מטבע

narboni1

New member
מטבע

שלום רב לכולם רציתי לשאול פרטים כגון מחיר(אם אפשרי) והיסטוריה בקשר למטבע משנת 1277 עשוי זהב שכתוב עליו קונסטנטינופוליס ועוד מספר כיתבוים בשפה זרה כנראה בערבית אשמח לעזרתכם בתודה

S i n i s t e r

New member
שים לב.

המטבע - תורכי... =-> ומכאן הכיתוב בערבית והשם קונסטינופוליס - קונסטינופול - קושטא - תורכיה. המטבע: מטבע עותמאני ישן, שוויו (בהתאם לאותה תקופה ולמדינה) - מאה קורוש. ב eBay [לא בהכרח מקור אמין] - מחירו מתחיל מתשעים דולר. משקלו: 7.1 גרם, עשרים ושניים קאראט זהב. מקווה שעזרתי ומחכה לתשובה. - עמית.

coincollector

New member
אני רואה שענינו תשובות דומות...

אבל שונות. גם מטבע ה 100 קורוש וגם ה 500 קורוש מתאימים לתמונה שלך, הם נבדלים רק בגודל. אם גודלו בערך כמו 10 אגורות אז זה 100 קורוש והוא מכיל 0.2128 אונקיה זהב ושווה בערך $90. אם הוא בערך פי שתיים-שלוש בגודל אז הוא 500 קורוש ושווה מה שכתבתי בתשובה הקודמת.

narboni1

New member
תודה רבה על העזרה

נמשיך לברר עוד אבל לפחות יש מאיפה להתחיל....

שלום סיניסטר, ברוך הבא.

אם איני טועה, אתה חדש כאן? ספר על עצמך, מה אתה אוסף, מה יש לך באוסף, תמונות אם אפשר.

S i n i s t e r

New member
אני...

בן 14, אממ... בעיקרון כמו שהבנתם -=> אוסף מטבעות. אין לי יותר מדי מיוחדים, שניים של קנדי משנת 1963 [הוצאה מיוחדת] וכל מיני מדליונים שקיבלתי מסבי ז"ל, הרבה מדליונים למען האמת... ישראליים. יש לי מטבעות מארצות רבות אבל לא משהו ספציפי ומיוחד. תמונות יגיעו ברגע שאני אסיים לסדר ולמיין את הכל. -עמית.

cohen chaim1

New member
מטבע זהב טורקי

בקשר למטבע הזהב הטורקית - שנת 1277 לפי התאריך האיסלמי היא 1861 שנת עלייתו לשלטון של השולטן עבד א- עזיז.

עוד מישהו חדש! ברוך הבא.

אני כבר לא מספיק להכיר ולספור את כל המשתתפים החדשים שמצטרפים אלינו כל הזמן. חיים, כמה שאלות אליך: מה אתה אוסף? מה כבר יש לך באוסף? אפשר לראות קצת תמונות? קרא את הודעת המנהל בכניסה לפורום, ותראה מה יכול לצאת לך מזה שנדע כולנו קצת יותר על הצד האספני שלך. קדימה לעבודה.

cohen chaim1

New member
האוסף שלי

מזה זמן אני עוקב אחרי הפורום בעניין רב . סו"ס אזרתי אומץ ואני שמח שאני פה. יש לי אוסף משקולות ואני מתעניין במיוחד במשקולות עותומניים ומשקןלות מתקופת המנדט הבריטי,יחד עם זה אני לא בוחל גם במשקולות מכל העולם. חוץ מזה יש לי חיבה רבה לכנל חפץ עתיק או ישן. לצערי אין לי אפשרות כרגע להעלות תמונות, אני מקווה שאוכל לעשות את זה בעתיד.

S i n i s t e r

New member
יפה מאוד...

וכמה יש לך באוסף? לא שמעתי על איסוף משקולות והדבר נשמע לי מרשים... מהיכן אתה משיג את משקולותיך? יש עוד הרבה אנשים באותו תחום איסוף? -עמית.

cohen chaim1

New member
משקולות

במשך השנים שאני אוסף משקולות {בערך 15} צברתי כמות די נכבדה וכבר הפסקתי לספור.אני מכיר מעט אספנים שאני בקשר איתם וידוע לי על כמה אחרים , לעומת זאת בחו"ל זה ענף אספנות מפותח ויש גם מוזיאונים למשקולות ומאזניים בהולנד ובאנגליה ואולי גם בארצות אחרות. כמו כל חפץ אחר אפשר למצוא משקולות בשווקי פשפשים,חנויות לעתיקות ,עליות גג ומחסנים ישנים.

יש לנו כאן לפחות שני אספנים של

מאזניים. איני זוכר להפנות אותך לתאריך, אבל אם תפתח את רשימת הקבצים של הפורום, ותבדוק את התמונות לפני שבוע שבועיים - תמצא תמונות של אוספי המאזניים.

מאזניים

ממש הולך טוב היום בעולם, במיוחד אם יש בהם משהו מיוחד ויוצא דופן. אבל שוב , לא נראה לי שיש שוק מפותח מספיק בארץ, ומי שיקנה ממך(אם אי פעם תרצה למכור, שזה כבר עניין אחר) ילך וימכור את זה שנית בחו"ל בפי כמה ממה שהוא קנה ממך. מעצבן... השוק הקטן שלנו...

powo

New member
סוף סוף

ברוך הבא חיים.נראה לי שאפשר לתת שם חדש לסוג האספנות שלך ושלי. ונקרא לו בישראל.קוקטייל.אתה בהחלט לא לבד.יש לי במקרה או לא במקרה שתי משקולות של 1oz וגם 2oz.שהשמח להחליף.תן תאור של מה זה אומר כלים ישנים.

broadaxe

New member
משקולות זה אוסף כבד משקל

(תרתי משמע)... גם אני לא בוחל במשקולות, ובתנאי שיהיו לא מטריות ובעלות צורה לא שגרתית. חקר התחום מלמד רבות על היסטוריה כלכלית-מדינית של המדינה.

cohen chaim1

New member
לא ברחתי

הנה אני כאן. דברים נוספים שיש לי באוספיי: כלים חקלאיים שונים כמו מחרשות ישנות לפרדות, משדדה,מקצרה,מקצצת ירק ועוד,אנכי בניה (פיונים),כלי בית ומטבח וכמו שאמרת קוקטייל שלם. לגבי משקולות הרי יש בזה עניין מעבר לסתם איסוף חפצים ישנים יפים. למדתי שההסטוריה של השקילה בא"י עברה מהפכה שלימה מאז השלטון העותומני בארץ.בזמן השלטון הטורקי בארץ היו נהוגות בארץ כמה סוגי שקילה הבריטים ניסו להנהיג את השיטה העשרונית אולם הם לא כ"כ הצליחו.רק עם הקמת המדינה השיטה העשרונית הפכה להיות הבלעדית החוקית.

למעלה