מטבע לירה

מ מ

New member
מטבע לירה

ברשותי מטבע לירה אחת משנת תש"ם במצב חדש אשמח לדעת מה ערכו כיום בתודה ,חן.

תמיר1991

New member
בקטלוג נומיסמטיקה 2002 לא מצויינת

לירה משנה זו, אבל אם אכן יש כזו, היא כנראה שווה במצב חדש 6-30 ש"ח, כמו הלירות הנ"ל שיצאו בין 1963-1967. אם היא אינה במצב חדש, היא שווה כנראה את מחיר המתכת בלבד. תמיר.

בּני

New member
לא מדויק

הלירה שיצאה בשנים 63-67 היא שונה. על צד הנושא שלה מופיעה מנורה. משנת 67 ועד שנת 80 הונפקה לירה שונה, עם הרימונים.

בוסטר1

New member
אתה צודק בני יש לירה תשמ

מופיע בקטלוג 2004 של אהרוני כמות הנפקה 10,840

® רן

New member
כן מופיעה בקטלוג

נומיסמטיקה 2002 עמוד 17. לירה תש"מ (1980) 10 ש"ח במצב חדש. 1980 היתה השנה שהחליפו מלירות לשקלים (ישנים). רוב המהדורה הושמדה, אבל עדיין כנראה שנשארו מספיק כדי שלא יהיה לזה ערך רב.

תמיר1991

New member
../images/Emo13.gif

הוא אמר תש"ם, ופירשתי את זה בטעות כתש"ן, כלומר 1960
טעות שלי... תמיר.

תמיר1991

New member
חחח...

רגע, התבלבלתי... תש"ך - 1960 (לזה התכוונתי...
) תש"ל - 1970 תש"ם - 1980 תש"ן - 1990 תש"ס - 2000 תש"ט - 2010 יואו, מבלבל! תמיר.

® רן

New member
התבלבלת שוב

תש"ט - 1949, ולא 2010. 2010 צריכה להיות תש"ע, כמדומני.

עוד פעם התבלבלת

תש"ט = 1949 תש"ע = 2010 גם כאן יש מקום לטעות, משום ששלושת (פלוס מינוס) החודשים הראשונים של השנה העברית הם בסוף השנה הגריגוריאנית. כך שנכון לאמר שתש"ט החלה 4.10.48 והסתיימה בספטמבר 23.9.49. תש"ע תחל 19.9.09 ותסתיים ב- 9.9.2010 בכל אופן עבור חודשים נובמבר דצמבר אתה יכול להחסיר 69 כדי לגלות את הסיומת של השנה העברית , עבור חודשים ינואר עד אוגוסט אתה יכול להוריד 70 כדי לקבל את אותה סיומת. עבור חודשים ספטמבר אוקטובר, צריך לבדוק באותה שנה באופן ספציפי.

תנסה בלינק הבא

ממיר תאריכים נפלא, שמכיל את הלוח הגרוגוריאני, היוליאני, העברי, המוסלמי, המאיה, הפרסי, חישוב התאריך ב- excel, ועוד. בקיצור, ניראה לי שאין לוח שנה שתזדקק לו, והוא אינו נמצא שם.

broadaxe

New member
חצי ../images/Emo32.gif - מטבעות עתיקות

בקשר לשאילתה שעלתה פה לא מזמן על לוטים של מטבעות לא מנוקים במחירים מגוחכים: אני יכול להמליץ על מוכר אחד באיביי בשם ancient_treasures שמוכר כמויות היסטריות של פריטים ארכיאולוגיים, רובם במצב ראשוני, ממזרח אירופה ומהבלקן. מוכר גם מטבעות מנוקות (עם פטינה וללא צימדה) ומזוהות בצורה פרטנית וגם שקים של מטבעות במצב ראשוני. עליתי עליו בגלל דברים אחרים שהוא מוכר ויש לי בהם עניין, וחוות הדעת מקצועית שלי כארכיאולוג (ולא כנומיסמט, מה שאינני) היא שכל הסחורה אמיתית. הפידבק שלו מצויין ומונה כששת אלפים קונים שונים, והוא גם POWER SELLER.

למעלה