מטובעת טרייה

lena89

New member
מטובעת טרייה

היי, לא נכנסתי לפה משהו כמו חודש, ואתמול בערב עברתי את הניתוח באסותא בב"ש ע"י ד"ר אבינוח. אני סובלת מכאבים בחזה ובתפרים ובגב ובכתפיים, לי אישית ישנם חמישה תפרים: שניים קטנים ושלושה גדולים, אבל מהנשים שהיו איתי במחלקה אז לאחת היו שש תפרים ולשנייה גם חמישה כמוני, כמה תפרים יש לכם? אני לא יודעת כמה מים אני אמורה לשתות ביום, אז אם תוכלו לעזור לי אני אשמח. ויש לי עוד ספק, ד"ר אבינוח אמר שצריך להוציא את התפרים ביום חמישי, והרבה אנשים אמרו לי שצריך לחכות לפחות חמישה ימים לפני שמוציאים את המהדקים כי אחרת יכולים להישאר צלקות, ואני ממש לא רוצה שישארו לי צלקות דווקא עכשיו כשהתחלתי תקופה חדשה בחיים שלי. וד"ר אבינוח גם אמר שבעוד חודש לקבוע תור למכון רנטגן כדי לעשות את השיקוף לסגירה הראשונה, ושוב אני קצת מתלבטת כי לפי מה ששמעתי מאנשים אז כל עוד יורדים במשקל אז עדיף לא לסגור את הטבעת אלא לתת לה "לעשת את הקסם שלה". חוץ מזה אני מאוד מאוד מאוד שמחה שהחלטתי לעשות את הצעד הזה כי בהתחלה הייתי מאוד נגד זה, אז אני מאוד גאה בעצמי שבסוף הלכתי על זה (נשמע קצת אנוכי חחחח....) נכון יש כאבים כי בכל זאת זה ניתוח (יותר נכון ניתוחון.. של חצי שעה) ולא נעים ולא נוח וצריך להתרגל אבל הכאבים עוברים והכל יהיה בסדר ועכשיו פשוט להתרגל לחיות עם הטבעת בשלום. חוץ מזה שהיו איתי נשים מאוד נחמדות במחלקה שהרגיעו אותי כי כשאני הייתי צריכה להתכונן לניתוח הם כבר היו אחרי בהתאוששות מההרדמה. אני מאוד שמחה שמרגישה שבאמת התחלתי חיים חדשים. והאמת שהכל מה ששמעתי על ד"ר אבינוח הוא נכון, כולל מה שאמרה אימא של מישהו שהייתה איתי במחלקה, שכבר מטובעת 6 שנים וגם ע"י ד"ר אבינוח, ואמרה שאפילו עכשיו שישה שנים אחרי כל פעם שהיא צריכה עזרה הוא תמיד שמח לעזור. וגם מזה כששכבתי על שולחן הניתוחים והייתי כולי בלחץ וראו את זה כי באותו רגע בדיוק מדדו לי לחץ דם וראו ואז הוא בא והתחיל לספר לי בדיחות בינתיים שהמרדים הזריק לי את החומר המרדים והדבר האחרון שאני זוכרת זה שחייכתי ואז התעוררתי בחדר ההתאוששות מסטולה מהחיים... והאח שם ניגש אליי ושאל אותי איך אני מרגישה ובגלל שהגרון שלי כאב אז הנהנתי לו עם הראש והוא אמר לי: איזה כיף לך את מסטולה ברישיון חחחחחחח..... יצא לי קצת ארוך התגובה..... אבל זהו עכשיו הניתוח מאחורי וכל החיים שלי מלפני!!!

היי לנה

מזל טוב על הניתוח שמח לשמוע שהכול בסדר.הכאבים חולפים באמת מהר תוך שבועשבועיים כבר כמעט לא תרגישי כלום. לי יש 5 חתכים כולם כבר הגלידוונסגרו יפה וכמעט שלא רואים אותם כבר (אני שנה אחרי הניתוח). כדאי לחכות 5 ימים לפחות לפני שמוצאים את התפרים. לי הוציאו אחרי 4 ימים ואין לי צלקות אבל כדאי להיות בטוחים שהחתך ייסגר יפה. תור לשיקוף ברנטגן כדאי בכל מקרה לקבוע כדי לראות שהטבעת מונחת יפה על הקיבה גם אם תהיה לך הגבלה מעצם הנחת הטבעת רוב הסיכויים שלא תרגישי הגבלה גדולה במידה מספקת כדי לרדת במשקל ולכן מומלץ לקבוע תור בכל מקרה. מאחל לך המון בהצלחה! רק קחי לתשומת ליבך שצריך המון סבלנות עם טבעת יכול להיות שהירידה הגדולה תתרחש רק בעוד כמה חודשים אז קחי הכול באיזי...

lena89

New member
הבנתי...

תודה על התשובות, אני יודעת שיכול לקחת זמן עד שאני אתחיל לרדת במשקל, אבל מה שחשוב זה שכבר החלטתי שעכשיו אני מתמידה וזהו לא יעזור כלום :)

אופירA

New member
מנהל
הסברים

לרוב המנותחים יש 5 חתכים לאחר הניתוח. את אמורה לשתות לפחות 1.5 ליטר נוזלים. אם לא תקפידי על כך, את עלולה להצטרף לכמה וכמה אנשים שהתייבשו וקיבלו סחרחורות ובחילות עקב כך. חבל. ד"ר אבינוח רוצה להוציא את התפרים לאחר 4 ימים אבל זה לא רצוי. מניסיון רב, רוב רובם של אלו שהוציאו אצל ד"ר אבינוח אחרי 4 ימים נפתחו להם החתכים ונזל דם והיו צריכים לחבוש הרבה זמן. זה לא מסוכן, אבל החתכים לא נסגרים יפה בצורה כזו. בקופת חולים אף אחות שפויה לא תפתח לך את הסיכות לאחר 4 ימים. מינימום 5 ימים. וגם אז חתך אחד עלול להיפתח ולהיסגר לא יפה. ההמלצה שלי אלייך היא לגשת לאחות לאחר 5 ימים שתסתכל, ותחליט אם להוציא עכשיו או לחכות עוד כמה ימים, בהתאם לצורת החתך. כמו כן, לעקוב במשך הימים הבאים על החתכים אם לא נוצר זיהום, דחייה של העור את הסיכות, או הצטלקות של העור מעל הסיכות במקום מתחתם. בכל מקרה כזה לרוץ לאחות שתראה ותחווה דעתה. אלו הסיבוכים העלולים להיווצר מהמתנה של יותר מ-5 ימים, אבל לא אצל רוב המנותחים. אז כדאי להסתכל כדי למנוע בזמן, אבל לא כדאי לפתוח מוקדם מידי ולקבל צלקות לא יפות לכל החיים. כל המנתחים מלבד ד"ר אבינוח גורסים שצריך להוציא את הסיכות לא לפני 7 ימים ורצוי 10 ימים או שבועיים. זה גם מוגזם מידי, כי יש סיכון לדחייה של העור. אין צורך לסגור את הטבעת אם מרגישים הגבלה ויורדים במשקל. אפשר בהחלט לבצע שיקוף ולא לסגור. אפשר גם לדחות את השיקוף לזמן שיגיע הזמן לסגור. אפשר גם לעשות את השיקוף ולסגור רק 2CC, שזה בד"כ לא משמעותי כלל. את מחליטה אם לסגור וכמה, ומודיעה לד"ר, בין אם הוא חושב כמוך ובין אם לא. זה הגוף שלך. בשרשור אירוח של ד"ר אבינוח בפורום שלנו, הוא בפירוש הסביר שאם יש ירידה לא כדאי לבזבז את אפקט דג הזהב של הטבעת, ולסגור כשאין צורך. לסגור רק כשאין ירידה כי אין הגבלה מספקת. הוא אמר לך לסגור עוד חודש כי רוב האנשים לא מרגישים שום הגבלה בהנחת הטבעת ולכן לא יורדים במשקל. אבל מי שמרגיש הגבלה ויורד במשקל, הד"ר לא מחייב אותו לסגור. הד"ר נשאר אדיב ושמח לעזור, מסור ונאמן, באותה מידה, גם כאשר את מתנגדת לדעתו ומעוניינת בגישה אחרת משלו.

lena89

New member
תודה רבה!

אני פשוט לא הייתי מסוגלת לשתות היום 1.5 ליטר אבל בימים הבאים אני אנסה. אני מאוד אוהבת את התשובות שלך, רואים שאת מבינה עניין, דרך אגב כמה זמן את כבר עם טבעת?

אופירA

New member
מנהל
אני עם טבעת כ-3 שנים

אם אינך מסוגלת לשתות 1.5, אז תשתי לפחות ליטר. רק כדי לא להתייבש.

דר איל

New member
החלמה מהירה ובהצלחה

ניכר החיוך על פנייך למרות הכאבים אין ספק דרך חדשה די מוזרה בהתחלה וגם באמצע כל יום הוא למידה מחדש לי היו חמישה תפרים אני אישית הורדתי לאחר 4 ימים והיום לאחר 9 ח לא רואים מאומה רק אחת מהם שהיתה הכי גדולה נשאר איזן שהוא זכר של קו החיתוך לגבי הסגירה זה ממש אישי כי כל אחד מרגיש הגבלה בצורה שונה ,אני בסגירה של חמש לא הרגשתי כלום ולא היתה לי הגבלה לחלוטין לי ההרדמה היתה חוויה ראשונה מעולם לא הורדמתי כללית ואני יכול לומר זאת היתה השינה הכי טובה שהיתה לי מאודי,נותחתי ה13.00 וב 19.30 לערך נסעתי הביתה הגוף היה עדיין מלא נרקוטיקה לא היו לי כאבים בכלל נהפכו הרגשתי מעל המצופה (מעל הוופלה)

lena89

New member
כן, האמת שהקטע של ההרדמה נכון גם לגבי

ישנתי כמו תינוקת. חחחח.... כמה הורדת כבר? (אם לא אכפת לך לענות)

דר איל

New member
ממש בשמחה

ירדתי נכון להיות 46קג ב 8 חודשים עוד קצת וסיימתי את ההליך והכי חשוב בריא לי מה שלא היה תקופה ארוכה

lena89

New member
וואו, כל הכבוד

זה נחשב קצב מהיר, לא? כן, אני גם מחכה לתקופה שאני ארגיש נוחה עם עצמי ושאני אהיה בריאה

דר איל

New member
כן כפי שהבנתי

מהמלומדים ובעלי הניסיון בנושא לפי סטטיסטיקות אני חריג ,אבל אני 100% סטטיסטי עבור עצמי מאושר בלמידה שלי משתדל להתנהל בחוכמה כמו שממליצים פה

למעלה