לא שמעת על מטמורף../images/Emo35.gif
קיימים באופן מאוד בסיסי שני סוגים של כישופי שינוי - שינוי עצמי (המשפיע על המטיל) ושינוי אחר. הכישוף משנה את המטרה לצורה אחרת, בדרך כלל בעל חיים - כולל צב כמובן. כישופים זמניים בסגנון הם (באופן מאוד יחסי כמובן) פשוטים ללמידה, ואינם מסוגלים להעניק למטרה תכונות מיוחדות. לדוגמא, אם משתמשים בהם כדי להפוך מישהו לדרקון, הוא לא יהיה מסוגל לעוף או לירוק אש וכו´. מטמורפוזה מושלמת לעומת זאת היא אחד הכישופים המתקדמים ביותר. ליקנתרופיה היא מחלה ההופכת אדם לחיה (נפוץ ביותר בקטע של זאבי אדם, אנשים שננשכו ע"י זאב והפכו בעקבות זאת לזאבים). לא ידוע לי על מקרה קודם של צב-אדם, אבל תמיד הרי יש פעם ראשונה. הבעיה שלי היא כזאת: חלמתי שאני צב וכשהתעוררתי גיליתי שזה לא היה חלום. אני לא יודע האם זה בעקבות מגע כלשהו עם צב (אין להם שיניים) שהפך אותי לצב-אדם, או בגלל שבטעות הפכתי את עצמי לצב, או שמישהו אחר כישף אותי והפך אותי לצב כשישנתי, או שאני עדיין חולם. השורה התחתונה: לא הצלחתי להפוך את עצמי בחזרה לבן אדם, ובעצם אני לא זוכר האם הייתי בן אדם לפני כן - אבל אני מניח שכן. אז אם מישהו יודע איך ניתן לבטל כישוף כזה, כיוון שאני רחוק מלהיות מסוגל להפוך את עצמי חזרה לבן אדם ע"י מטמורפוזה מושלמת (שינוי צורה) בכיוון ההפוך. כפי שציינתי - הסרת קסם רגילה לא פועלת וגם לא כישופים נגד ליקנתרופיה.