מטען בטריות

moco10

New member
מטען בטריות

איך עובד מטען סוללות, האם יש שם משהו מעבר מלספק מתח DC קבוע? יותר ספציפית, מה מבדיל בין מטען איטי למהיר? האם זו המצאה מלאכותית של היצרן כדי לשווק במחירים שונים או שיש הצדקה טכנית למחירים בשונים?
 

wil

New member
טעינת בטריות זה כמעט מדע בפני עצמו

לכל סוג סוללה (ניקל-קדמיום, ניקל-מטאל, ליתיום, עופרת) יש עקומת טעינה אופטימלית שונה ודרך שונה לגילוי מצב "סוללה מלאה" והפסקת הטעינה לפני טעינת יתר וגרימת נזק לסוללה. המטענים ה"פשוטים" בסה"כ מטעינים בזרם די נמוך, ובמתח מספיק נמוך כדי שהשארת הסוללות 12 שעות לא תגרום נזק (כלומר אין בכלל מנגנון זיהוי לסוללה מלאה, הטעינה נמשכת לנצח) המטענים המהירים/חכמים יודעים לדחוף זרם גבוה בהתחלה ולהוריד אותו בהדרגה, עד זיהוי סוף הטעינה והפסקתה (ולפעמים יש נורית שמשנה את הצבע לציון סיום הטעינה)
 

moco10

New member
תודה על התשובה

שאלת המשך: ברשותי מטען GP הכי פשוט שלהם (Power Bank I). מצויין שהוא מתאים לסוללות עם נפח עד 1800. האם הוא פשוט לא יעבוד עם גדולות יותר?
 

רשר

Well-known member
מנהל
הוא כן יעבוד

אבל הזמנים יתארכו ויתכן שלא יטעין את הסוללות עד הסוף. באתרים של החברה הדגם לא קיים וקשה למצוא מידע עליו.
 

yehavi11

New member
סוללות ליטיום דורשות מטען מיוחד!

אסור להטעינן מספק רגיל. המטען עוקב (בין השאר) אחרי חום הסוללה ומקטין/מפסיק את הטעינה אם החום עולה יותר מדי. __יהבי:
 
למעלה