מטופלת...

מטופלת...

בת 46, נ+4, קטנה ורזה. סובלת ממס' סימפטומים מתחלפים: 1. דלקות בדרכי השתן. 2. אפטות חמורות בפה. 3. כאבי בטן באיזור הסרעפת. באופן קבוע עייפה, חסרת כוחות. נוטלת ברזל וכן היפותאירואידיזם מאוזן באלטרוקסין. מטופלת רק ברפלקסולוגיה, לא מוכנה לשלב שום שיטה נוספת מלבד עיסוי לפעמים. כבר כמה חודשים וכמעט אין תזוזה. כאשר באה במצב אקוטי קריטי, אני לוחצת לה על נקודות דיקור אליהן היא מגיבה יפה, אך לא מוכנה לשמוע על טיפול בדיקור או בצמחים סיניים. רק רפלקסולוגיה. אני מדברת איתה הרבה על ההקשר הנפשי וכו' וכבר עשתה כמה שינויים בעיקר בתחום ביזור עבודות הבית השנואות עליה בין בני הבית האחרים. כפות רגלים: חלקות מלבד איזור המים שהוא גלי ומחורץ. נעימות למגע, אש ואדמה אדומים יחסית, כאבים גם במגע קל באזור: שחלות (קרסול חיצוני), צלעות בגב כף הרגל, קיבה, קצה הבוהן, צידי גיד אכילס. היא ממשיכה להגיע לטיפולים בסבלנות ובאמונה וכן הטיפולים נותנים לה אנרגיה (היתה הפסקה של חודש באיזור פסח ואז הרגישה כמה הטיפול מחזק את כוחותיה). אבל אני מרגישה שאני לא עושה הרבה למענה, וכן שלו היתה מניחה לי לטפל בה בדיקור (מה שממש לא יקרה) היה המצב הרבה יותר טוב. אשמח להצעות... אין לי כרגע אפשרות לצילום הרגליים אך אשתדל לדייק אם יש שאלות לגביהן. תודה וחג שמח!

freearth10

New member
../images/Emo99.gifרפלקסולוגיה הוא כלי נהדר

היי קסם המדבר! והמטופלת יודעת מה יעזור לה. היא הגיעה אליך ויש לך מה להציע לה וממה שכתבת כאן זה אכן נראה כך. לא כל מה שעושים צריך תמיד להראות. לפעמים צריך קודם לעכל זאת. טפלי בה באמונה מלאה שאת האדם הנכון עבורה והקסם יתחיל לעבוד...
מאיה

csh018

New member
הי קסם במדבר

1.כדי לראות שינוי הייתי משלב טיפול במערכת העיכול בעזרת רפלקסולוגיה , ושינוי תזונתי ועפ"י התיאור שלך מה שהייתי ממליץ ארוחות קטנות אפילן מבושלות להקל בעיכול, הרבה כתומים לבניה, והרבה זירעונים ופרות יבשים. 2. נכון עשיית לגבי זה שהיא צריכה לעשות למען עצמה- להסביר לה שפשוט היא עומדת לחטוף במקומות האלה וטוב שבאה לטיפול לשנות לה את הגישה. 3. צמחי מרפא בחליטות להסביר לה שזה למעשה כמו תה רק המרכיבים של התה הזה עוזר לה להגיע למצב מאוזן בריאות טובה מנטה, שומר, הל וקינמון הם עוזרים למערכת העיכול ויעזרו ללחץ של הבטן העליונה. 4. עפ"י תיאור אזור המים כנראה שמחסן שלה מלא בחוויות רגשיות תאפשרי לה להוציא את זה אצלך בקליניקה כלומר לדבר ולתת לה את הרשות שפה בחדר הזה מותר לבכות מותר לשפוך את אשר על הלב הדאגות ושאר 54 רגשות. חג שמח שלומי

מקוםבלב

New member
מטופלת

שלום לך קסם מדבר, מה קורה בבית? מה לגבי מערכת היחסים עם ההורים או הבעל? כמו ששלומי אמר, לדעתי יש הרבה כעסים בפנים. כדאי לשלב תמציות באך בטיפול. מאיפה באה ההתנגדות החזקה לדיקור? מד שני אם היא אומרת שזה מה שהיא צריכה אז זה כנראה נכון. יש לי הרגשה שהרבה מן הרגשות היא סוחבת עוד מהילדות. ישנה טכניקה של מטמורפוזה שמשחררת כל מיני דפוסים .אם את יודעת אותה כדאי לעשות אותה כי היא מציפה הרבה דברים למעלה. איך הסולר שלה? יש לעשות לה הרבה הטענות ולתת לה את הקצב שלה בסוף הדברים יזוזו. כמה זמן היא בטיפול אצלך? חג שמח

היי מקום בלב

חג שמח גם לך! כמו שהצעת, ברור לי שהדינמיקה קשורה לרגשות מודחקים מהילדות. כאבי הבטן הם מגיל מאד צעיר ובתוכם ניתוח אפנדיציט. היא בטיפול אצלי כבר ארבעה או חמישה חדשים. עוד דבר מעניין הוא, שמניתוח הדברים עולה שהסימפטומים מוגברים מאד סביב תאריך אזכרת האב (אחרי פסח ואז גם עלינו על זה). היא חושבת על זה. אולי היה מתאים להשתמש בשלב זה בדמיון מודרך אבל אני לא מספיק מיומנת בטכניקה בכדי להוביל אותה למקומות משמעותיים, ואולי זה הזמן לטיפול נפשי - גם על זה כבר דיברנו אבל זה לא ממש נראה לה. אני אנסה באמת מטמורפוזה, למרות שמנסיוני זה עובד טוב כאשר דברים כבר מתחילים להיפתח ולא כשהם עדיין נעולים בתיבה - האם יש לך נסיון אחר משלי?

avorly

New member
קסם המדבר,

אחרי שקראתי את כל התגובות (שאני חייבת לציין שמאוד נהנתי מצורת החשיבה של כל אחד ואחד מכם; יישר כח
)קופצים לי כמה דברים לראש: 1. כמו מקום בלב- מה קורה בסביבתה? 2. היא מעדיפה טיפול במגע- אולי הוא חסר לה? 3. לא מעוניינת בדיקור- אולי החיים מכניסים בה מספיק סיכות? 4. כמו שלומי- להסביר מהם צמחי מרפא ולנסות לשכנע לגבי לקיחתם לתקופה מסויימת. 5. מה עם לשבת ולכתוב? ניסית לדרבן אותה לכך? 6. את כן מעלה לה את האנרגיה- היא סומכת עלייך, תני לעצמך את הסימוכין האלה והמשיכי בדרכך הנכונה. 7. מניסיון אישי עם מטופלים שמסרבים לדיקור- אולי כדאי ללכת בנקודות הכי משמעותיות מבחינתך על מחטי נעץ?! פחות מפחיד ועובד יפה מאוד. אנא המשיכי לעדכן אותנו.

היי אורלי,

אולי באמת חסר לה מגע. הרעיון של כתיבה נראה לי, אני אנסה לשכנע אותה להתחיל דפי בוקר. אני אנסה מחטי נעץ על עצמי ואם זה יראה לי לא כואב אני אציע לה. מחר יש לנו פגישה, נראה איך היא תהיה. בפעם האחרונה הצעתי לה עיסוי בטן ולהפתעתי היא הסכימה, עיסיתי וגם לחצתי על SP21 (נקודות משני צידי הגוף, בין הצלעות) והיתה הקלה משמעותית - כמעט ולא קורה. מטריד אותי שאולי לעולם לא תיפתח תיבת הפנדורה והיא תישאר לעד עם הסימפטומים שרק יחריפו, עובדה שהיא עברה הרבה סוגי טיפול ואף אחד לא הצליח להגיע לעיקר.

את יודעת שמעתי פעם מרופאה סינית

מדקרת ,שאמרה , שמטפלים בדיקור , לא " מתדקרים" האם לכול המטפלים החיים מכניסים בהם סיכות? לא מקובלת עלי דעתך
אודה ליה

avorly

New member
אודליה,

למה התכווון המשורר: "שמטפלים בדיקור , לא " מתדקרים""
אולי כדאי שתתיחסי לעניין עצמו ? היתה שאלה מאוד ברורה למקרה ספציפי.

המשך פרטים

תודה לכולם על התגובות המהירות! ועל העידוד (שמאד נחוץ לי במקרה הזה...) זו אשה "שבעת טיפולים", מכירה את רוב השיטות. בעלה מטופל כעת בדיקור ובתזונה, הענין של תזונה מאד מודע אצלם. גם הילדים כבר עברו טיפולים שונים. לכן לא מסכימה לעוד צמחי מרפא, תוספי מזון או כל טיפול אחר דרך הפה מלבד תזונה נכונה לה ושתי התרופות שנוטלת. לגבי דיקור, אומרת שאין בה כח נפשי לזה (את זה אני דווקא מבינה והיא לא המטופלת היחידה שמחטים מכניסות לסטרס). המשפחה "טובה" - מאד פתוחים, מפרגנים, חכמים ואוהבים. אומרים הכל ולא שתקנים או עצורים.

csh018

New member
העולם הריגשי מול העולם החיצוני

ושוב את מספרת לנו על משפחה "טובה" מה זה טובה שאת הליכלוך מכבסים בבית ולא מוצאים החוצה. האזור של המים "סוער" וכלפי חוץ חלק ויפה קצת אדום יש השקע לשמור כלפי חוץ הכול טוב הכול בסדר. אך למעשה היא משקיע הרבה אנרגיה לשמור על העומס בעולם הריגשי שלה. בטח אזור C1 סגור ( אזור בלוטות של הלסת) מפני שהיא סוגרת ולא רוצה לתת לעולם הרישי להציף אותה. מה עושים (מכינים רסקיו או סטאר אווף בית לחם) ומבקשים מימנה לספר על העבר ועלות נקודות ( שימי לב שהיא לא מספרת לך סיפור הגיוני עם תאורי זמן וכדומה) אלה מנסה לספר מה היא ירגישה באותו זמן מה ירגיש הגוף שלה היכן בדיוק באיזה חלק ( זה נותן לך מידה מה המשמעות של אותו איבר או שריר מה תפקידו וכו..)וכאשר היא נפתחת מבחינה ריגשית לבדוק את הארוע מנקודת הזמן הנוכחית ואך היום היא רוצה לטפל בזה ולתת לזה להשתחרר. מאחל לך שתוכלי להאחיל אותה. כמו שאמרתי ל: א, במפגש כולנו מכלים ויצאנו מי מיכל ואנו מחפשים מיכל שיוכל להאכיל אותנו בהצלחה שלומי

תשובה

עכשיו אני מבינה שאולי היא לא מרגישה מספיק נוח איתי ולכן, בתת מודע, היא לוקחת את הטיפולים למקום של פינוק גרידא. ואולי היא לא רוצה להתעסק בדברים שקשים לה והיא קצת "מכסתחת" את עצמה ("הנה הלכתי למלא טיפולים וכלום לא עזר - אני את שלי עשיתי") ובעצם הטיפול לא מגיע למקומות הנכונים כי היא עוצרת וחוסמת. אני מקווה שהיא תיפתח אלי בכזה עומק, אם לא אולי צריך להתחיל איתה בשיחה על הקושי להיפתח ואולי היא תגלה שאני בכלל לא מתאימה לה לטיפול עומק אלא רק לטיפול שטחי. וגם אני מקווה שאוכל להכיל אותה. תודה.

csh018

New member
בדיוק זה מה שאני הבנתי וכפי שהכרתי

אותך את מסוגלת להתמודד מולה. בהצלחה שלומי

vca

New member
ונקודה משלי

לי קופצת מערכת החיסון המראה סימני חולשה וצ'קרות 2 ו 5 אשר זקוקות לתמיכה, לחיבוק. הוזכר כאן טיפול המטהמורפוזה. אני מאוד אוהב את הטיפול הזה ומטופלים שלי הגיעו לפתיחות וחיבורים יפים מאוד לאחר טיפולים אלה. בהצלחה.

למעלה