מטייל עם סנאים...

אין פה הרבה מה להבין, ענבר

אם ילד בן 16 יכול למצוא עבודה בחנות ספרים, גם מבוגר יכול למצוא עבודה. אם נער בן 17 יכול לצבוע בתים, לעבוד בעירייה, גם מבוגר יכול. אין כאן בכלל מה להבין, לא צריך בגרות בשביל לקלוט שאם מודעות הדרושים בעיתון מלאות, אז יש עבודה. בנוגע לתארים שמבקשים לצורך העבודה, זה חלק קטן מאוד מהמודעות, יצא לי לעבור עליהן.

EverMan

New member
ילד אחד.

ולמה הילד הזה שיעבוד חודשיים בחנות עובד ולא מישהו מבוגר ? כי זו נועדה להיות עבודה קצרה , ולא עבודה לזמן ארוך. "אם נער בן 17 יכול לצבוע בתים, לעבוד בעירייה, גם מבוגר יכול." נכון ! והם עושים זאת ! מבוגרים עובדים בכל מה שהם מסוגלים. אבל מדי פעם מעסיקים בני נוער שיעשו את העבודה יותר בזול ... אבל תראה כמה עבודות ציינת , 3 ... ותחשוב שכל עבודה כזו היא אדם אחד ... מקסימום 2 ... יש 300,000 מובטלים ! כמה עיריות יש שדורשות עובדים ? כמה סיפריות יש שדורשות עובדים ? כמה חנויות ספרים יש שדורשים עובדים ? שדורשות עובדים תמידיים .. שדורשות עובדים קבועים .. שדורשות עובדים שידרשו שכר מינימום של מבוגרים (שהוא ב7 שקל לשעה גבוה יותר משל ילד)? כמה כאלה יש ?! כן .. פתחת פעם עיתון ? ראית איזה עבודות מציעים ? לבעל תואר במחשבים בלה בלה בלה .. לבעל תואר בניהול מערכות בלה בלה בלה .. לבעל תואר בחשבונות בלה בלה בלה... אלו העבודות ! וגם לי יצא לעבור עליהם ! נראה לך שיש 300,000 איש שחלק גדול מהם מתחת לקו העוני ושאין להם אוכל , לא עובדים כי הם רוצים ?! באמת נראה לך ?! אבל כמובן ... זאת עוד קונספירציה של השמאל נכון ? אנחנו ממציעים את המובטלים בשביל לפגוע בשרון ... בבקשה ... תראה עולם ! יש לי דוד שהוא חובש צבאי עם תואר באלקטרוניקה , והוא חייב עבודה ! יש לו 2 ילדים ואישה להאכיל , והם קנו דירה לפני שהוא פוטר ... הוא מחפש בנרות - הוא לא מוצא ! הוא קיבל עבודות כמאבטח למשך פז"מרק בשביל להעביר את החודש ..

ועוד אני הוא זה שקורא מה שהוא בוחר?

אני לא אמרתי שכל 300 אלף המובטלים לא רוצים לעבוד. אמרתי שהמספר האמיתי הוא 220000, וכל השאר לא רוצים לעבוד. יש את אלה שאכן מקבלים עליהם את העבודות שהלשכה מציעה להם, אבל מתפטרים כי לא נוח להם, או: "למה מה קרה שאני יעבוד בלקטוף תפוזים?!" <במבטא של ערס מרוקאי כבד> "שאני אעבוד תחת השמש בעבודת פרך?" <מבטא של אשכנזי עדין ומפונק>

EverMan

New member
המספר 220 מעודכן לתחילת השנה

במהלך השנה הם גדלו ובגדול. "אבל מתפטרים כי לא נוח להם" מי שמתפטר כי לא נוח לו - לא מקבל קיצבת אבטלה. צריך לעבוד בעבודה אחת מבין ה3 לפחות 3 חודשים בשביל לזכות בקיצבה מחדש. אז צר לי שאתה לא מעודכן. ואתה אמרת : "דבר שני- חצי, או אפילו יותר, מתוך 220 האלף האלה, לא רוצים בכלל לעבוד" ואני אמרתי לך : לא נכון ! אותם 300 שאתה טענת שלא רוצים לעבוד , הם האנשים שבאים למשרד התעסוקה בשביל למצוא עבודה !

EverMan

New member
הנחתי שטעית.

כי למיטב ידיעתך , אדם שלא הולך ללשכת התעסוקה - לא מקבל דמי אבטלה ! מבין , לכן מי שלא הולך - לא מקבל גם את הקצבה. קיבלת חינוך ימני לא אלים ? חינוך ימני מדיני לא אלים לא קיים - מכיוון שהפתרון הוא צבאי. ולא אמרתי שאתה לא אינטלגנטי עד כמה שזכור לי. ואני קיבלתי את ה95 שלי , והבנת הנקרא בבית ספר לא מעיד על הבנת הנקרא ...

yoavl1

New member
אתה צודק בדבר אחד...

כל עוד פואד יושב איתכם בממשלה, הפשעים האלו נרשמים גם על שמו ועל כך אני מצר....

למעלה