניין האוכל מאוד חשוב לה, היא לא מכריחה את מתן לאכול. יש לו ימים כאלה שלא בא לו לאכול כלום ואין לה שום בעיה עם זה. אני מספרת את זה כי זה נראה לי מאוד חשוב. ובגלל שהיא יודעת שאני כל כך נגד להכריח היא מתעלה על עצמה ולא מכריחה. ואני יודעת שקשה לה. (מרוקאית או לא מרוקאית?
) היא מסכימה לכל השגעונות שלנו כמו לא למרוח לו משחה בטוסיק (וקשה לה כל כך! כל יום היא מדברת על זה שזה לא נורמלי), היא אפילו מסכימה לא להכריח אותו לגרוב גרביים כשהוא מוריד. ועוד כל מיני. ומה עם החסרונות? היא לא משכילה במיוחד. לא מכירה יותר מדי שירים לשיר להם ולא עושה איתם יותר מדי דברים. עד עכשיו זה לא הפריע לי. אבל לשנה הבאה זה נראה לי קצת חסר. מה עם לצייר? להדביק? לשמוע סיפורים, שירים, מסיבות יומולדת, חגים, לשבת בקבוצה. מצד שני אני לא באמת יודעת מה חשוב יותר. ואם באמת ילד בן שנה וחצי-שנתיים צריך כל היום לשבת ולהדביק ולצייר ולעשות מה שכולם עושים מסביבו. אני חושבת שיהיה לו משעמם אצלה. הילדה השניה כנראה תשאר לעוד שנה. נטיית הלב שלי היא להוציא אותו למסגרת אחרת אבל חשבתי שתוכלו להעלות לי עוד נקודות שלא חשבתי עליהם. וכאן אתם נכנסים לתמונה.

ריניני

New member
מצרפת לך לינק רלוונטי

בדיוק אתמול יצא לי לקרוא את זה. לא יודעת בדיוק מה הייתי עונה קודם, אבל המאמר הזה מאד נחרץ - ככלל, עדיף לקטנטנים עם מטפלת ולא בקבוצה של ילדים, לפחות בסטנדרט של המשפחתונים והמעונות המקובל בארץ (פרט לחינוך הקיבוצי, מוזכר שם). מצד שני, מתן יהיה כבר בן שנה וחצי בתחילת השנה, והפוקוס של המאמר הוא על קטנים יותר. בכל מקרה, שווה לקרוא.

tonti

New member
עכשיו עוד יותר התבלבלתי

באחד המחקרים שעשו שם: "התבקשו אימהות לדרג את הסיבות השונות שהניעו אותן לבחור במעון היום כסידור המועדף לתינוקן (הגיל הממוצע של התינוקות היה 8.2 חודשים). שתי הסיבות שדורגו כמשמעותיות ביותר לאימהות בעת קבלת ההחלטה היו התפיסה כי השהות במעון תורמת להתפתחות התינוק, והידיעה כי במעון יש תוכנית לימודים מסודרת. במקום השני נמצאו הסיבות המתייחסות לפיקוח הקיים במעון ולחשיבות שהיית התינוק עם בני גילו, כשלאחריהן, במקום השלישי, התייחסו האימהות לגורם הכלכלי. סיבות הקשורות לחוסר אמון במטפלת בית או קושי להשיג מטפלת בית דורגו במקום האחרון" . צוטטתי קצת. מקווה שזה מותר. ואני מסתכלת קודם כל על המטפלת. כבן אדם ואל כמחנך. יותר חשוב לי שהיא תהיה רכה, נעימה ואוהבת מאשר משכילה ומקנת סדר יום. אבל גם זה נראה לי חשוב כשמתקרבים לגיל שנתיים. מהסביבה הקרובה אלי אני יודעת שאני חריגה. לאנשים מאוד חשוב חוגים למשל. לי לא נראה כל כך חשוב שפעם בשבוע מתן יפגוש על חיים אחר. את זה הוא עושה בכל מקרה איתנו. אני כל כך מבולבלת וכותבת מבולבל. אבל בסוף יסתדרו לי דברים בראש. אני מבטיחה.

לאה_מ

New member
התלבטות מאד מוכרת.

אני רואה את אורי, שהוא עכשיו בן שנתיים ורבע - בגיל שמתן יהיה במהלך השנה הבאה - והוא מאד נהנה מהפעילות בגן - הוא אוהב לעבוד בצבעי ידיים ובחימר, הוא אוהב להדביק ולגזור, הוא אוהב לבנות בקוביות הגדולות שיש בגן, הוא אוהב לשחק במתקנים בחצר, הוא אוהב את המנגנת שלהם ואת המפעילה של חוג הטבע, הוא חוזר מהגן עם המון שירים וסיפורים שהוא לומד שם - ובסך הכל אני חושבת שהשהות בקבוצת ילדים מיטיבה עמו. אבל אורי בגן לא גדול - סך הכל 10 ילדים, והילדים בגן שלו בגילאים שונים (פחות או יותר מגיל שנה עד גיל שלוש) וזה ממש אופטימלי מבחינתנו. אני לא יודעת מה הייתי חושבת שהוא הסידור הטוב ביותר אילו האלטרנטיבה שלי היתה מעון שיש בו 30-35 ילדים בקבוצה. אז אני חושבת כך - אם את יכולה למצוא מסגרת קטנה יחסית שמוצאת חן בעיניך - אני הייתי בהחלט נוטה לכיוון הזה. אם לא - נראה לי בהחלט עדיף מטפלת לשני ילדים מאשר מעון של 30 ילדים. ואם היא לא הכי מעשירה בעולם - פשוט תעשי איתו את דברים בשעות אחר הצהרים, ואל "תבני על זה" שהיא תעשה את זה בבוקר. תעדכני אותני בהחלטה שלכם, נכון?

tonti

New member
אכן הנטיה שלי

היא מסגרת קטנה עם עוד ילדים. אבל 10-12. לא יותר. שכחתי לומר שמתן אוהב מאוד ילדים אחרים ופוגש הרבה בשעות הצהרים. וברור שאעדכן. רק שנראה לי שיקח לנו זמן להחליט.

מה מתן אומר???

אני רצינית! שי ומתן הרי בדיוק באותו גיל. שי אצל מטפלת עד ספטמבר ואנחנו רואים עליו כמה הוא רוצה חברת ילדים כבר עכשיו - הוא "מתנפל" בחיבוקים על כל ילד בגילו ומעלה (ולפעמים גם ומטה). כשהוא רואה ילדים משחקים הוא לומד מהם פי אלף ממה שאני מצליחה ללמד אותו כי הם מעניינים אותו. בקיצור לדעתי השיקול הוא לא חינוכי - את זה אפשר לקבל מההורים ומהמטפלת - שכל כך מוכנה לרצות אותכם אלא חברתי - אם מתן מחפש חברת ילדים הרי שעדיף לו בגן ואם הוא לא בדיוק נהנה מחברה והמולה ויותר טוב לו עם תשומת לב אישית - הייתי מחכה.

zimes

New member
למה את חושבת שישעמם לו?

אנחנו, בבית, מציירים מעט (בטושים), לא מדביקים/משחקים בבצק/פלסטלינה... אנחנו כן קוראים לאחרונה די הרבה - המינון בא מהילדים. (אני משווה כי זה מצב דומה - שני ילדים באותו גיל) חוץ מזה - הילדים בבית/בחצר, עושים מה שבא להם, לפעמים מבקשים שאצטרף. יש הרבה מאוד דברים בבית שלא אכפת לי שהם "יחרבו" - מגירות שמותר לרוקן, דברים שמותר לפזר... לפעמים (תלוי מז"א) יוצאים לגינה, לפעמים נפגשים עם חברים. והם ממש ממש לא משועממים, אפילו עכשיו, כשאני בכלל באינטרנט.

דסי אשר

New member
מצטרפת לצימס, הילד לא חיי רק בחלל

אילו הייתה מוצגת לי שאלה כזו על ידי הורה, שמספר שילדו מטופל על ידי מטפלת, עם עוד ילד, המטפלת טובה חמה ואוהבת- הייתי שמחה מאד שישאר אצלה, עוד שנה. לילד יש הורים, הוא לא חיי בבית ריק אחרי הצהריים. הוא קטן מאד, בגיל הזה עדיין לא יודעים לשחק בחבורות. אבל, וכאן האבל הגדול- כאשר ההורה מאמין שגן יכול לתרום לילד יותר מאשר מטפלת כזו- הרי שאין טעם להשאיר את הילד אצלה. כאשר הורה לא שלם עם מסגרת חינוכית, אין מה להשאיר את הילד במסגרת. הדבר נכון גם למטפלת המטפלת בשני ילדים. יש הבדל עצום בין מטפלת בשני ילדים למטפלת בילד יחיד. אילו היה מדובר בנכד שלי- הייתי משאירה אצל המטפלת. אני תמיד אומרת שיש זמן לאוניברסיטה. דסי

vered4

New member
לא אוניברסיטה אבל בעד גירויים

בגיל הזה הבן שלי היה במסגרת עם עוד כמה ילדים, המטפלת לא ממש עשתה איתם הפעלה של יצירה, אבל היו המון גירויים סביבים, כך שהם שיחקו והעסיקו את עצמם. היא גם הציעה להם כל מיני משחקים והיו לה המון. אז בסך הכל המסגרת שהילד שלך נמצא בה, היא טובה. ולדעתי בגיל הזה לא צריך חוגים וריכוז וכל מה שעושים עם ילדים יותר גדולים. ומבחינת חברה יש לו ילדה נוספת לשחק איתה. אבל השאלה מה המטפלת כן עושה איתם? האם יש לה חצר, האם היא יוצאת איתם. איזה משחקים וצעצועים יש לה.

tonti

New member
אתמול חשבנו על זה בלי הפסקה

וטחנו את הנושא. ונתתי לעומר לקרוא הכל, גם ממה שכתבו באמנות הלידה(תודה דיאנה!) ופתאום יותר נראה לנו רעיון המטפלת. בעצם הבעיה הגדולה היא הגירויים. לא חושבת שיש לה יותר מדי דברים לילדים בגיל קצת יותר גדול. חשבנו שאולי אפשר להביא לה דברים ולכוון אותה קצת יותר לדברים שאפשר לעשות איתם. היא יוצאת איתם החוצה הרבה. יש לה דשא ענק, פרחים, תוכים, תרנגולות, חמור (אל תשאלו אותי מה עושה שם חמור. הוא פשוט שם). אני מנסה לדמיין את מתן עם עוד 10 ילדים, יושב ליד שולחן ומדביק מדבקות עגולות כאלה קטנות וזה נראה לי מה זה מצחיק. ואם לא בא לו להדביק? אני יודעת שזה נשמע דבילי. אבל מתן לא בקלות עושה מה שאומרים לו. "תעשה שלום" (איך אני שונאת שאומרים את זה!) הוא לא עושה. "תמחא כפיים", לא בא לו-הוא לא מוחא. מה הוא יעשה עם עוד ילדים? יעשה כי כולם עושים? ואולי זה בסדר בכלל? אולי בעצם ככה לומדים? לא נראה לי. לא יודעת.

כל הילדים ככה בסופו של דבר

גם הכי קואופרטיבים - יש להם קטעים של עייפות או שמרגישים לא כל כך טוב ולא רוצים לשבת ולעשות .... זה לא כיתה א - זה מעון ויודעים שם שלא לכל הילדים מתאים בגיל שנה וחצי לשבת ולהדביק (או לפחות צריכים לדעת!) מה כן - לדעתי זה יותר דוחף לעצמאות (מטפלת יכולה להאכיל עד גיל שנתיים גננת לא!) ומפתח - כי הוא נחשף למגוון רעיונות יותר גדול. אני שוב קוראת לכם להביט על מתן - האם הוא מחפש חברה בכל הזדמנות? אוהב מגוון פעילויות ו"נכנס לעיניים" בקלות? האם הוא אוהב שירי הפעלה? אני רואה את שי שרץ לחבק כל ילד שהוא פוגש בגן (והם בורחים ממנו...) ואתמול הוא ראה קבוצת בנות (בגיל בית ספר) והלך לשחק איתן (לא הצליח לו כי הוא לא יודע לשחק עם - אחר כך הן שיחקו איתו בתור בובה והיה מקסים) הוא מסתדר היטב בכל מקום ואוהב כל אדם כמעט וכשהמדריכה בבריכה שרה שיר עם תנועות הוא מיד מנסה לעשות תנועות גם (לא מחכה לראות מה עושים - עושה את התנועות שהוא מכיר). היום אנחנו הולכים איתו לג'ימבורי לניסיון ונראה איךיהיה שם - זה יותר קרוב לגן מהשיעור בבריכה.

אם מתן ילך למעון

בעז"ה המטפלת שלו תהיה עדנה והיא מהממת! גם חום ואהבה, גם משכילה, גם סדר יום, חברת ילדים גדולים וקטנים ממנו. כל מה שהפישפש צריך! נשיקות!!!

tonti

New member
סחתיין על השם!../images/Emo24.gif

מה קרה שנזכרת בי?? ומה נעשה אם תעזבו? מה זה חשוב מי תהיה המטפלת שלו אם החברה הכי טובה שלו לא תהיה???

kokopeli

New member
קראתי את כל הדיון וניזכרתי

בהתלבטות שהיתה לי בדיוק באותו הנושא לפנישנתיים וחצי. נטע היתה בספטמבר בת שנה וחודשיים, אצל מטפלת מקסימה (עוד סבתא - עד היום אנחנו בקשר). החלטתי להעביר אותה למשפחתון עם 12 ילדים בדיוק מאותן הסיבות שאת מציינת. בדיעבד - הייתי מחכה עוד קצת. הרי מה יש למהר? בתפיסה שלי, מה שילד צריך בגיל הזה זה חום, אהבה, יציבות, אוכל ,ניקיון. לא הרבה מעבר. הרי בגן, בגיל הזה, רוב הזמן הילדים משחקים (ובמקביל, עוד לא ביחד) והעבודות הן עוד גירוי, נכון, אבל הרבה פעמים גם "כרטיס ביקור" של הגננת. לצייר ולהדביק אפשר גם בבית. יחס אישי אי אפשר במשפחתון. אפשר גם לחכות עד לאמצע השנה, ואז להעביר (יש דיונים נרחבים בנושא בפורום). אני בעד משפחתון!!! בהצלחה המון אור
ואהבה

למעלה