מטוס היברידי

מטוס היברידי

שאלה שמסקרנת אותי: האם אי פעם ניסו להפוך מטוס ל"היברידי"? כלומר, שבמהלך ההסעה על הקרקע הוא יוכל לחסוך את הדלק (והזיהום) של המנועים... בשדות עמוסים זה יכול להיות משמעותי מאוד. כל מידע בנושא ייתקבל בברכה! תודה

WarDog

New member
לפי מה שאני יודע יש איזה ניסיון לעשות את זה

שמעתי פעם שאירבס רוצים להוסיף מנועים חשמלים למטוס כדי שהמטוס יסיע איתם ויתניע את מנועי הדלק רק לפני המראה.

לא פחות מעניין אם יש נסיון לשימוש סולארי

הרי למטוס יש יחסית שטח רחב והוא לרוב מעל העננים, כך שאין לו בעיה לקלוט שמש בשעות היום. כמובן שבטכנולוגיה של היום רק אנרגיה סולארית לא תטיס מטוס, אך עדיין ישנים אין ספור אלמנטים חשמליים בתוך המטוס שכן יכולים לפעול באנרגיה הזו.

singera

New member
וכמה משקל זה יוסיף למטוס? וזה יעבוד רק ביום

ויוכל להעיל מע' בלתי חיוניות כגון IFE ותנורים. רק הדלק שתצרוך כדי להרים את זה לאויר יגרום לבזבוז הרבה יותר גדול. אבל אני אגלה לך סוד. היה אצלינו במכללה מנהל מערך החשמל של נתב"ג שהוא אמר כי יש כמה פרוייקטים ירוקים בנתב"ג לשנים בקרובות והם: גג טרמינל 3 יהפוך להיות קולט סולארי ענק, מתכננים תחנות כח ירוקות שלא יעבדו על דיזל אלה על דלק ירוק + מחזור כפול (את החום שפולטת התחנה הם ימירו למים קרים אשר יזרמו במערכות מיזוג האויר, פרוייקט נוסף שהוא אומנם פחות ירוק אבל יש לו חשיבות כלכלית הוא בניית מתקן הקפאה ענק שכאשר בלילה בתעריף חשמל נמוך הם יקפיאו שם מים וביום יזרימו סביב הקרח הזה מים אשר יתקרורו ויגיעו למערכות הקירור השונות בטרמינל (בתעריף יום מלא תפוקת מגדלי הקירור תהיה נמוכה משמעותית)

DorSht

New member
ומתי הפרויקט הזה יוצא לפועל?

ומה לגביי כל הפרויקטים שדיברו על בניית שלוחות A וE, שרוולים לA380 וכו'? אגב, מה עושים עם השטח שח"א פינה?

למעלה