מטומטם לריב

מטומטם לריב

אחרי ריב קטן הגענו למצב שכנראה זה לא הולך ולא מתאים לנו להיות ביחד הם נפגעו ממני ואני נפגעתי מהם. איך ממשיכים להגיע לאוניברסיטה שהחברים שחשבת שהם חברים שלך כבר לא איתך ליד מי יושבים? האם זה בסדר לשבת לבד? לא לדבר עם אף אחד בהפסקות?? להגיד שלום בנימוס? או לשחק אותה פגוע? כי אני כן פגועה....אבל אני גם מנומסת ולהתעלם זה הכי לא נעים. ואם הם ישאלו אותי שאלות על הלימודים? לענות? איך אני אגיב שהם יהיו ביחד ילמדו ביחד יצחקו ביחד ובהפסקות ישבו ויצחקו ביחד? וייתעלמו ממני....האם אני אראה נדחקת בצד? קשה לי עם זה..נפגעתי...והמצב לא יחזור לקדמותו

נשמע כמו התמודדות וסיטואציה לא קלים בכלל ../images/Emo4.gif

אולי שווה באמת לתפוס כמה שיותר מרחק מהם,לנסות להתחבר לאנשים חדשים,אולי להכיר חבר'ה שלא יצא לך לדבר איתם יותר מידי. זאת סיטואציה לא קלה,אבל הזמן יעשה את שלו.

DrMaor

New member
יש משהו חשוב יותר מאי-הנעימויות שציינת

הסביבה החברתית של האדם קריטית עבורו. היא מזמנת לו מצבים ותחומי עניין, שבהם הוא מעורב ובהם הוא בא לידי ביטוי. היא מלווה אותו ברגעים של חוסן, וברגעים של חולשה. היא שופטת אותו ומפגינה יחס מסוים כלפי התנהגותו ואמונותיו. עליך להיות ערנית לסביבה החברתית שלך. עליך להימצא במחיצתה לא מפני שהיא בוחרת בך אלא מפני שאת בוחרת בה. יש רגעים, שצריך לשנות את הסביבה החברתית. יש רגעים, שצריך לקום ולצאת מתוכה. עליך לכוון את עצמך אל חברה, שמכבדת אותך, שנאמנה לך, שמושיטה לך יד ברגע של חולשה. חברה כזאת תיהנה ממך. ממה שאת. -- Dr.Maor www.tiefaith.com

אופירA

New member
מנהל
תלוי על מה הריב

תמיד טוב להעביר הלאה. להבליג. אבל תלוי מה נסיבות הריב, איך התרחש הריב. מה זה אומר "החברים שחשבת שהם חברים שלך כבר לא איתך". זה אמירות שיכולות להיות פרשנות, ואפשר לשנות אותה. לפעמים הדמיון אומר שכולם נגדך, וכולם ביחד ואת בצד. בד"כ זו פרשנות, שאפשר לשנות אותה. יש טקטיקות שיכולות לפרוץ את כבלי הדמיון הזה. ההתייחסות שלך לריב בפרופורציה לריב חשובה. לכן חשוב שתתארי את הריב, כדי לדעת מה הפרופורציה להגיב עליו. משחקים בד"כ לא עושים רושם על אף אחד, ובוודאי שלא מכבדים את זה שמשחק אותם. אז אולי כדאי לוותר על הסגנון הילדותי הזה.

למעלה