מטיילים עם קטנצ'יק

ליcןת

New member
מטיילים עם קטנצ'יק

שלום לכולם

אנחנו אוהבים הרבה לטייל בארץ
כשהיינו ללא הקטנצ'יק וכמובן שגם איתו
הוא בן שנה ושמונה חודשים
ברוב הטיולים שלנו אנחנו נושאים אותו עם מנשא
אבל בחצי שנה האחרונה שהוא כבר הולך יציב וטוב
אנחנו משנים את אופי הטיולים שיתאימו לגיל שלו
ולוקחים ליתר ביטחון את המנשא איתנו
רק כשהקטנטן רק רואה את המנשא הוא ישירות מבקש להכניס ואנחנו מבלים את כל הטיול כשהוא על הגב שלנו
ואין לנו בעיה עם זה
רק שאנחנו רוצים להתחיל להכניס לו את אהבת ההליכה עצמה והחקירה של מה שרואים בדרך
היו פעמים בודדות שלא לקחנו את המנשא ונוצר מצב
שהקטנטן רוב הטיול ישב חקר צמחים ואבנים אבל כשניסינו לעודד אותו ללכת למסלול הוא ישירות ביקש על הידיים

אציין שבכל הפעמים יוצאים לטיול כשהוא עירני ואין משהו שיכול להציק לו ( רעב עייפות וכו' )

יש למישהו פה רעיון איך לעודד את הקטנטן שיתחיל ללכת יותר...
פחות על הידיים/מנשא...
(אגב ניסינו ללכת עם קבצוה של עוגד ילדים בגילו/יותר גדולים שהלכו ברגל
ועדיין הוא התעקש להיות במנשא

אודה לכל הצעה/ תובנה בנושא

ליאת

אלעד 1975

New member
תני לו עוד חצי שנה לפחות

אם בן שנה ושמונה מעדיף את המנשא זה לא אומר שהוא עצלן או מפונק. הוא פשוט תינוק.
אם בעוד שנה הוא עדיין יעדיף את המנשא זה משהו אחר.
בכל מקרה - על הידיים או הכתפיים הם לא יתנגדו גם בגיל 3...

לא הייתי מאיץ בו, ודווקא כדאי להסתכל על המצב ההפוך, לו לא היה רוצה כלל מנשא והייתם באמת צריכים לתכנן מסלול של 1500 מ' סה"כ (לפי יכולת של ילד בגיל הזה), ולראות את היתרון והנוחות שהילד עדיין לא סולד מהמנשא.

מנשא ילקוט מקופל בתיק

את אומרת שהוא רק רואה את המנשא, אז אני מניחה שאתם הולכים עם מנשא טיולים גדול, כזה שנראה כמו תרמיל מטיילים.
יש מנשאי ילקוט (יאמו, סאפי, ארגו, ועוד) שהם רכים וקלים ואפשר להחביא אותם בתיק ההליכה, אבל מצויינים לנשיאה.
כך תוכלו לעודד אותו ללכת, ועדיין יהיה לכם פתרון לשלב שבו הילד מתעייף ובאמת צריך לשאת אותו.
אם חבל לכם להוציא כסף על מנשא לילד שכבר הולך יציב וכו' יש פרוייקט השאלת מנשאים שנקרא "שאו בברכה" את יכולה לחפש אותם בפייסבוק או לשאול את אמא של תהלולי בפורום הורות טבעית. תוכלו לשאול לצורך טיול ולהחזיר.

הבן שלי גם כמעט באותו גיל

שנה ו10 חודשים..... אצלנו זה ההפך. היינו שמחים אם היה מסכים לשבת במנשא כל הטיול. הוא יושב גג שעה ואז רוצה ללכת לבד. סבבה רק שהוא לא הולך ישר אבל רץ לכל הצדדים (המסוכנים ביותר) או עומד לחקור אבנים ובוץ. אנחנו כמובן רוצים ללכת אבל זה לא מצליח. שינינו את אופי הטיול למסלולים מאוד קלים- שמורות מסודרות או שבילי 4X4. איו מה לעשות, זה הגיל. אם אנחנו רוצים טיול רגיל אז עדיף להשאיר אותו עם סבתא- שכמובן לא קורה, כי איך אני אטייל לי בכיף כשהוא סגור בבית?

canadush

New member
וגם אחרי שהוא יפרד מהמנשא לחלוטין

קחו בחשבון שעדיין תעצרו על כל אבן / מרבה רגליים / פרח / שרוך / עשב / זרד ו....
הם פשוט רואים הכל, כי הכל חדש וקרוב כל כך לפרצוף
והכל מסקרן אותם
וזה נפלא לראות כמה הם מהופנטים מפרח נבול או חיפושית או טור נמלים
וזו הזדמנות נהדרת ללמד שאסור להפוך אבנים, או לפחות לא עם היד/הרגל

עוד תראי שמסלול של 800 מטר יכול לקחת שעתיים

למעלה