מטען מצברים...

nissim60

New member
מטען מצברים...

האם ניתן לתקן מטען מצברים או שמקומו בפח האשפה? אם יש לו תקווה מי מתקן איפה? תודה לכולם.

אק 2015

New member
תיקון מטען מצברים.

אורי בן-ארי.כתובת וטלפון יש ב-גוגל.( אם המטען המקולקל הוא אלקטרוני רב דרגתי אז עלות התיקון עלולה להיות לא כדאית בהשוואה למחיר מטען חדש וזה מתוך ניסיון כואב אישי). בהצלחה.

danielia1

New member
לפעמים זה רק מישר הזרם . אצלי השתחרר הבורג

שמצמיד למשטח פיזור החום והתוצאה הרס הדיודות בפנים. לא כולן יחד אך האחרונה בפאפוס. גשר באלניה לירה וטיול רגלי ארוך...

gb228

Active member
תלוי מה ולמה התקלקל

אם זה רק רכיב שנדפק, אז התיקון אפשרי ובד"כ לא אמור להיות יקר מדי. אם המכשיר נפגע מקורוזיה, והתחילו להאכל מוליכים על המעגל המודפס - חבל על הזמן - גם קשה לתקן, גם הסכוי לאתר את כל המקומות שנפגעו קטן וגם זה תהליך שלא נפסק ויחזור במוקדם או מאוחר. אם יש לך מספיק ידע לעשות זאת - פתח את המכשיר - אם נראה הכל נקי והמוליכים מבריקים, בלי נקודות או משטחים של קורוזיה - כנראה שזה רק רכיב שנדפק. אגב - בהרבה מקרים יש נתיך (או מספר נתיכים) שמולחמים פנימית על המעגל המודפס - ייתכן ונשרף כזה נתיך - אם תפתח את המכשיר אתה אמור להיות מסוגל לאבחן דבר כזה והפתרון מיידי וקל.

nissim60

New member
לפני כשנה אכן...

נשרף הפיוז יחד עם כל הבית שלו. הפיוז ובית הפיוז הוחלפו ושוב התופעה חזרה על עצמה.אין קורוזיה בכלל. השארתי את המטען אצל טכנאי אלקטרוניקה(כנראה לא מהמשובחים), שכב אצלו שבוע ללא פתרון. בכל אופן, המטען הוחלף בחדש, תודה לכל המשיבים.

danielia1

New member
נשרף הפיוז עם הבית ....זה אינדיקציה לצריכת

זרם גבוהה מהמתוכנן. האם אתה מתניע כשהמטען בפעולה?

gb228

Active member
לי זה נראה כמו תכנון או ביצוע לקויים

למיטב ידיעתי למטענים יש הגבלת זרם וכל המעגלים אמורים להיות מתוכננים לזעבודה בזרם זה - אם לא כנראה שהתכנון היה לקוי (למשל עובי מוליכים) או שהביצוע היה לקוי (למשל הלחמות קרות)

nissim60

New member
תכנון לקוי? של מה?

לא אני תכננתי את הסירה ובטח לא את המטען. גם לא נראה לי שעבר במטען יותר מ - 20 אמפר. הסירה בת 8 בסך הכל ולמיטב ידיעתי חוטי החשמל בסירה תקינים.

gb228

Active member
של המטען, לא קשור לסירה

אם היה לך אירוע שבית פיוז או חוטים בתוך המטען נשרפו במהלך שימוש רגיל זה מעיד על תכנון או ביצוע לקויים של המטען (או לחילופין התקנה בסירה בצורה שלא אפשרה אוורור מספיק שנחוץ כדי לשמור על טמפרטורה סבירה של המטען). בכל מקרה קנית חדש, אז תתחדש ומאחל שישרת אותך שנים רבות.

nissim60

New member
איך זה קשור להתנעה?

מעולם לא ניתקתי חשמל לפני ההתנעה ולא רק בסירה הספציפית הזו. לא נתקלתי בתופעה.

danielia1

New member
אמר לי חשמלטור שייט... האמת שגם אני לא מנתק

אבל כשאין מתח חוף או כשאין צורך המטען מנותק. המתח למטען עובר דרך יחדה שמודדת את המתח במצברים (לויודע מה קוראים לה..)אבל, אחרי שאמר, אני משתדל לנתק לפני התנעה. כנראה שבמצבים מסוימים יכול המטען ופלוט זרם גבוהה בשעת התנעה. לא אני אמרתי.

nissim60

New member
לא חשמלאי אני ולא בן חשמלאי...

אני יודע מה כתוב בהוראות ההפעלה של כל מכשיר שאני משתמש בו. אם היה כתוב לנתק הייתי מנתק.
לא הבנתי מה כוונתך "כשאין מתח חוף או כשאין צורך המטען מנותק"? לא ראיתי שום הנחייה כזו בהוראות של המטען החדש.
כשאתה מפליג על מפרשים אתה מנתק את המטען מהמצברים? לא זכור לי שעשיתי דבר כזה בחיי.

nissim60

New member
שאלה נוספת..

אני יודע שהיה כאן דיון בנושא - לא מוצא אותו.
אני עולה בקרוב להספנה, אני רוצה להחליף - מה עדיף ברזים ומעברי גוף מנירוסטה או מברונזה?
איך מבדילים בין ברונזה לפליז אם אין עליהם שום סימן ? נראים כמעט אותו הדבר ורוב המוכרים בעצמם לא יודעים מה הם מוכרים. תודה.

gb228

Active member
אם משהו נמצא מתחת לקו המים - ברונזה

נירוסטה עמידה לקורוזיה רק כשהיא במגע עם אויר. טבולה במים היא תחליד במשך הזמן כמו ברזל.
לכן - המעבר עצמו - מברונזה. אם אתה מחבר בהמשך ברז - הוא יכול להיות מנירוסטה (אבל עדיין ברונזה יהיה עדיף).
אני לר יודע להגיד אם יש דרך מדויקת להבחין בין פליז לברונזה, חץ מאשר לסמוך על המוכר שהוא יודע מה הוא מוכר - באופן כללי לפליז גוון שנוטה לזהב צהוב, בעוד שברונזה יותר נוטה לכוון של צבע זהב כתום. אם זו לא חנות לציוד ימי (טמבוריות, ציוד חקלאי וכו') זה קרוב לודאי פליז.

אק 2015

New member
ברזים/מעברי גוף.

ניסים שלום.
בהמשך להמלצתו של gb228 שהיא נכונה כשלעצמה..... לך על מרלון (פלסטיק משוריין) ותחסוך את ההתלבטות אבל
לא את הכסף.
בהצלחה.

nissim60

New member
תודה - הבעייה היא...

שברוב החנויות הימיות מוכרים BRASS או BRASS מצופה כרום ולא BRONZE.
פלסטיק מתחת למים עדיין מרתיע - לפחות פסיכולוגית.

אק 2015

New member
פלסטיק מרתיע....

ניסים.
ה-מרלון הוא חומר מאושר לשימוש תת ימי.
גם ה-פיבר גלס היה לא מקובל ( מרתיע) בהתחלת הייצור של יאכטות ונכון להיום הוכח שאורך החיים של יאכטות עשויות
מפיברגלס עולה פי כמה וכמה על אורך החיים שניבאו היצרנים !
עדיף לדעתי חומר ידוע על פני ברונזה מפוקפקת או נירוסטה שאינה מתאימה לשימוש תת מימי.
בהצלחה עם בחירתך.

nissim60

New member
תודה על הלינק..

האם ידוע למישהו אם יש יבוא מסודר של מוצרי GROCO לארץ?

למעלה