מטבע זהב ???

yuli25

New member
מטבע זהב ???

הציעו לי לקנות את המטבע המצורף אבל אין לי מושג מה זה אולי מישהו יודע מה זה המטבע הזה והכי חשוב איך אני יכול לדעת האם הוא אמיתי או לא, המשקל של המטבע הוא 3.4 . בתודה מראש יולי

רוזן71

New member
מטבע זהב.

בס"ד. המשקל של 3.5 גרם בטוהר של כמעט 24 קראט מתאים לדוקאט, עריך שהיה בכמה מדינות בארופה (גרמניה אוסטריה ועוד) אולם גם לי נראה שהמטבע רוסי. רוזן.

yuli25

New member
רוזן שלום

תודה על התגובה, ובאמת לפי מה שכתבתם לי מצאתי את המטבע באחד הקטלוגים המטבע הוא דוקט אחד רוסי (כמו שכתבת). ה"בעיה" היא ואולי זאת לא בעיה שכתוב שלמטבע יש ערך רב והוא דיי נדיר ולכן אני שואל את עצמי ואותך איך אפשר להיות בטוחים שזהו אכן המטבע ולא זיוף ( זיוף אחר מלבד למתכת ) אולי יש מומחים בארץ שיכולים לאמת את נכונות המטבע. תודה על העזרה יולי

רוזן71

New member
יולי שלום.

בס"ד. במטבעות רוסיות יש הרבה זיופים. אין בארץ מומחים מוסכמים (כמו ד"ר וואלך בבולים) ונפוץ לראות מחלוקות בין מומחים על אותנטיות של מטבעות רוסיות. (ויש גם הרבה מומחים בעיני עצמם). לפני מספר חודשים הוצע אצל בן עמי מטבע בן 37.5 רובל במחיר $4200 והמטבע לא נמכר מתוך חשש שהמטבע מזויף. והיו מומחים שהכשירו את המטבע אבל חששו לסמוך עליהם. (מחיר מטבע אותנטי כזה מגיע ל-15 אלף דולר). רוזן.

תמיר1991

New member
מה מניע אדם לקנות מטבע ב- 4,200$?

עודף כסף? אובססיביות? יש מישהו שיודע לענות על השאלה הזו? תמיר.

pelly

New member
הסבר קצת ריאלי וקצת רדיקלי

הזהב תמיד היה אופציה לרכישת דבר בעל ערך, ברוב ההיסטוריה האנושית מטבעות זהב היו בעלי ערך ושיצשו כבסיס להדפסת כסף מאוחר יותר, קרי עד תקופה מסוימת אנשים לא השתמשו בשטרות בגלל אמונתם במדינה אלא עקב הידיעה שאת השטרות ניתן להמיר בזהב. יש להוסיף את הערך ההיסטורי והאספני של מטבעות נדירים, ואם השוק קשור לגיל המטבעות ונדירותם ככל שהזמן עובר הערך רק עולה ולכן יש הרואים בכך השקעה, הרי אם מישהו שילם סכום מסוים על פריט כלשהו ואנשים נוספים גם רכשו פריטים דומים ניתן להאמין כי יהיה ניתן למצוא קונים בעתיד. היפנים למשל בבום הכלכלי הגדול רכשו פריטי אומנות ואספנות במחירים מרקיעי שחקים ועד היום רמות המחירים לחלק מהדברים נשארות גבוהות עקב אותה עליה. לגבי זהב בכלל ערכו עולה מאוד בזמן האחרון בשוק העולמי עקב חוסר היציבות הפיננסית הקיימת בשווקים, כמי שחיי בישראל ניתן להבין את חוסר האמונה שיש לאנשים בכלכלת מדינתם והחיפוש אחר אלטרנטיבות הנראות כבטוחות. כמובן שלא יזיק עודף רב של כסף. נ.ב. , תציץ בכתובת הנלווית על המכירה האחרונה של בית המכירות STACKS ותבין עד כמה עודף כסף יש לאנשים מסוימים.(5.6 מיליון דולר) פלי

רוזן71

New member
פלי, הסבר יפה.... וסיפור.

בס"ד. הסבר נוסף לעלית מחיר הזהב בשנה האחרונה היא הריבית הנמוכה מאד היום בעולם (בארה"ב אחוז אחד בלבד לשנה). פלי, תודה על הקישור לאתר של STACKS יש שם תמונה של המטבע היקר בעולם עשרים דולר זהב מ-1933 שנמכר באחרונה ב-7.59 מיליון דולר!! והסיפור של המטבע: עד 1933 הונפקו בארה"ב מטבעות זהב למחזור. ואף ב-1933 הנפיקה ארה"ב 445500 מטבעות בעריך $20 מזהב. אולם ממש לפני ההפצה החליטה ממשלת ארה"ב להפסיק להנפיק מטבעות זהב למחזור ובעיקבות החלטה זאת שלחה את מטבעות ה-20 דולר מ-1933 להתכה (למעט 2 מטבעות שהלכו למוזיאון) אולם אחד העובדים החליף לפני ההתכה 10 מטבעות 1933 במטבעות זהות משנים אחרות, ולאחר מכן מכר את 10 המטבעות שברשותו במחיר מפולפל. אולם האמריקאים עלו על הענין ופתחו במצוד חובק עולם אחר 10 המטבעות. לאחר תקופה קצרה הצליחו לשים ידם על 9 מטבעות ואילו המטבע העשירי הגיע לידיו של פארוק מלך מצרים (אספן מטבעות נודע) והוא סירב להחזיר את המטבע לאמריקאים. לאחר שפארוק הודח ב-52' אבדו עיקבותיו של המטבע. ב-1996 צץ המטבע פתאם בידיו של סוחר אנגלי שהציעו למכירה ב-1.5 מיליון דולר. האמריקאים שלחו סוכן F.B.I. שהתחזה לאספן עשיר וברגע שהסוחר שלף את המטבע הסוכן האמריקאי החרימו. הסוחר תבע את ממשלת ארה"ב לדין בבית משפט אמריקאי בטענה של קניה בתום לב, ובית המשפט פסק, יחלוקו. דהיינו ימכרו את המטבע במכירה פומבית והתמורה תתחלק בין הניצים. והמטבע אכן נמכר ב-7.59 מיליון דולר. כנסו לקישור שפלי הביא ותראו את המטבע. תודה פלי. רוזן.

coincollector

New member
נראה כמו מטבע רוסי

אני הייתי ממליץ להיזהר מאוד - מסתובבים המון זיופים של מטבעות רוסיים. צורף יוכל להגיד לך אם זה זהב או לא. סתם שאלה - למה אתה מעוניין לקנות משהו שאין לך מושג מהו וכמה הוא שווה? זה פתח גדול מאוד לצרות. מומלץ מאוד לפני שמוציאים סכומי כסף גדולים לללמוד את הנושא ולהבין בו. איזה מטבעות הוטבעו באותה תקופה? איזה מהם נדירים ואיזה נפוצים? בקרב אספני מטבעות אמריקאיים מקובלת האמרה "buy the book before you buy the coin".

yuli25

New member
תודה

שאתה מדבר על זיופים על מה אתה מדבר? האם רק לכך שהמטבע עשוי זהב או גם דברים נוספים. לגבי סוג המתכת המטבע מזהב לאחר שנבדק, השאלה היא האם יתכן שהוא נעשה מאוחר יותר ממה שכתוב. תודה רבה ומקווה לעזרה נוספת יולי

pelly

New member
לגבי המדינה...

לדעתי זה מטבע גרמני דווקא הסמל של הנחשים אופייני למטבעות גרמנים מאותה תקופה, לא מצאתי את המטבע המדויק, אבל הייתי בודק בקטלוג מטבעות זהב. פלי

pelly

New member
תיקון

בדקתי קצת, זה כנראה מטבע רוסי, הכיתוב הוא ברוסית עתיקה יחסית, אבל הוא אומר בצד אחד משהו כמו מדינת כלל רוסית - רוסיה מאוחדת ובצד שני - הקיסר פיוטר ה2. מי שהקריאו לי לא ידעו מה העריך של המטבע אבל ידעו שהתאריך מתאים לקיסר, שוב, לבדוק בקטלוג. פלי נ.ב. יש מטבעות גרמניים עם ציור דומה של נחשים, זה צירוף מקרים מעניין. אני אבדוק את הדמיון.

Lionizing

New member
מחיר הזהב

כשאני נתקל במטבעות זהב בעלי ייחוס מפוקפק אני לרוב מוכן לקנות אותם לכל היותר במחיר הזהב + 10% (הזהב עומד על 385 דולר לאונקיה כרגע). במקרה הכי גרוע תפסיד 9% מהמחיר ששילמת. כמובן, בהנחה שהמוכר מוכן למכור במחיר כזה

למעלה