מטובעת חדשה

Nana3010

New member
מטובעת חדשה

ביום שישי האחרון עברתי ניתוח טבעת אצל האחד והיחיד ד"ר אבינוח. האמת ממה שכולם מתארים זה פשוט ניתוחון לפי ההגדרות של אבינוח אפשר כבר לרוץ אחרי יומיים אני שישה ימים אחרי הניתוח ויש לי כאבים כמו בתוך הקיבה ומין לחץ, לדעתי הוא גם ממהר להגיד להוריד את התפרים, הלכתי לאחות אחרי חמישה ימים להוריד את התפרים והם לא ממש מתרפים, החתכים הגדולים נפתחו ועכשיו אני מפחדת שישארו לי צלקות מכוערות. שאלה: לא נכנסתי לשירותים מזה שבוע ימים, האם זה נורמלי (סליחה על התיאורים) ובנוסף לקחתי טיפות משלשלות וזה עשה לי כאבים חזקים בקיבה, האם היה מותר לקחת את הטיפות או שעשיתי טעות? מתי מערכת העיקול חוזרת לתפקד כסידרה?

pomelit

New member
תתחדשי

עד כמה שאני מבינה מקריאה כאן בפורום ד"ר אבינוח אכן ממהר להוציא את הסיכות. היות שכבר הוצאת, תעקבי אחרי החתכים, ותראי מה קורה. אם מתפתחת בעיה, לפנות לאחיות ללא דיחוי. תרופה משלשלת לא כדאי לקחת, כי היא עלולה לגרום להתכווצויות. את יכולה לקחת קצת שמן פראפין, שלא משפיע על הקיבה עצמה. קחי בחשבון ששבוע אחרי הניתוח התזונה היא דלה מאוד וקלה מאוד, כך שיש סבירות גבוהה שלא תהיה פעולת מעיים בכלל. כשתתחילי לאכול יותר אוכל רגיל, שיש בו יותר סיבים תזונתיים, גם המעיים יחזרו לפעולה.

אופירA

New member
מנהל
האחד והיחיד

ועם זאת, אנו ממליצים פה בפורום להוריד את הסיכות רק אחרי שבוע, כאשר נמצאים עם היד על הדופק שלא תתפתח דחייה של הסיכות ע"י הגוף, זיהום או הצטלקות עור מעל הסיכות - שבגללן כנראה ד"ר אבינוח ממהר להוריד סיכות. עצתי, גשי לאחות עם החתכים הגדולים שנפתחו, ותשאלי אם יש באפשרותה להדביק אותם. שאלי את חוות דעתה על מראה החתכים הללו. לא נכנסת לשירותים כי לא אכלת. רק שתית. אז מה ייצא בשירותים? טעות לקחת טיפות משלשלות, כי אין סיבה. מערכת העיכול מקבלת תזונה הדרגתית במשך 4 שבועות, וכבר לאחר השבוע השלישי היא עובדת כרגיל. אז אל תתרגשי משבועיים בלי יציאות, כל עוד אין כאבי בטן בגלל עצירות. אני ממליצה לך להיות בקשר קבוע עם הפורום ולקרוא בשקיקה את כל המידע שנצבר מניסיון, ולשאול כל שאלה שיש לך פה, כי יש פה המון המון ניסיון וידע שלא יסולא בפז. דברים שלא מלמדים אותך אצל ד"ר אבינוח. כמו כן, אני ממליצה להתייחס בסלחנות לעצות התזונה של הד"ר האחד והיחיד (לא לאכול כלום...), ולהתעלם מהן בחיוך, כמובן. עצות תזונה טובות יש לך פה בפורום ע"י בעלי הניסיון שהורידו את רוב עודף המשקל ושומרים על התוצאות בבריאות במשך שנים. אנשים ששמעו באדיקות לעצות התזונה של ד"ר אבינוח, לקו בהפרעות אכילה או החמירו הפרעה קיימת, נהיו צהובים וחלושים ומסוחררים ומתעלפים, ואמרו שלום לשערות ולציפרניים ובעיקר לשמחת החיים. אני מגזימה קצת, אבל רק קצת קצת, וזה הגזמה לטובה. כמובן אין כוונתי להוראות התזונה לחודש הראשון. אליהן צריך להיצמד באדיקות רבה. אני מצרפת לך קובץ עם הוראות תזונה מפורטות לחודש הראשון של לאחר הניתוח. את מוזמנת להתקשר אלי לייעוץ בכל עת, בנושא תזונה, התנהלות עם טבעת והתנהלות רגשית. הייעוץ בהתנדבות, בטל' 03-5781855, אופירה (להשאיר הודעה בתא קולי עם מס' טלפון לחזרה, אם לא עניתי). תמסרי את הטלפון שלי ותיידעי בנושא הפורום הזה לכל מי שמעוניין בייעוץ בנושא התנהלות עם טבעת, לפני ואחרי הניתוח, ובפרט אם יש לו בעיות עם הטבעת.

אופירA

New member
מנהל
הכאבים והלחץ מוכרים, יחלפו תוך שבוע-שבועיים

אם הכאבים פוחתים עם הזמן, כך צריך להיות. אם הם מתגברים יש לפנות למנתח (או לאוסנת היועצת) ולדווח.

למעלה