מטבעות

מטבעות

התגלגלו לידי מספר מטבעות עתיקים אני מעריך רומיים או יווניים וחלק ביזנטי איך אפשר לזהות מאיזו תקופה מטבע ומה שווי כספי ואיך ניתן לשמר אותם כך שלא יהרסו

cohen chaim1

New member
זיהוי

המטבע ה-1 הוא מטבע אנטוניניאני. המטבעות הללו החליפו את דינרי הכסף והם עשיים מברונזה מצופה בכסף, אלא שברוב המטבעות הללו ציפוי הכסף ירד במשך מאות השנים שעברו עליהם בתוך האדמה. המטבע שהעלית כאן הוא מתקופתו של גליינוס קיסר(259-268). המטבע ה-2 הוא מהמחצית ה-1 של המאה ה-4. קשה לקרוא את האותיות, ואני מניח שהדמות היא של קונסטנטיוס ה-2 (337-361) או קונסטנטיוס גלוס (351-354). אחה"ס כמובן. לזהות מטבעות אפשר בעזרת ספרות מתאימה במידה שהמטבע ניתן בכלל לזיהוי. רצוי לא לנקות מטבעות, בודאי לא עם חומרים כימיים שהורסים את המתכת.

תודה רבה רבה לך

אני לא ניקיתי אותם עד היום אז אני פשוט אמשיך בכך :) האם יש דרך בה ניתן לשמר אותם טוב יותר? איזו ספרות מומלצת למתחילים כמוני?

שלומי - האם אני מריח תחילתו של

אוסף? השאר איתנו, ספר על האוסף, תגלה שזה כדאי...

אני אספן קצת מדוכא

האוסף הראשון שלי היה של קופסאות גפרורים (קיים עד היום בבוידם) ואני מדבר על לפני כשלושים שנה חוץ מזה אני אוהב מצלמות ישנות - יש לי מעט אבל אחת ממש מיוחדת ובכלל סביר להניח שהייתי אוסף הרבה יותר אם לא היו הגבלות של מקום (וקצת של אשתי שלא מוכנה שאסוף כל שטות ובצדק) המטבעות זה משהו חדש אצלי ואגב אוספי בולים יש לי ירושה של אבי שאסף בולים. יש לדעתי פריטים מעניינים, אם מי אפשר לברר? הוא התחיל לאסוף במלחמת העולם השניה אם זה מעניין מישהו

cohen chaim1

New member
ספרות למתחילים

ישנו ספר מצויין לאספנים מתחילים בשם " המטבע בישראל ובעמים", נכתכ ע"י ל. קדמן וא. קינדלר. הספר יצא לאור בשנת 1963 בהוצאת דביר והוצאת לדעת. אני חושב שכיום אפשר יהיה למצוא אותו רק בחנויות לספרים משומשים וכאלה שעוסקים בספרים נדירים.הספר עוסק במספר נושאים ואני חושב שהוא יתן לך תשובות לשאלות שמתעוררות אצל כל אספן מתחיל.

למעלה