מטבע עם חיים ויצמן?

kipod2

New member
מטבע עם חיים ויצמן?

היום נתקלתי במטבע של חמישה שקלים חדשים עם דיוקנו של נשיאנו המנוח חיים ויצמן ז"ל? ידוע לי שמטבע זה הונפק רק אם דיוקנו של לוי אשכול, ובצורתו המקורית. המטבע משנת התשנ"ג וליד הדיוקן חתימה לא מוזהת (בתבליט כמובן). האם ישנם מטבעות כאלו בשוק? אשמח למידע

powo

New member
ישנן 8 דמויות

רמבם=1שח.רוטשילד=חצי שקל.אשכול.ויצמן=חמש שקל.הרצל.גולדה=10 שקל בן גוריון=50 שקל.זבוטינסקי=100 שקל

coincollector

New member
מטבעות 5 ש"ח

כפי שאמר אברהם, מטבעות ה 5 ש"ח הונפקו גם עם דיוקנו של לוי אשכול וגם עם חיים ויצמן. מצ"ב תמונות של שניהם. במצב משומש אין להם ערך מיוחד מעבר לערך הנקוב.

coincollector

New member
אתר מצוין, אבל...

הוא לא מכסה חלק מהמטבעות החדשים יותר - 10 ש"ח גולדה מאיר, 5 ש"ח ויצמן, וכו'.

מודולרי

New member
אני פניתי לבנק ישראל

שישלימו את כל המטבעות אבל יש הרבה מטבעות עם הבדלים וזה הרבה עבודה כבר מקום המדינה היו כל מיני מטבעות עם הבדלים

בּני

New member
למה חיכו עם ויצמן...

כאשר החליפו את השטרות של השקל (הישן) במטבעות, "דילג" בנק ישראל על ויצמן שדמותו הייתה על שטר 5 שקלים מכיוון שבגלל האינפלציה הדוהרת, עריך של 5 שקלים על מטבע נראה להם נמוך מדי מכדי להתאים למהדורה מיוחדת, לכן מטבע האישים הראשון היה בעריך של 10 שקלים עם דיוקנו של הרצל. כל המטבעות שיצאו, למעט ויצמן, מנציחים את הדמות שהופיעה על השטר המקביל. בשלב מסוים החליטו להשלים את החסר והנפיקו מטבע בערך 5 ש"ח (במקום שקלים ישנים) עם דמותו של ויצמן. הסטייה מהעקרון משנית, לדעתם, לעומת החשיבות בהנצחת דמותו של חיים ויצמן (ד"ר חיים ויצמן...). על פי ההגיון הזה, משה מונטיפיורי, היחיד מסדרת שטרות השקל שלא הונצח על מטבע, צריך להיות מונצח על מטבע של 1 ש"ח (במקום שקל ישן)... אבל לא נראה לי שיש כוונה כזאת.

למעלה