מטפלת או גן?

מאיו

New member
מטפלת או גן?

מיכלי תהיה בת חצי שנה. מה כדאי לחפש, מטפלת לשנה או גן??

אפרתש

New member
מטפלת

שאלת בקיצור, עניתי בקיצור
ועכשו בכל זאת אדבר באירוך: אני מבינה שאת חוזרת לעבודה כשהיא תהיה בת חצי שנה. אני בעד שילדים יהיו ביחס של אחד על אחד לפחות עד גיל שנה. ואפילו אם מכל מיני סיבות תחליטי על מסגרת מרובת ילדים, עדיף מעט ילדים והרבה מטפלות. הם צריכים הרבה תשומת לב. גם בצד הפיסי (שיחליפו לו עכשו ולא אחרי תור של ארבעה ילדים), גם בצד הרגשי - לתת את החיבוק כשהילד צריך אותו, שיש מישהי ששמה לב מה הילד עושה ונותנת את ה"איזה יופי בנית!" ו"נפל לך? בוא נבנה שוב" כשצריך. שאם לילד בא היום דווקא לרוץ הרבה בגינה, אז תיתן לו לרוץ ולא צריך לחזור פנימה כי יש עוד ילדים והם עכשו רעבים/עייפים. שלא לעמוד כבר בגיל חצי שנה ב"מלחמת הקיום" בלי שיש לו הכלים להתמודד.

kokopeli1

New member
מסכימה עם כל מילה

גם אני בעד מטפלת. לא נראה לי שילד שעדיין לא יודע ללכת ולדבר צריך להתמודד עם "מלחמת קיום" מול ילדים אחרים. תינוקות בגיל הזה לא מסוגלים (וגם לא אמורים) לדחות סיפוקים, מה שנדרש מהם במסגרת של גן.

irisgh

New member
גם אני מסכימה

הסיבה בעיני, שלא לבחור במטפלת, היא שזה עולה יותר. אבל זו הסיבה היחידה. אם זה אינו אילוץ מרכזי, אז אין ספק שמטפלת. מלבד זאת, כמובן, המלצות המלצות המלצות. מה שמפחיד במטפלת הוא שאין לך מושג מה קורה כל היום בין האדם היחיד הזה לילד. ואז, אם יש מישהו שמכיר אותה ויודע שהיא נורמלית ובסדר, ובעל נסיון איתה, אז זה מספיק. אם היא מטפלת מסורה, ואכפת לה מהילד, שנה זה בסדר. אפשר להתחיל עם המשפחתון / גנון בגיל שנה וחצי. אמיר למשל יתחיל בגיל 1.3, וזה נראה לי די טוב.

לאה_מ

New member
מסכימה עם כל מילה של איריס.

משיקולים כלכליים, אם לא היתה לי ברירה, הייתי הולכת בגיל הזה על משפחתון. אישית, הייתי מוכנה להשקיע הרבה מאד כסף בטיפול של אחד על אחד בגילאים האלה. לי יש נסיון טוב מאד עם מטפלת.

vered4

New member
משפחתון

באופן אישי אני לא אוהבת מטפלת. משפחתון עונה על הצורך בטיפול אישי, בדרך כלל יש חלוקה של גילאים ורק תינוק אחד או שניים. עונה על צורך חברתי, לדעתי, שיש לילד. (שתי חברות שלי שהילדה שלהן היתה עם מטפלת עברו למסגרת של משפחתון בגיל 7 חודשים בערך בגלל שלדעתן הילדה מאוד נהנתה מחברה של ילדים, ומה שהמטפלת יכלה לספק- לא הספיק). זה גם חוסך מעבר למסגרת עם יותר ילדים בהמשך- הבן שלי היה במשפחתון עד גיל שנתיים וחצי.

אני דווקא חושבת שגן

הבת שלי היתה עם מטפלת מגיל 3 חודשים עד גיל 9 חודשים, בדיאבד אני חושבת שהייתי שמה אותה בתינוקיה עם לא יותר מ- 8 ילדים, אני חושבת שהיה לה מאוד חסר ה"חיקוי" והחברה , רציתי כבר בגיל 1/2 שנה להעביר אותה לגן, אבל חכיתי לתחילת שנה... את הילד/ה הבאים אני שמה ישר בגן , אני חושבת שזה תורם הרבה יותר. כמובן שחשוב למצוא גן חם ואוהב...

maya100

New member
לדעתי משפחתון

מטפלת עושה לי קונוטציות לא טובות, אולי אני היסטרית אבל תמיד מעדיפה שיהיו עוד כמה עיניים הוריות בוחנות. בד"כ משפחתונים הם של עד 5 ילדים על מטפלת אחת או עד 10 עם שתיים (בעיני עדיף). הבת שלי היתה במשפחתון כזה מגיל 4 חודשים ופרחה שם עד גיל שנתיים. מבחינתה המשפחתון היה המשך ישיר של הבית והמשפחה.

ליאת +

New member
מטפלת- אבל טובה

יוצא לי לעיתים לראות בשעות הבוקר בגינה הציבורית שלנו את קבוצת המטפלות יושבות ביחד- זו ממש לא נראית לי אופציה מושכת. אין לי מושג אם הן נחשבות לטובות או לא, ובאזורנו המחירים למטפלת בהחלט לא זולים, אבל ממה שאני רואה הן תמיד יושבות יחד, בשטח המרוצף (כי שם הספסלים), מקשקשות בינהן , חלקן מעשנות, הילדים קשורים בעגלות ולעולם אף אחת מהן לא תיקח את הילד או הילדה לאזור המתקנים, או תפעיל אותו בצורה מינימאלית (אני לא מתכוונת למשהו מסובך אלא לדברים שמרבית האמהות עושות בד"כ- מושיבות על הנדנדה, מראות חתול או כלב, סתם מדברות ומחיכות אל הילד) - אותי זה מבאס.

אפרתש

New member
אצלנו יש שתי קבוצות

ומעניין לראות איך הולכים העורבים אל הזרזירים - יש שתי גינות מאד קרובות. באחת יושבות מטפלות שעונות על התיאור שלך. הן מדברות והילדים בעגלות. בגינה אחרת יושבות מטפלות "מגניבות". כאלה שממש משחקות עם הילדים, ואת רואה שכולם - ילדים ומטפלות - נהנים מהבילוי. לשמחתי - המטפלת שלנו התחברה למטפלות "האקטיביות".

ליאת +

New member
אולי גם אצלנו ../images/Emo12.gif

יש גינה פלאית כזו שבה מסתתרות המטפלות הטובות? אף פעם לא חיפשנו מטפלת כך שלא התעמקתי יתר על המידה...

אפרתש

New member
גינת הפלאים ../images/Emo99.gif

כשיירד לי החיוך, אתחיל לחשוב במה אמלא את גינת הפלאים הזו .... נשמע כמו התחלה של שיר ילדים ... יש גינת פלאים, ובה המטפלות נחמדות... יש גינת פלאים, ובה החיתולים מחליפים את עצמם ... יש גינת פלאים ובה הילדים אוכלים לבד אוכל בריא וגם הולכים להתרחץ ולישון אחרכך ...

irisgh

New member
מעניין, גם אצלנו יש שתי גינות

יש אזור של מטפלות ומשפחתונים, בביתן. הן קוראות אחת לשניה, בוקר בוקר בסביבות עשר. ואז יורדות לגינה. כל הילדים משחקים באותו אזור. כך יותר מעניין הן למטפלות והן לילדים. התינוקות לא משחקים, אבל גם להם מעניין יותר להתבונן בפעוטות המשחקים, תוך שהם יושבים בעגלה. יש גינה אחרת שבה יש כמה ספסלים בכלל בלי מתקנים. שם יושבות 'המטפלות הרעות'

למעלה