מטבע שני מיל מ 1927

yoramet

New member
מטבע שני מיל מ 1927

היום קניתי מתוך דחף (ושמחה) מטבע שני מיל משנת 1927. בכל מקרה לא מצטער על הקניה, אבל מעניין אותי מה ערכו הכספי (עכשוי) של המטבע, ומה מידת "נדירותו". סתם בשביל העניין. אני קניתי אותו ב 20 ש"ח. תודה לעונים יורם

beni165

New member
שני מיל

שנת 27 הייתה השנה בה הנפיקו את הכמות הגדולה ביותר של שני מיל. 5 מיליון יחידות!! רק לשם השוואה ב46 הנפיקו קצת פחות ממיליון. אם המטבע במצב טוב נראה לי מחיר סביר. בני

beni165

New member
אז לא נותר רק לומר תתחדש...

ואל תבזבז את הכל במקום אחד.!

זה לא הולך ככה פשוט...

משתתף חדש ובלי קבלת פנים? שלום יורם וברוך הבא. האם אתה אספן מטבעות? אם כן, ספר לנו בבקשה מה בדיוק, ממתי, למה, כמה, איך ומדוע.

beni165

New member
אריק, הוא כבר לא כל כך חדש

אתה זוכר את סיפור קופסאות הסיגריות - זה הוא...

beni165

New member
לי נוצר אז הרושם

שהוא לא אספן... כנראה שטעיתי. יש לו אתר צילומים (אני לא מוצא כרגע את הקישור) אבל נחכה שיורם יתן לנו את כל הפרטים....

yoramet

New member
זה באמת אני!! נתפסתי!../images/Emo153.gif

אכן כן, זה אני. אני באמת לא אספן, לא ברמה שראיתי כאן בפורום. אבל, מאידך, יש לי חיבה לא מוסתרת לדברים יפים מעניינים ו או בעלי משמעות כמו למשל - מטבע 2 מיל. מאז שנכנסתי לפורום אוספים פעם ראשונה הכנסתי למועדפים, הצצתי, והנה גם שאלתי. (דרך אגב - בדקתי לגבי המטבע באחד הקישורים שמצאתי בפורום ובני צודק - הוטבעו 5 מיליון כאלה אבל צויין גם שהמון הותכו ויצאו מהמחזור). ובקצרה - - נשוי + שני ילדים. -אספן לייט? לא יודע אבל בהחלט אוהב ומעריך דברים יפים ומיוחדים. ואם כבר - אולי מישהו מכיר את זה? (בתמונה) ואתר הצילומים- אשמח אם תבקרו ותשלחו מסר או מייל על התרשמותכם.

beni165

New member
אז שוב ברוך הבא

קודם כל אין כזה דבר אספן קטן... החיידק נמצא, הוא רק ישן. ויום אד הוא יתעורר... שדבר שני, לא אמרתי שיש היום 5 מליון מטבעות... הלוואי שהיינו יכולים לדעת כמה מטבעות שרדו, ואולי גם איפה הם נימצאות... הנתונים הכי מדוייקים שיש לנוהם על מספר היחידות שהונפקו, שכמובן משפיע על הדירות הפריט היום. ובקשר למדליה (אני מניח שזו מדליה) אשמח אם תסרוק גם את הצד השני (לכל מטבע שני צדדים)... בני

אבי311

New member
מדליה מקסימה

אהלן, חיפשתי לך בכל האתרים על סנט-אקזופרי אבל לא מצאתי את המדליה. בכל אופן אם לא הצלחת עדיין לתרגם את מה שכתוב מאחור : " מה שמציל הוא לעשות צעד אחר צעד" שזה כמובן לקוח מהנסיך הקטן. קצת לידע כללי: הנ"ל היה טייס ותיק וכאשר פרצה מלחמת העולם השניה הוא הצטרף לכוחות צרפת והממשלה הגולה באלג'יר אך מכיוון שהוא היה זקן מדי (כ-45) לא נתנו לו להשתתף כטייס במלחמה. ביוני 44 כאשר כוחות הברית תכננו את הפלישה לצרפת, בגלל מחסור בטייסים הוא קיבל אישור להצטרף אז זכה לעשות רק טיסות סיור. ובאחת מהן ב-17 ביולי מטוסו לא שב לבסיס ומאז נעלמו עקבותיו......" בקיצור, האם אתה מעוניין להחליף את המדליה ? כמו שאתה רואה אני קצת מתעניין בנושא. אשמח לקבל תשובה. אבי

yoramet

New member
אנטואן היקר

עוד קצת על אנטואן - האיש היקר עבד שנים רבות כטיס דואר בשרות האויר הצרפתי בדרום אמריקה ואפריקה, וחווה התרסקות אחת נוספת לפחות. אפשר וכדאי לקרוא על החוויות שלו משרות הדואר והמלחמה בספר "ארצו של אדם" מאת עצמו. אני קראתי (ובעליו הגאה) את מהדורת 1950. בקשר למדליה - היא לא להחלפה. אני יודע בערך - ניתנה על רקע של תערוכה אוירית בצרפת או איזשהו מפגש של אנשי חילות האויר. היות ומקבל המדליה מצוי בעולם שכולו טוב אין לי את מי לשאול על רקע מה ואיך הגיע לידיו. וזהו. לאט לאט אני מגלה שיש לי דברים מענינים. אבל לא אוסף מוגדר. יורם

למעלה