מטפלים יקרים!

avorly

New member
מטפלים יקרים!

למישהו יש סברה או ידע איך ניתן לעזור במצב של טרומבוציטים נמוכים בדם. אשמח לשמוע כל הצעה. תודה מראש על כל עזרה.

טרומבוציטים נמוכים

אורלי שלום, יכולות להיות למצב הרבה סיבות, גם חסר תזונתי, בברזל למשל, או ספיגתו הלקויה. יתכן גם שיש דימום פנימי ולכן מומלץ להיוועץ ברופא, על-מנת לשלול מצבים חמורים אלה. עידית סער, נטורופתית

yoelnd

New member
תרומה

היי אצלי היה נמוך ואחרי תקופה בה תרמתי טרמבוציטים בלבד (פרזיס) עלה מספרם במאות אחוזים! יש בתה"ש בתחנת מד"א מחקלת פרזיס בה ניתן לתרום תהליך של שעה וחצי =/- אגב, התרומה רק אחרי תרומת דם ראשונה במד"א תה"ש. בהצלחה!

אדומה2

New member
עירוי

לאבא שלי היו כמה פעמים רמה נמוכה של טסיות דם, וקיבל עירוי דם שסידר את העניינים. אני לא יודעת על דרכים ברפואה משלימה, אבל כשאי חושבת על זה, אולי צמחי מרפא סינים. אני יודעת שאפשר להרים רמות של כדוריות דם לבנות מאוד מהר בעזרת צמחים, אולי אפשר גם טסיות, צריך לברר. אני לא יודעת אם תראי את זה היום עוד או אולי רק מחר, אני מחר אשאל אנשים יודעי דבר ואתן לך את תשובתם, מקווה שזה יעזור.

avorly

New member
אדומה2,

תודה על התייחסותך בכל זאת, ואשמח לשמוע מה אמרו אלה ששאלת אותם. האמת היא שמבחינת הרפואה המשלימה כבר בדקתי עם כמה אנשים ואחרי שחשבנו יחד הגענו לכיוון של מערכת חיסון חלשה מאוד, ומעיין תגובה אלרגית של הגוף; כלומר הגוף תוקף את עצמו. מעניין אותי מאוד לשמוע עוד ועוד דיעות. תודה מראש על כל תשובה שתתני.

אדומה2

New member
אז כן

דיברתי עם מורי לצמחי מרפא (איש מדהים עם ידע כביר בנושא), והוא אמר "בטח שאפשר!" אבל, כמובן שצריך לערוך תשאול מקיף ולהתאים את הפורמולה. אם תרצי שאפנה אותך אליו- הודיעי לי במסר. ואם הוא לא יוכל מסיבה כלשהי לעזור, אני בטוחה שיוכל להפנות למישהו אחר טוב לא פחות.

avorly

New member
יואל,

מותר לשאול מה היתה הרמה אצלך? אני מדברת על רמה מתחת למינימום, שמצריכה אשפוז. רציתי לדעת אם נתקלת בדבר כזה, ומה היית מציע מבחינת הרפואה המשלימה.

avorly

New member
עידית,

העניין בבירור רפואי מלא, ולשמחתי נשללו כל הנ"ל.

חסר מידע!!!!!!!!

זה יכול להיות טחול, זו יכולה להיות תגובה לטיפול תרופתי. זה נקרא טרומבוציטופניה. טרומבוציטופניה זה סימפטום. הטיפול המשלים קשור למקור הבעיה. לא הבאת כל מידע על המטופל, מלבד הסימפטום. האם יש פורפורה (שטפי דם עוריים) כחולים או אדומים? אם לא, איך עלו על הבעיה? מתי התחילה? גבר? אישה? גיל? הסטוריה רפואית, מצב משפחתי, תעסוקה ועוד... ועוד... אם הבנאדם עדיין בבירור רפואי, אולי צריך לחכות, אולי צריך בינתיים לעבוד על דברים אחרים, ואולי, אם זה טיפול סיני - פשוט תעבדי לפי הלשון והדופק

קאריני21

New member
לאורלי

היי, קראתי את הבעיה שלך ואני חייבת להגיד לך שאני גם סובלת מטסיות נמוכות ... ואכן יש מצב שהגוף"תוקף" את עצמו ... שזה נקרא "אוטואימוני". האמת היא, שאני סובלת מטסיות נמוכות אבל הפרדוקס הוא שאני גם סובלת מקרישיות יתר. אני לא מטופלת בשום דבר ... כי זה לא מפריע לי לחיי יום יום. אם רמת הטסיות לא ממש ממש ממש נמוכה, אפשר לחיות עם זה. זה לא מפריע לתהליכי החיים. אבל אם זה ממש מתחת לקו האדום, אז יש לטפל בזה. אני טופלתי בעבר בעירוי (לא של דם) וזה לא ממש עזר לי. עלה קצת ואז נשאר סטטי במצב כלשהו. מודה שלא ניסיתי מעולם לפנות לרפואה המשלימה שתעזור לי בעניין (למרות היותי סטודנטית לשיאצו) אבל אני בטוחה שיש להם לא מעט פתרונות. בהצלחה. קארין.

avorly

New member
היי נאווה,

אכן- צודקת; לכן: לצערי מדובר על הטחול (=ITP). מועמדת להוצאת טחול, כי אין עליה בטרומבוציטים. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לה, רק שהפעם הרמה ירדה מידי נמוך(=2500, ולא, אין לי טעות באפסים לצערי!). מדובר באישה בשנות ה- 30. קיבלה באעבר סטרואידים, והיה שיפור במצב. הפעם הירידה היתה חזקה מידי, והסטרואידים לא עוזרים. לפי הרופאים "פצצה מתקתקת". היא מאושפזת בבי"ח. ניסיתי את כל מה שאני מכירה, אבל כשיש סכנת חיים- עדיף לעשות דברים קיצוניים, למרות שהייתי מעדיפה שלא. ברגע שאדע יותר, אעדכן. בכל מקרה, תודה לך.

אסתי123

New member
טרומבוציטים

קיים טיפול ביורגונומי בבעיה. הטיפול בולל במח עצמות חוליה 3 ודברים נוספים מערכתיים. אין לטיפול כל תופעות לוואי.

avorly

New member
תודה לכולכם!

נתתם לי עוד כיווני מחשבה. שוב -
מכל ה
על העזרה, תודה לכם

למעלה