מטחנה

NoaRing

New member
מטחנה

א. האם כל מטחנה שהיא מטחנת תבלינים מתאימה גם לזרעים (כגון פשתן) ? ב. האם כל מטחנת זרעים יכולה לטחון גם סוכר לאבקת סוכר, או שצריך מטחנה עדינה יותר ? ג. האם מטחנת קפה מתאימה גם לזרעים, תבלינית וסוכר ? ד. מחפש מטחנה לזרעים (פשתן ועוד) וגם לתבלינים וגם לסוכר, באייס ובהום סנטר הראו לי 2 מטחנות חשמליות קטנות של המינגטון (106 ו 125 ש"ח) שכתוב עליהם מטחנת קפה, אבל אמרו שזה טוען גם זרעים, האמנם ? ה. אם למישהו יש המלצה למטחנה של זרעים, תבלינים וגם סוכר - אשמח לקרוא.

זאב לבן1

New member
יש לי מטחנת קפה של זק"ש

ואני מאד מאד מרוצה ממנה. היא טוחנת תבלינים וזרעי פשתן בלי שום בעיה. לא ניסיתי אף פעם לטחון בה סוכר..

rubber duck

New member
צריך להפריד בין מטחנת תבלינים למטחנת קפה

רוב המטחנות הזולות שנכרות כמטחנות קפה הן למעשה מטחנות תבינים הן טוחנות בצורה לא אחידה ובמהירות גובהה אם תטחנו בהן קפה תקבלו קפה שרוף וטחון גס מאד מטענות קפה עובדות על מערכת להבים קונית שנעט לאט למדי וזהו שוני מאד גדול שרון

NoaRing

New member
לא בטוח שהבנתי.. בינתיים כל התגובות

אמרו שיש להם מטחנת קפה, שטוחנות תבלינים ופשתן ללא בעיה, לא אכפת לי מטחינת קפה, זו בכלל לא דרישה, אלא רק תבלינים / פשתן וסוכר. א אמרת שמטחנת קפה זולה (כ 100 ש"ח) לא טובה למטרה שלי, או לא טובה לטחינת קפה (שזה לא ממש רלוונטי) ?

rubber duck

New member
מטחנה של 100 שקלים סביר שלא תתאים לקפה

לתבלינים אגוזים פשתן וכו תתאים מצויין שרון

kdr

New member
יש לי, יש לי

מטחנת קפה של BRAUN. קיבלתי אותה במסגרת מתנה ממקום העבודה באחד החגים לפני חצי יובל לפחות. אין דבר שאני לא טוחן בה. זרעי פשתן, סוכר, הל, קפה, זעתר יבש, ציפורן, שבבי שום, רק אתמול טחנתי זרעי כמון והיא עדיין על השיש. יש לה מעין "כוס" מתכת, הדבר היחיד שאני דואג לו זה ניקוי ה"כוס" והלהבים. למיטב זכרוני, אם זו הייתה מטחנה יקרה, לא היו קונים אותה כמתנה, רק כדי להשוות, בחג אחרי קיבלנו סכו"ם במתקן תליה שעלה 29 ש"ח. חבל להשקיע במשהו יקר, הזולות עושות עבודה נהדרת.

lovebell

New member
מטחנת קפה

לטחינת קפה - KRUPS 75 (מטחנה "עתיקת יומין" אצלי). לטחינת פשתן וסוכר - מטחנה של ORBIT שעלתה 99 ש"ח.
חיבוק של אור
, חני

למעלה