מטחנה

• פותח הנושא eldza
  • פורסם בתאריך

eldza

New member
מטחנה

שלום לכולם אני נוסע לאיטליה, מעוניין בהמלצה למטחנה לשימוש ביתי שניתן לכוון את עובי הטחינה. תודה ושנה טובה

sstern

New member
חסר הרבה פרטים, אבל הנה כמה רעיונות

שלום, חסר למשל מה המחיר שאתה מוכן לשלם? מהו עובי הטחינה שאתה רוצה להגיע? אם אתה טוחן עבור פלנג´ר , פילטר, ואקום ואפילו עבור מקינטה, עובי הטחינה הוא בינוני, ואתה יכול להסתפק במכונה כמו La-Pavoni PA Burr או Gaggia MM שהן זולות יחסית. אם אתה רוצה מטחנה לטחינה דקה יותר למשל לאספרסו, אני ממליץ על Saeco MC2002 או Solis Maestor ולבסוף, אם אתה רוצה לטחון דק כל כך כדי להכין קפה טורקי (ממש אבקה) לא הייתי ממליץ על מכונה ביתית רק על מכונה מקצועית שעולה כ-400$ כל ההמלצות שנתתי פה הן של חברות שיש להם נציגים בארץ (לא בטוח שמכונות אלו מיובאות, הייתי ממליץ לשאול) בברכה - שלמה

sstern

New member
והנה אתר שנותן השוואת מטחנות

http://www.espressopeople.com/browallcofgr.html

KleinPrv

New member
בהקשר לאתר המטחנות

נכנסתי לאתר הנ"ל (מצויין) שאלה אחת: למעט מתחנת סוליס, בכל האחרות מצויין כי סוג הלהבים הוא: burr wheels ורק הסוליס משתמשת ב conical. יש הסבר, תיאור או תמונה על שתי השיטות ?

carmonle

New member
צרפתי קישור לאתר בו הסבר מעולה

למטחנות כולל השוואה בינהם. כמו כן ממליץ שתבקר באתרי בו מידע רב. לשימוש ביתי לא מתאימה מטחנה עם מחלק מנות מאחר וכדי שהמחלק יעבוד צריך להיות כמות של קפה טחון ונשא הטריות נפגע. הסוליס מאסטרו או סוליס 177 שתוכל לראות תמונות באתרי מומלצות עדיף מאסטרו באם תמצא לחשמל 220 (מיוצרת לשוק האמריקאי בשלב ראשון). ערן

nowow

New member
Rancilio Silvia

אם כבר הגעת לאיטליה, זו המטחנה הביתית\מקצועית המובילה. יש שירות בארץ

carmonle

New member
מי נותן שירות בארץ? יש לה מחלק

מנות שאינו מומלץ בד"כ למשתמש הביתי. כדי שמחלק המנות יפעל באורח תקין צריכה להיות כמות מסוימת של קפה טחונה ונשא הטריות הולך לאיבוד כשהצריכה מועטה. ערן

sstern

New member
טעות - Silvia זה מכונת אספרסו

אכן לחברת Rancilio יש את המטחנה הנחשבת לאחת הטובות בעולם, אך היא נקראת Rocky ואם יש ביכולתך לקנות אותה - מברוק. אבל חשוב לבדוק אם יש לה שרות בארץ, אני לא בטוח. להלן האתר של Rancilio http://www.rancilio.com/indexeng.htm

carmonle

New member
אכן המטחנה נקראת רוקי והיא נחשבת

איכותית אולם מחלק מנות לשימוש ביתי בכמויות קטנות הוא בעיתי. ערן

nowow

New member
rOCK כמובן, יתכן ש גילי´ס קפה

נותנים שירות. הם משווקים מטחנות Rocky משומשות

למעלה