מטוטרקסט

עָנת

New member
מטוטרקסט

שלום. לאחר שנים רבות של טיפול בפלקוויניל,אני מנסה משהו חדש
מטוטרקסט 7.5 מ"ג לשבוע רציתי לשמוע כל מידע רלוונטי אודות הכדור הזה(בהתחשב במינון השבועי הדי נמוך7.5 מ"ג לשבוע) כולל אילו תופעות לוואי יש? האם מדובר בתרופה יעילה ללופוס (ששקט מאוד מאוד
-התרופה היא בעצם למניעת הלופוס והתפרצותו<הלופוס שלי מתבטא בעיקר אפלא ובבני דודו אנטיפוספליפיד) תודה.

lioriverson

New member
mtx

בתור אחד שכבר לוקח תקופה את התרופה במינונים יותר גבוהים תופעות הלוואי העיקריות הן בחילות ואולי קצת עייפות וחוסר ריכוז באותו היום שלוקחים. לי לדוגמא זה נורא מפריע הענין של הבחילות והעובדה שלוקחים 6-7 כדורים ביחד אז אני מקבל את התרופה בזריקה פשוטה שמצמצמת מאוד את התופעות לוואי. גם בפעמים הראשונות לא תרגישי משהו יוצא דופן כי התרופה מתחילה להשפיע רק אחרי כמה שבועות וגם המינון שלך באמת יחסית נמוך. צריך גם לעשות מדי פעם בדיקת דם לתפקוד הכבד. בהצלחה.

אני לוקחת MTX אחרי האוכל

(תיאורטית זה קצת פוגע ביעילות התרופה) וכך אני נמנעת מבחילות. הראומטולוג שלי מסרב לאשר לי הפסקה. הוא כנראה צודק כי המחלה "נחה".

מטוטרטקסט

מדובר בתרופה שנמצאת בשימוש נרחב מאד בתחום הראומטולוגי - בלופוס, ניתן להשתמש בה לטיפול בכאבי המפרקים- מקומה במניעת התלקחות לא לגמרי ברור. היא מחייבת מעקב אחר ספירת דם ותפקודי כבד פעם ב6 שבועות. תופעות אחרות עלולות להיות בחילות, אפתות בפה ועוד - בס"כ, זאת תרופה טובה מאד שנסבלת היטב

למעלה