מטען סוללות

neo152

New member
מטען סוללות

שלום לכולם אני מחפש תוכנית לבניה לבד של מטען סוללות הכוונה למטען שיוכל להטעין 4 פקים בו זמנית (4.8 ו-6 וולט ) במשך הלילה וכן שיוכל להטעין גם את הרדיו. אם יש למישהו תוכנית שעובדת אני אודה לו.

לשד

New member
יש לי אחלה תכנית למטען עבורך...

שלב א: גש לחנות טיסנים הקרובה למקום מגוריך שלב ב: הסבר למוכר איזה סוג בטריות יש לך שלב ג: בחר לך מטען ממה שיש במלאי שמתאים שלב ד: הכנס היד לכיס ושלם את מחיר המטען שלב ה: חזור הביתה וטען את הבטריות והרדיו שלב ו: גש לשטח והטס בביטחה את הטיסן שלך... זו התכנית למטען הכי זולה שתוכל למצוא בשוק. בהצלחה עמרם

erazz

New member
יש הרבה תוכניות שמסתובבות ברשת....

טעינת ניקל קדמום בקצב איטי זו לא בעיה ממש... מספיק לקחת שנאי למתח קצת יותר גבוה עם גשר דיודות. ועדיין.... אם מה שאתה רוצה זה לחסוך כסף אני מליץ בחום לקנות מטען נורמאלי שיכול לטעון גם סוללות ליפו (אם תרצה בעתיד). המטענים האלה לא יקרים והם יטענו כל סוג של סוללה ומהר. כך שתוכל לטעון 4 פקים בשעה. עוד רבע שעה לפק של המשדר. ואפילו תוכל לקחת את זה אתך כך שתכל להטעין מהאוטו. לעניות דעתי מטען טוב הפך בשנים האחרונות לציוד חובה. זו השקעה חד פעמית שמחזירה את עצמה בחסכון על סוללות ותיקונים מהתרסקויות. בתמונה: המטען שלי עם ספק ממחשב. עלות כוללת (כולל ספק ומשלוח לארץ) 250 ש"ח.

shalom avital

New member
צרוף כתובת אינטרנט להזמנה

הי ארז תוכל לשלוח כתובת של האתר בו הזמנת את המטען ? האם יש בו Balancer ? אך המטען נחשב ביחס למטען B6 של United Hobbies ? האם יש קישור לתוכנית בניית ספק ? תודה

lekner

New member
חסכת לי כאב ראש ../images/Emo13.gif

אני מזמין מטען השבוע ולא רציתי לקנות שנאי כי אני בחו"ל וספק מחשב מתאים ל 2 המתחים 110\230 אני רואה שאתה משתמש בספק של מחשב בדרך כלל אני יודע שיש בעיה להשתמש בממירים ממותגים לציוד אלקטרוני אבל אני מבין שאין בעיה למטענים אתה משתמש ביציאה של 12V ? כמה זרם אתה יכול למשוך מהספק? אתה מכיר אופציה יותר קומפקטית? תודה מראש

icebox44

New member
ספק/מטען של NOTEBOOK

יכול לעשות את העבודה אני משתמש בספק/מטען של IBM THINKPAD שמוציא 16 וולט עד 4 אמפר בלי בעיה, קטן וקומפקטי. ולעניין שבראש השירשור, יש מעגל פשוט שתיכננתי בניתי ואני משתמש בו כבר הרבה זמן לטעינת כל סוג של פק עד 10 תאים (לא לליפו !!! ) מצורף השירטוט שלו המעגל מבוסס על LM-317 שהוא מייצב מתח אבל פה מיושם כמייצב זרם. הגבלתי אותו לטעינה בזרם של 120 מיליאמפר אבל אפשר לשחק עם הנגד R ולשנות את זרם הטעינה. אפשר לבנות במארז אחד ארבע מעגלים או יותר וכך מקבלים מספר יציאות טעינה שאינן תלויות זה בזה. עולה גרושים עובד מצויין טוב יותר מכל מטען סטנדרטי שמגיע עם הרדיו.

lekner

New member
נשמע מעניין אבל

120 מיליאמפר? כמה זמן יקח להטעין סוללה 2300מילי? יום שלם? או שפיספסתי משהו אני מכוון להטעין במינימום 4 אמפר זה מתאים ל ללי-יון או שהתכוונת ליפו התכוונת לכל הליטיום ? תודה רבה על התגובה

icebox44

New member
שים לב

המעגל הנ"ל מתאים ל-OVER NIGHT CHRGER והוא לא מטען מהיר (כפי שפותח השירשור ביקש). LM-317 יכול לעמוד בזרם של עד 1 אמפר (דורש HEATSINCK ) אם תחליף אותו ל-LM-350 תוכל להגיע ל-3 אמפר.

lekner

New member
תודה רבה אבל אני באמת לא

הולך להשקיע 300$ רק על ספק כדי להפעיל את המטען אני מעדיף לקנות ספק מחשב ב 30$+100$ מטען שלפני שניה קיבלתי המלצה שהוא טוב
שוב תודה רבה על העזרה

avistar6

New member
לך לחנות מחשבים הקרובה לביתך

וקנה(אולי קבל) ספק משומש

erazz

New member
ספקים....

תתחיל מכאן: http://www.rcbatteryclinic.com (אתר מדהים גם בלי העניין של המטענים) מצד שמאל למטה יש שני מאמרים על המרת ספקי מחשב לשימוש כספקי כוח למטענים. את הספק שלי לקחתי מג'אנקיאדה בחיפה עבור סכום שערורייתי של 10 שקלים. הוצאתי עוד 5 שקלים (בערך) על נגד 10ohm10watt ופלאגי בננה. אחרי נקיון קצר, הלחמה של נגד שהתנתק (כנראה מה שגרם לספק להיזרק לפח), הלחמה של נגד העומס וכמה חוטים הספק הנ"ל מוציא 12.02v נקי עד עומס של 10A. שזה בהחלט הרבה מעל מה שהמטען ידרוש. לגבי אופציה יותר קומפקטית.... שמעתי על כאלה שהשתמשו בספק של מחשב נייד. זו בהחלט אפשרות אם כי עדיין לא מצאתי אחד בג'אנק.

lekner

New member
תודה רבה

עזרת לי מאוד כבר קניתי ספק מחשב 480וואט יגיע שבוע הבא אני בהחלט אשתמש בקישור תודה

ספק 10A יתאים למטען או שניים מקסימום

בערב טעינות מוגבר כשרוצים לחבר 5 מטענים שונים, אז באמת זקוקים לספק גיבור. רק בשמחות

erazz

New member
אין בעיה....

יש לי עוד 4 כאלה מהג'אנק... לא נראש לי שיש תחרות במחיר
יש גם אפשרות לשרשר אותם. כן כן אני יודע.... לוקח יותר מקום. מה לעשות אפשהוא צריך לשלם את המחיר.

lekner

New member
הספק שלי נותן 16A מאמין שיספיק

בטח בתור התחלה
אח"כ נראה

למעלה