מטען מצברים...

newsail

New member
הגיון פשוט - כדאי לנתק מתח חוף לפני התנעה

בהערת אגב מקדימה : מאותה סיבה בהתנעת רכב מרכב אחר מכבים את המנוע של הרכב המסייע.
הבעיה שבגללה כדאי לנתק את מתח החוף היא פשוטה- כאשר המנוע מונע האלטרנטור מתחיל לספק מתח לטעינת המצברים. אם באותו הזמן גם מחובר מטען ממתח החוף אז גם הוא מספק מתח לטעינת המצברים. כלומר - קיבלנו שני מקורות מתח המחוברים במקביל.
מכוון שהמתחים של שני המקורות איננו בדיוק זהה (מתוך דגש על הדיוק אפילו בהפרש של חלקי וולט קטנים) אזי יזרום זרם גבוהה מאד בין המקורות עצמם מאחד לשני (תאורטית זרם בגודל אין סופי). הזרם הזה יחמם את ההתנגדויות הפנימיות באחד המקורות ( כלומר את אחד הרכיבים שהתנגדותו הגדולה ביותר - למרות שהיא התנגדות נמוכה מאד) או אפילו את המוליכים והחוטים, ו"ישרוף" אותו.
ובכלל, למעט עצלנות בניתוק מתח החוף תחילה, אני לא מבין את ה"צורך" להתניע כאשר מתח החוף מחובר. לפעמים כדאי להיות זהיר יחכם מעבר להוראות הכתובות.

לא נשמע הגיוני שאיןהגנה נגד זרם הפוך

קרי - דיודה.
ולראיה, כאשר מתח חוף לא מחובר, מתח המצבר גבוה ממתח האספקה של המטען (שהוא אפס) ולא זורם זרם מהמצבר למטען.
כנ"ל עם האלטרנטור.
אך אני לא אומר זאת מתוך הכרת המטעֶנים אלא מתוך הגיון של מערכות אלקטרוניות.

gb228

Active member
הכל תלוי בתכנון של המטען

תוספת דיודה (או הגנה אחרת) במוצא של המטען גורמת לכך שפנימית צריך להגיע למתח גבוה יותר בגלל נפילת מתח על הדיודה/מעגל ההגנה - יש יצרני מטענים שמוכנים "להתאמץ" כדי להגן הל המטען בכל מקרה ומוסיפים הגנה כזו - זה נפוץ אצל יצרנים שמספקים מטענים שמיועדים לאפליקציות בהן מרכיבים מספר מטענים במקביל למטרות גיבוי, אבל במטענים יותר פשוטים לא תמיד.
הדוגמה שנתת דוקא מחזקת את הטענה - כשאין מתח חוף המוצא של המטען למעשה מנותק (זה אופי הפעולה של המעגלים האלקטרונים במוצא), כשמחובר הם פועלים ובהעדר הגנה יכול לזרום דרכם זרם בכוון ההפוך.

newsail

New member
ואם מתח המטען גבוה מזה של האלטרנטור?

אזי אין זרם הפוך אלא זרם בכיוון הנכון בעצמה גדולה...
ובקשר להגנות- הס מלהזכיר את חוקי מרפי( המנורה מגינה על הנתיך, אם יש אפשרות לתקלה היא תקרה עם עדיפות לאלמנט הבודק שיפסיק את פעולת המכשיר... ) אז למה לקחת צ'נס?

הערת האגב אינה נכונה ומחזקת את הטענה ההפוכה לא מוכר לי עניין כיבוי הרכב המסייע ומנסיון של עשרות התנעות-כבל תמיד הרכב המסייע (שלי) מונע.

המטען בספינה, אם הוא איכותי, צריך להיות מוגן ומוגבל מפני משיכות זרם דרכו בזמן התנעה סוג של FOOLPROOF אחרת כל התנעה עם מתח חוף, תגרום להשבתתו ואף אחד לא יסכים לחיות ככה.

nissim60

New member
ignition protected...

זה מה שכתוב על המטען החדש (pro charge ultra) של סטרלינג.
מן הסתם גם המטען הקודם היה מוגן וסיבת התקלה יכולה להיות אחרת.

danielia1

New member
תעביר את המטען לקריאת זרם (או שיש לך קריאה של

שניהם במקביל). בכל אופן, כל כוונתי הייתה להפנות את תשומת לבך שיש סיבה לתקלה והיא עשויה לחזור על עצמה. תהנה מהמטען החדש.

למעלה