מטבעות

Takasim

New member
מטבעות

יש לי מטבע מהמנדט הבריטי בארץ מישהו יכול לתת לי אתרים עם מידע עליו?מטבע של 2 מילים מ1945

נצל"ש - דְבִיקֶרים.

במסגרת סדר פסח שערכתי (בחיפושי אחר החתימה של
), מצאתי מספר דביקרים, שעשויים לעניין הן את אספני הסכסוך הישראלי ערבי והן את אספני הדביקרים (שכבר הזדהו בפני פעם, אבל אני לא זוכרת מי הם). מי שמעוניין, שישלח לי מסר עם כתובתו ובאילו דביקרים הוא מעוניין (ההודעה מכוונת גם לבנות, כמובן).

rachelea

New member
נא לשמור את הדביקרים (סטיקרים) לדן

דן (dan the man) אוסף דביקרים. נא שימרו בעבורו אותם. בטח, מפאת החג, טרם הספיק להכנס לפורום ולבקש לכן אני משמשת לו לפה.

טל ענבר

New member
שכחתי לציין כי אני אוסף סטיקרים

של מערכות בחירות (ארציות, לא מוניציפליות) החל מהבחירות של 1977.

dan the man

New member
כן תשמור לי אותם

אני כמובן לא אוסף אותם אבל אני שומר ומדביק אותם במקום מיוחד אז אני לא נחשב לאספן של הסטיקרים אבל למי שיש בבקשה שיביא לי

coincollector

New member
יש לי גם את הספר

האתר הזה הוא בעצם פרסום לספר - הספר אפילו יותר מעניין מהאתר, ויש בו המון אינפורמציה, במיוחד על השטרות.

נצל"ש2 - יגעת ומצאת! (רמז - )

סוף סוף, לאחר סידור כל המגירות בבית, מצאתי בינות לקלסרים וחוברות הנגינה את הקטלוג עם החתימה של פנינה רוזנבלום. הבטחתי סיפור, ועל כן אקיים: חברת התרופות הראשונה שעבדתי בה שיווקה בין היתר מוצרים לילדים (שאפילו לא נחשבו תרופה). אחד המוצרים לווה במתנה קטנה ונחמדה לרופאים ולרוקחים איתם עבדנו - יויואים מאירים (כשזורקים אותם). יום אחד שלחו אותי לכנס הכי שווה בתחום - כנס הסופרפארם. ולמה הוא שווה? כי כל מי שמשווק דרך הסופרפארם נמצא שם, עם דוגמיות ומתנות שוות ביותר ומוצרים חדשים ומדליקים. אני עומדת בדוכן שלי ומביטה סביב, ואת מי אני רואה? את בעצמה, יושבת בדוכן שלה ונראית מרוצה מעצמה כהרגלה. עכשיו, יש לי הערכה רבה אליה, שדי מאפס ומזלזול כללי הצליחה לבנות חברה לא רעה בכלל לאיפור וטיפוח, אבל לדעתי, האריזות שלה מזעזעות ומהוות מחסום מכירתי רציני. כבר מזמן רציתי להציע לה לעצב לה מחדש אריזות קצת יותר יוקרתיות, אבל לא ידעתי איך. אמנם לא ניצלתי את ההזדמנות הזו להכנס להיכל התהילה של מעצבי האריזות, אבל בהחלט ניגשתי אליה עם שני יויואים, אמרתי לה שהם בשביל הילדים שלה, ושאני רוצה חתימה שלה על הקטלוג שלה. בחיוך של אחת שזה קרה לה כבר הרבה פעמים (טוב, חוץ מהקטע עם היויואים), היא שלפה קטלוג מערימה שהיתה לה שם, וכתבה לי את ההקדשה המקסימה הזו. הרבה אנשים הסתכלו עלי מוזר אחר כך, אבל אני, מה אכפת לי? יש לי עוד קטלוג באוסף הקטלוגים (זה שאף פעם לא סיפרתי לכם עליו, כי יש גבול לכל דבר) - ועוד חתום!

אבא של נעם, הבטחתי לך סיפור על

פנינה רוזנבלום, ועכשיו אתה צריך לספר איך הגיעה אליך החתימה של בגין, למה אתה מתבייש בזה, ולמה אתה לא מעלה אותה לגלריית החתימות (אם הוציאו בול לכבודו, אז אפשר גם חתימה).

ובכן, סיפור פשוט:

כשעברנו לגור לכאן, התגוררה מעלינו אשה קשישה, אלמנתו של ד"ר בן עמי, בנו של המשורר בן עמי (על שמו קרוי רחוב בתל אביב. שתי נקודות למי שמכיר את הרחוב, יש בו רק בית אחד). הד"ר בן עמי היה הרנטגנולוג הראשון בארץ, וככל הנראה היה בית"רי. כיוון שהתחבבנו עליה והיא עלינו, וכיוון שלא היו לה קרובי משפחה של ממש (בת בארה"ב ובת באוסטרליה, שלא טרחו להיות עמה בקשר), קיבלתי ממנה יום אחד את הספר "המרד", מהדורה מיוחדת המוקדשת לשיקום לוחמי החופש (של"ח), החתומה על ידי המחבר - "בברכת הגאולה השלמה, מ. בגין". בתחילת הספר, מכתב בכתב ידו (מצולם): "עמית, בנינו שקמו ללחום את מלחמת העם במשעבד הבריטי נתנו את כל אשר בן תמותה יכול לתת למען עמו, למען ארצו למען אידיאל נצחי. אך מה קיבלו? הדברים ידועים, לא אפרטם. אך זאת אומר: הריני ממאן להאמין כי העם אשר הביא לאנושות את בשורת הצדק יסבול בתוכו אי צדק כה משווע. טובי בניו, לוחמיו, משחרריו שנתנו את המכסימום, כלום לא יקבלו מעמם המשוחרר את המינימום? המפעל לשיקום לוחמי חופש (של"ח) בא לתקן עוול ולעשות צדק בישראל. שיקום הלוחמים חובת כבוד הוא לדור שראה פעלם, שזכה לקרוא על גבורתם במדינה עצמאית. נמלא נא את חובתנו זו גם על ידי הספר המוגש לך, ימלא אותה כל אחד מאיתנו, איש איש לפי יכולתו. ויהי הצדק אבן הפינה לבית ישראל שהוקם על תילו - בעמל, בדמע, בסבל, בקרב ובדם. בברכת הגאולה השלמה, מ. בגין, ירושלים, ניסן תש"י." אני כמובן לא מתבייש בחתימה, נהפוך הוא. והסיבה שאיני מעלה אותה לגלריה? עדיין, עד היום, אני לא מצליח להעלות תמונות לאף גלריה, ולא לפורום עצמו. כך נמצאים להם מאמרים שלי בלי תמונות, הגלריה שלי בלי תמונות, מזל שאף אחד ממילא לא מסתכל ולא מעיר...

רוזן71

New member
הי, אש"י ואריק יש לי סיפור על בגין.

בס"ד. יש לי מכתב אישי שמנחם בגין שלח לי לאחר שנבחר לראשות הממשלה. והסיפור הוא כדלקמן: מ.בגין הציג את ממשלתו לפני הכנסת בתאריך העברי ה' תמוז תשל"ז וכידוע לפי המקורות ניסן הוא החדש הראשון כך שתמוז הוא החדש הרביעי. שנת תשל"ז היא שנת 1977 שהיא השנה ה-30 של המדינה. וספר יחזקאל בתנ"ך פרק א' פסוק א' מתחיל:"ויהי בשלשים שנה ברביעי בחמשה לחדש"....בדיוק יום ההשבעה! "שלושים שנה"-למדינה, "ברביעי"-הוא חדש תמוז, "בחמישה לחדש" הוא ה' בתמוז. וכעת הפואנטה...הציטוט "ויהי בשלשים שנה ברביעי בחמשה לחדש"=2059. בגימטריה "מנחם בגין מליכוד נכנס לתפקידו כראש ממשלה"=2059. שלחתי לו אז את ההברקה שלי ותגובתו, מכתב חם שמסתיים עם הציטוט מפרקי אבות פ"ג פ' כג "וגימטריאות פרפראות לחכמה" חג שמח, רוזן.

ronmerav

New member
רוזן, איך מצליחים

למצוא משפטים כל כך מורכבים כמו "מנחם בגין מליכוד נכנס לתפקידו כראש ממשלה" שמתאימים לך מבחינת הגימטריה? האם אתה מחפש, מנסה, מוסיף מילה פה, מוריד מילה שם, או שאתה פשוט רואה את זה מול העיניים (כמו למשל הגאונים במתמטיקה שרואים את הפתרון כשכותבים להם משוואה מן המעלה השישית)? זה נראה לי מסובך מאוד...

רוזן71

New member
זה לא כ"כ קשה כמו שזה נראה...

בס"ד רון, חג שמח... מציבים את המטרה ומתחילים לשחק עם המילים והאותיות. למשל, "אריק שוורץ אספן בולי הכלבים"=1259, בגימטריה "מנהל בפורום אוספים ואספנות"=1259, נו, אתה רואה כמה שזה קל.
רוזן.

רוזן71

New member
באמת? טוב, אז אם כך....

בס"ד. אם כך ננסה משהו אחר. "אריק שורץ גדול אספני בולי כלבי המזחלות"=1757, בגימטריה "מנהל הפורום אוספים ואספנות בתפוז"=1757. חג שמח, רוזן.

למעלה