מטבע ובולים ישנים

מטבע ובולים ישנים

שלום לכם, א. בארנק ישן מצאתי מטבע אנגלי מ- 1902 במצב חדש לגמרי, עם פרופיל של אדוארד השביעי בצד אחד וציור של פרש הורג דרקון בצד השני. ב. זה מזכיר לי, שבנוסף יש לי אוסף די גדול (הרבה קופסאות גפרורים מלאות וכיו"ב) של בולים שאבי ז"ל אסף בילדותו (מנדט+שנות המדינה הראשונות). למיטב זכרוני הוא התמחה בבולים של מדינות ערב. האם יש למישהו מכם מושג מה אפשר לעשות עם הדברים האלה? אני לא יודע אם המטבע שווה משהו, אבל הבולים מן הסתם כן... אל מי צריך לפנות ע"מ לקבל הערכה הגונה? שבוע טוב וצום קל, יואב

בדיוק, אבל

הכיתוב בצד של הראש קצת שונה, במקום: DEI GRA: ואח"כ FID: DEP: כתוב אצלי: D: G: ואח"כ F: D: כלומר קיצורים שונים. בנוסף, הצבע לא כסוף אלא נחושתי (או לפחות נראה ככה)

beni165

New member
אם ככה

המטבע המתואר למעלה הוא לא המטבע שבידך... אבל זה נשמע כמו מטבע זהב, SOVEREIGN, שוב ללא תמונה זה לא בטוח. אבל עושה רושם שמדובר עליו.

אולי מדובר בסתם מטבע נחושת?

למרות שבהעדר כל ציון של ערך מספרי זה לא הגיוני, שמישהו יטרח להטביע מטבעות כאלה לצרכי מסחר יומיומי...

dan the man

New member
היית צריך להגיד אני יכול להשיג

תמונה של כל מטבע שתרצה אי פעם

רוזן71

New member
יואב שלום.

בס"ד. ברשותך כנראה ליש"ט מזהב (אם משקלו כ-8 גרם) ומחירו היום בשוק $85. רוזן.

שלום יואב וברוך הבא.

ככה, לעניין הערכת בולים, ראה ב"שאלות נפוצות" של הפורום תשובה כללית. יש בינינו אספן של בולים בנושא זה - שמוליק כהן, שבוודאי ישמח לעזור ולייעץ. לגבי המטבע, אם תסרוק אותו ותעלה תמונה, אחד מאספני המטבעות בוודאי ישמח לענות. האם לדעתך מדובר במטבע זהב? שיהיה גם לך שבוע טוב, וגח"ט.

beni165

New member
שלום יואב

צדק אבא של נועם בקשר לשמוליק, רק שכח לציין ששמוליק בחופשה בחו"ל... אם אני לא טועה הוא חוזר עוד שבוע בערך, שלך לו מסר עם הפרטים אני בטוח שהוא ישמח. לגבי המטבע, אם אני לא טועה מדובר ב-DOUBLE FLORIN מכסף 925, 28.2759 גרם. יצא ב-256 אלף עותקים רק בשנת 1902, (אין עוד תאריכים למטבע). תמונה תעזור לוודא סופית. לפי הקטלוג הוא שווה 25$ למצב FINE, הכל תלוי במצבו, שוב תמונה תעזור. אם תרצה למכור אותו, צור איתי קשר במסר, יכול להיות שאני מכיר מישהוא שיהיה מעוניין (שוב תלוי במצב) בני

דנטל

New member
תסלחו לי על ההתפרצות

למרות שאני לא אספנית של דברים ישנים (רק אוספת פעמוני רוח), השאלה שלי - אם המטבע מ- 1902, ממתי הארנק? וסתם להשויץ - יש לי בסביבות 50 פעמוני רוח. רובם לא תלויים, כי אני מתעצלת וגם לא ממש יש לי איפה לתלות אותם. כלומר, יש לי מספיק תקרה, אבל אני גם רוצה שזה יהיה תלוי יפה ולא סתם מפוזר בלי טעם על התקרה. בינתיים, הרבה מהם נמצאים בשקיות. ואני באמת רצינית - ממתי הארנק?

אין לי מושג

אבל למיטב זכרוני (ראיתי אותו לפני כמה ימים) הוא לא נראה ויקטוריאני...

uri merav

New member
קופסאות גפרורים

ליואב שלום אני אספן קופסאות גפרורים ןקופסאות סיגרית לא ברור לי אם קופסאות הגפרורים אותן אתה מזכיר , הן מהשנים הראשונות למדינה אם אכן כך, אני מעוניין לרכוש או להחליף האם ברשותך גם קופסאות סיגריות ישראליות מאותה תקופה?

אני אבדוק

בסוכות אני אבדוק את האלבומים ואראה באיזה בולים (וקופסאות) מדובר. מן הסתם מדובר בקופסאות גפרורים משנות החמישים לכל המאוחר. לגבי קופסאות סיגריות - לא נראה לי שהן נשמרו בהקשר כלשהוא...

למעלה